Andrei Erimia a remarcat aspecte pozitive de la jucătorii săi în meciul de debut al Progresului Spartac în noul sezon al Ligii 2, în eșecul dur cu FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 20:09 Liga 2

Sigură pe prezența în noul sezon al Ligii 2, în locul celor de la FC Brașov, abia la începutul săptămânii în care urma să debute, Progresul Spartac nu a avut mult șanse în meciul cu FK Miercurea Ciuc. Partida desfășurată sâmbătă, pe Municipalul din Miercurea Ciuc, s-a încheiat cu victoria la scor de neprezentare, 3-0, în favoarea trupei lui Robert Ilyes.

A fost 2-0 la pauză pentru ciucani, după reușitele lui Szilard Veres (13) și Peter Gal-Andrezly (18), iar în partea secundă a înscris și Gabor Makrai (60), cel care a avut o mare situație de gol și în minutul 6, când ar fi putut să deschidă scorul după ce l-a driblat inclusiv pe portar, numai că fundașul Leafu, și el fentat, s-a repliat și a respins aproape de pe linie.

Andrei Erimia a remarcat mentalitatea ofensivă a jucătorilor săi în meciul pierdut cu FK Miercurea Ciuc

După meci, antrenorul Progresului Spartac a accentuat faptul că a avut la dispoziție puțini jucători, mulți tineri, însă nici el nu a știut exact câți, fiindcă înainte să spună ceva a punctat cu câte un ”cred”. Echipa bucureșteană s-a prezentat la Miercurea Ciuc doar cu un lot de 16 jucători, pe bancă, neutilizat, rămânând doar portarul de rezervă.

”Din păcate, a fost un meci în care n-am putut să aliniem cel mai bun 11 pe care putem să-l folosim în momentul de față. Însă, chiar dacă au fost foarte mulți jucători din academie, cred că vreo nouă jucători, cred că au fost vreo patru debutanți, s-au descurcat destul de bine și, chiar dacă Miercurea Ciuc, în afară de goluri marcate ar mai fi putut marca, pe final și noi am avut câteva situații de a marca, ocazii bune, au avut curaj să joace, au avut posesia, uneori au reușit și progresie în ceea ce au făcut și au avut mentalitate ofensivă încă de la început până la final. Îmi pare rău că nu am reușit să marcăm un gol, dar e un început și vom fi din ce în ce mai bine”, a spus Andrei Erimia la finalul partidei.

Andrei Erimia a stat cu telefonul în buzunar la meciul cu FK Miercurea Ciuc. Oare l-a uitat în buzunar, i-a folosit pentru a primi indicații din tribună sau a consultat Liga2.ro în timpul jocului pentru a vedea celelalte rezultatele din etapa a 2-a a Ligii 2?

”Sper să reușim să aducem măcar doi-trei jucători care să aducă plus valoare echipei”

Întrebat cum a pregătit echipa pentru acest meci, Erimia a spus că a făcut-o în regim de urgență. Îmi mai dorește jucători care să aducă ”plus valoare”.

”Pe repede înainte, pe foarte repede înainte. Îngrijorarea mea este legată de faptul că, având un lot foarte restrâns, jucătorii importanți e absolut necesar să fie apți pentru meciurile importante care ne așteaptă, cu atât mai mult cu cât urmează o serie de patru sau cinci meciuri din trei în trei zile, incluzând și Cupa. Și aici avem câteva probleme medicale, așa că sper din tot sufletul să reușim să le rezolvăm repede și, deasemenea, să reușim să aducem măcar doi-trei jucători care să aducă plus valoare echipei, pentru că e absolut nevoie”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac a început sezonul în etapa a 2-a și va avea de disputat restanța cu CSC Dumbrăvița. Următorul meci îl are miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la CS Tunari, în Turul 3 al Cupei României, iar în runda a treia a campionatului va juca acasă cu Concordia Chiajna, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea.

Szilard Veres nu a fost orbit de Soare, portarul Progresului spartac, și a înscris pentru 1-0 din minutul 13.

Cinci jucători, la debutul la Progresul Spartac

La debutul în prima echipă a Progresului Spartac, cât și în Liga 2 s-au aflat Alexandru Cătălin Zamfir, Bogdan Fîrțînescu, Nicolae Stîngă și Andrei Popescu. La debut a fost și Emilian Pacionel, fost în ultimele trei sezoane la Steaua. Restul sunt jucători care au evoluat și în sezonul trecut sub comanda lui Erimia.

”Felicitări tinerilor noștri fotbaliști – dintre care patru, Fîrțînescu, Popescu, Stângă și Zamfir, au debutat cu această ocazie la seniori (!) – pentru efortul depus. La meciul următor vom arăta deja, cu siguranță, mult mai bine!”, a scris Progresul Spartac după jocul cu ciucanii.

Progresul Spartac în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Al. Soare – M. Dumitru, Leafu, Andr. Grigore, Al. Dițu – Purice, Ohaci (Nic. Stîngă 86′) – Tong (Ct. Zamfir 86′), Petcu, Fîrținescu (Em. Pacionel 30′) – Mat. Andrei (Andr. Popescu 77′). Rezervă neutilizată: Vlaicu (portar).

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc – Progresul Spartac 3-0 și declarațiile lui Andrei Erimia:

https://www.youtube.com/watch?v=QKwZev_OYQg

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-spartac-3-0-19280448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-argesului-din-nou-in-liga-2-campionii-fc-arges-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1730-19280537

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-19279829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-a-prezentat-noile-echipamente-pentru-liga-2-19279590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

Marius ANGHEL 14 Aug. 2023, 20:09 Liga 2
Pe aceeași temă