Val-Vîrtej în play-out! Steaua s-a jucat cu ocaziile, a gafat, a cedat cu CS Mioveni și merge în play-out-ul Ligii 2. Daniel Oprița: ”Am pierdut ca fraierii. Nu a mers nimic. Calificare în play-off nu am pierdut-o aici”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 21:16 Liga 2

Steaua a pierdut meciul cu CS Mioveni, scor 0-2 în deplasare, în penultima etapă a sezonului regular de Liga 2, și și-a compromis orice șansă de a mai prinde play-off-ul.

Pentru prima dată de când joacă în acest campionat, echipa antrenată de Daniel Oprița își ratează obiectivul. După două ediții încheiate în play-off, acum, trupa bucureșteană merge în play-out, unde trebuie să-și asigure menținerea în eșalon.

După jocul de la Mioveni, Daniel Oprița a vorbit cu mult calm despre meci și ratarea obiectivului.

Steaua s-a jucat cu ocaziile, Mioveniul a speculat două gafe și a marcat

Cea mai bună ofensivă din Liga 2 în primele 17 etape nu a putut marca în fața Mioveniului, superioară în clasament, dar abia a treia ca defensivă în campionat, după Unirea Slobozia și CSC Șelimbăr. Steaua a controlat jocul, în speranța rezultatului favorabil care să-i mențină vii șansele de a merge în play-off, a irosit ocazii bune, mai ales după golul primit, a mai încasat un gol și totul s-a năruit.

În prima repriză, Chipirliu, Boiciuc (ambii în minutul 23), Rober Sierra (19) și Nacho Heras (45) au avut fiecare câte o șansă la poarta lui Croitoru, în timp ce în dreptul Mioveniului doar Massaro (42) a avut un șut de la distanță pe lângă poartă.

În partea a doua, Vîrtej (54) degeaba a sărit cel mai sus de pe teren la un corner executat de Maftei, fiindcă a trimis la fel de mult peste poartă. I-a arătat cum se înscrie Andrei Panait (60), cu un șut puternic din 20 de metri central, după o respingere în față și în centru a lui Maftei.

Steaua a avut replică imediat, dar Nacho Heras (64) a luat la țintă bara din stânga și mingea a trecut prin fața porții pentru a ieși afară. Apoi, Chipirliu, Nacho Heras și Drăghici, toți în aceeași fază din minutul 66, nu au putut să înscrie din careu, dintr-o fază în care steliștii au fost în superioritate în acel spațiu.

Au fost momente psihologice, în care Steaua a ratat egalarea și revenirea în meci, au urmat schimbări făcute de ambii antrenori, iar apoi, pe o altă greșeală inadmisibilă a lui Daniel Vîrtej, o pasă trimisă direct la Cărăruș, Mioveniul a scăpat la poartă, Blănaru a șutat pe sub Frănculescu, ieșit la întâmpinare, dar în plasă a băgat balonul, din fața liniei porții, Ion Cărăruș (75).

Soarta partidei era deja decisă, Mioveniul făcând încă din acel moment hora bucuriei. Calificarea în play-off era asigurată.

În minutele de final, au mai fost zvâcniri are jucătorilor lui Oprița, Chunchukov, fiind prea ”moale” la finalizare în minutele 87 și 88, în poziții foarte bune.

Daniel Oprița, după eșecul cu CS Mioveni: ”La meciul ăsta, la cum am pierdut, nu trebuia să intrăm în play-off, ce să zic… Nu a mers nimic”

După joc, antrenorul Daniel Oprița a fost de părere că echipei sale nu i-a mers nimic în acest meci. Nu a avut ce să le reproșeze elevilor săi, chiar dacă cel puțin doi dintre ei au greșit decisiv, mai ales Vîrtej, la al doilea gol încasat.

De pe altă parte, Oprița e de părere că ratarea calificării în play-off nu s-a pierdut în acest meci, ci, dând exemplu, la remizele de acasă cu CSM Alexandria și CSM Slatina.

”Am pierdut un meci ca fraierii, un meci pe care l-am controlat, am avut situații, am dus mingea la careul lor, dar nu am reușit să marcăm. Practic, Mioveniul, în prima repriză, nu ne-a pus nicio problemă, cum nici în a doua, doar după ce am luat golul, pe acele cornere puteau să mai înscrie sau pe greșeala pe care a făcut-o jucătorul nostru la golul doi. În rest, așa a fost… La meciul ăsta, la cum am pierdut, nu trebuia să intrăm în play-off, ce să zic… Nu a mers nimic.

Ne-am creat ocazii, puteam să revenim în joc, să egalăm, am avut ocazii. Dar eu zic că această calificare în play-off nu am pierdut-o aici, am pierdut-o în alte meciuri accesibile, pe care le-am controlat și ne-am bătut joc de ocazii. Cum au fost jocuri în care adversarul nu a trecut de jumătatea terenului, cu Alexandria acasă, cu Slatina. Șase puncte. Alea ne-au terminat pe noi. Le-am spus jucătorilor la momentul ăla. Nu știu, probabil și schimbările astea din lot, am schimbat mulți jucători, străini. Dar, totuși, să văd un plus, sunt jucători care mie îmi plac, care arată bine.

Pentru prima repriză, nu am ce să le reproșez. Am pierdut, dar mie mi-a plăcut echipa mea din prima repriză. Chiar și în a doua. Am luat golul acela. O singură fază au avut și am luat golul. Așa e la fotbal. Am luat gol, noi trebuia să marcăm. I-am certat când au jucat rău, n-au avut atitudine, astăzi au avut, dar așa e la fotbal. Echipa care joacă mai bine, câștigă”, a comentat Daniel Oprița la conferința de presă.

Steaua, în eșecul cu CS Mioveni: Frănculescu – Dav. Maftei, Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie (Chunchukov 79′) – Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei (Mancuso 52′), Boiciuc (Pau Miguelez 66′) – Chipirliu (cpt.), Nacho Heras. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bărbulescu, Dobrescu, Raicu, Enceanu, Beța.

Felicitări pentru CS Mioveni. ”Oricine poate să promoveze direct și la baraj e…”

Antrenorul Stelei a fost fair-play și a lăudat CS Mioveni pentru calificarea în play-off.

Înainte de a ajunge la clubul din Ghencea, pe când avea echipa tocmai în Liga 4, în vara a anului 2019, Oprița a antrenat chiar CS Mioveni, la începutul acelui an. Despărțirea de argeșeni nu a avut loc în cele mai bune condiții, el și secundul Fănel Nofitovici judecându-se cu clubul mult timp după aceea.

”Felicit echipa Mioveniului, pentru ce au reușit. Au luptat, au muncit, s-au bătut pentru orice minge și pentru asta au fost răsplătiți. Cu condițiile care au fost, cu problemele care au fost aici. Sunt de apreciat, stafful, jucătorii. Ce să zic, să aibă baftă și felicitări pentru reușită”, a spus Oprița, care e de părere că în play-off toate participantele au șanse la promovarea directă.

”Nu văd nicio echipă favorită, toate au șansa lor, sunt egale. Ca să fim corecți, nu este o diferență mare între echipe. Oricine poate să promoveze direct și la baraj e… Două nu au drept de promovare… Păcat că nu am reușit și noi, era altceva. Jucai meciuri tur-retur în play-off. Sincer, nici nu știam cum e sistemul ăsta, că nu am fost în el. Acum îl încercăm și pe asta, să vedem cum e”, a comentat antrenorul Stelei, pentru prima dată aflat în fața experienței play-out-ului, după două sezoane la rând în play-off și terminate nu oricum, ci pe loc de baraj de promovare, respectiv promovabil direct, dar nu a putut urca în prima ligă, clubul neavând drept de promovare din cauza formei sale de organizare.

Steaua merge în play-out, pentru prima dată de când joacă în Liga 2

Cu 25 de puncte, Steaua este pe locul 10, la egalitate cu Metaloglobus (locul 11), urmând să evolueze în play-out-ul Ligii 2.

În ultima etapă din sezonul regular, a 19-a, echipa din Ghencea are meci acasă, sâmbătă, de la ora 14:00, cu CS Tunari (locul 17, 16 puncte).

”Sunt dezamăgit după acest meci și nu mă gândesc la ce va fi de la vară. Mă gândesc la meciul următor, cu Tunari, pentru că nu e ușor. Și dacă câștigat știam că meciul următor, cu Tunari, va fi la fel de greu, pentru că niciun meci nu mai e ușor. Chiar și cu Progresul Spartac nu a fost ușor. Echipele sunt dificile, fiindcă diferența nu e așa de mare”, a mai spus Oprița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-si-calificare-in-play-off-ul-ligii-2-pentru-cs-mioveni-19302593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-steaua-pun-punct-etapei-a-18-a-a-ligii-2-19302463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-18-liga-2-19302008

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă