Claudiu Niculescu vrea să vadă și mai mult de la jucătorii săi, cu Viitorul Pandurii. Antrenorul Iașiului face apel către public și e răbdător cu mulțimea de fotbaliști străini din lot: ”Durează ceva timp până se adaptează”

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2022, 17:39 Liga 2

După remiza albă cu SC Oțelul înregistrată la debutul în noul sezon de Liga 2, Poli Iași și-a propus să bifeze, sâmbătă (ora 11:00), primul succes stagional, pe teren propriu, în compania Viitorului Pandurii Târgu Jiu.

Și ieșenii sunt obligați să câștige, ținând cont de diferența de valoare dintre cele două combatante, de obiectivele fixate pentru acest sezon, de condiții, dar și de tradiție.

Poli, care a debutat cu un semieșec în fața unei nou-promovate, și-a propus să ajungă până în iarnă pe loc de play-off (1-6), iar pentru asta are nevoie de un parcurs fără greșeală în mod special pe propriul teren.

Claudiu Niculescu: ”Trebuie să dăm mult mai mult”

Antrenorul Claudiu Niculescu a subliniat că elevii săi trebuie să dea mult mai mult decât în prima etapă pentru a obține victorii.

”Nu a fost mulțumitor rezultatul de la Galați, dar pentru moralul băieților a fost un lucru pozitiv că am plecat de acolo cu un punct. Deși pe mine m-a nemulțumit. Am fi putut mult mai mult, dar având în vedere condițiile, băieții s-au descurcat destul de bine pentru prima apariție. Dar trebuie să dăm mult mai mult, să câștigăm puncte, meciuri, pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Claudiu Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai spus că va face unele schimbări în primul unsprezece față de jocul cu SC Oțelul, dar nu foarte multe: ”Vor fi schimbări, dar nu foarte multe. Încă avem jucători care sunt în urmă cu pregătirea fizică. Important este ca noi să câștigăm punctele puse în joc, mai puțin importante sunt schimbările. Pentru mine toți jucătorii sunt de aceeași valoare, nu contează cine apare în primul unsprezece, toți cei care intră trebuie să dea totul pe teren pentru a câștiga meciul.”

Antrenorul Politehnicii Iași, apel la public

Antrenorul Politehnicii Iași a făcut un apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la stadion la meciurile din Copou, pentru a ajuta echipa să câștige. Niculescu a admis însă și faptul că rezultatele bune înregistrate de echipă pot aduce suporteri mai mulți în tribune.

”Mi-aș dori să avem un public numeros la Iași. Suporterii care au făcut deplasarea la Galați ne-au susținut pe toată durata partide și îi așteptăm în număr cât mai mare la Iași. Noi, echipa, avem un rol foarte important, având rezultate bune sunt convins că și publicul va fi din ce în ce mai numeros la meciurile de acasă. Aștept să vină cât mai mulți oameni dacă se poate, deși vremea se anunță în răcire. Așteptăm mulți suporteri să îi încurajeze pe băieți, așa cum au făcut-o la Galați, pentru că vor avea nevoie de suportul lor”, a spus Claudiu Niculescu.

Jucătorii străini au nevoie de adaptare la fotbalul din Liga 2!

Niculescu a subliniat din nou importanța acomodării cât mai rapide a jucătorilor străini la fotbalul din eșalonul secund, pe care antrenorul îl consideră foarte greu.

”Știu ce înseamnă să mergi într-o țară străină, durează ceva timp până un jucător se adaptează la viața din țara respectivă, la fotbalul de acolo. Le-am transmis acest lucru și le voi repeta zilnic, că fotbalul din Liga a 2-a din România nu este un campionat ușor. Este un campionat cu multe surprize, în care niciun meci nu este ușor, indiferent de adversarul pe care îl ai în față. Un fotbal bazat în special pe agresivitate, forță, multă muncă, contaatacuri, faze fixe, cam asta e Liga a 2-a. Jucătorii străini au calitate, au valoare, numai că trebuie să își pună cât mai repede posibil aceste calități în slujba echipei. Și o vor face, sunt convins de asta”, a mai spus antrenorul Politehnicii Iași.

  • Echipa din Copou are, de departe, cei mai mulți jucători străini în lot (11) dintre echipele din Liga 2, întrecând în viteză în această vară FK Miercurea Ciuc, cea care deținea acest record (9).

Tobias Knoflach: ”Nu știam foarte multe despre Poli înainte de a venit aici. Știu că obiectivul echipei este să revină în prima ligă”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de portarul austriac Tobias Knoflach, care a vorbit despre pretențiile Iașiului de a reveni în prima ligă.

”Mă bucur să fiu aici și să joc pentru Poli Iași. E un meci important pentru noi, dar totul depinde de noi, trebuie să fim concentrați din primul minut și până la final pentru a câștiga acest meci. Nu știam foarte multe despre Poli înainte de a venit aici, dar am aflat pe parcurs, știu că obiectivul echipei este să revină în prima ligă. Am fost foarte bucuros că am jucat în prima etapă și că antrenorul a avut încredere în mine, pentru că abia venisem la echipă”, a spus Knoflach.

Abonamente ieftine scoase la vânzare de Poli Iași

Oficialii ieșeni au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Viitorul Pandurii, dar și abonamente pentru întregul sezon, acestea din urmă având prețuri pentru toate buzunarele.

Spre exemplu, un abonament la peluza A costă 19,45 lei, iar oficialii din Copou vorbesc despre cel mai mic preț din primele două ligi. Practic, cum Poli are programate 13 sau 14 meciuri pe teren propriu în acest sezon (9 în sezonul regulat și 4 sau 5 în play-off sau play-out), un suporter care își achiziționează un abonament la peluză la prețul de 19,45 lei dă pe un bilet sub 1,5 lei.

Un abonament la tribunele A și B costă 90 lei, la 0A și 0B prețul este de 160 lei, iar un acces la Tribuna 0 pentru întreg sezonul costă 400 lei. Prețurile cresc pe măsură ce doritorii vor să aibă un confort sporit la fotolii și loje, în preț intrând servicii de catering și parcare asigurată.

Potrivit oficialilor ieșeni, până acum s-au vândut peste 300 de abonamente, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.

Legat de bilete, un tichet pentru meciul cu Viitorul Pandurii costă 10 lei și poate fi achiziționat atât online, de pe platforma entertix.ro, cât și de la casele de la stadion, în ziua jocului, cu începere de la ora 09.00.

Prețurile biletelor:

10 lei – Peluza A, Tribuna A și Tribuna B
20 lei – Tribuna 0A și 0B
50 lei – Tribuna 0
1000 lei – Tribuna Oficială

Prețurile abonamentelor:

19,45 lei – Peluza A
90 lei – Tribuna A și Tribuna B
160 lei – Tribuna 0A și Tribuna 0B
400 lei – Tribuna 0
2500 lei – Tribuna 0 Fotolii VIP
3500 lei – Tribuna 0 Lojă VIP
8000 lei – Tribuna Oficială VIP

Posesorii abonamentelor VIP vor beneficia de catering și parcare gratuită în imediata apropiere a arenei, pe terenul de bitum.

Declarațiile date de Claudiu Niculescu și Tobias Knoflach înainte de Poli Iași – Viitorul Pandurii:

https://www.youtube.com/watch?v=J1mqxZCZYtI

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-vandut-catre-fcsb-si-procentele-pastrate-pentru-un-viitor-transfer-al-portarului-stefan-tarnovanu-cornel-sfaiter-explica-decizia-clubului-19240332

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-merge-cu-sperante-in-copou-florin-stinga-nu-ar-fi-o-surpriza-sa-castigam-la-iasi-19240322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concurenta-acerba-in-atacul-politehnicii-iasi-claudiu-niculescu-va-avea-trei-varfuri-de-valori-sensibil-egale-dupa-legitimarea-britanicului-harrison-19240237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-este-optimist-ca-poli-iasi-va-arata-tot-mai-bine-de-la-meci-la-meci-vrem-sa-producem-si-fotbal-nu-doar-rezultate-vor-mai-veni-doi-jucatori-19240024

Narcis POHOAȚĂ 12 Aug. 2022, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă