Claudiu Niculescu s-a pus pe studiat ciclul de pregătire al lui Sarri, însă e decepționat: ”Ei au drone, 3D, noi suntem un pic ca la Răscoala de la 1907.” Antrenorul Mioveniului e ironic și în privința reluării campionatelor: ”Va fi un fel de bâlci sau de miuță în spatele blocului”

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 16:05 Liga 2
Claudiu Niculescu s-a pus pe studiat ciclul de pregătire al lui Sarri, însă e decepționat: ”Ei au drone, 3D, noi suntem un pic ca la Răscoala de la 1907.” Antrenorul Mioveniului e ironic și în privința reluării campionatelor: ”Va fi un fel de bâlci sau de miuță în spatele blocului”

Claudiu Niculescu (43 de ani) a preluat CS Mioveni la începutul lunii martie și a apucat să stea pe banca tehnică a echipei argeșene un singur meci, ca, apoi, Liga 2 să fie suspendată din cauza pandemiei COVID-19. De atunci a trecut mai bine de o lună, iar campionatul nu se va relua prea curând. În tot acest timp, fostul atacant s-a pus pe studiat stilul de joc al antrenorului lui Juventus, Maurizio Sarri. Totodată, Niculescu crede că reluarea campionatelor după doar o perioadă scurtă de pregătire va duce la un fotbal amatoricesc: ”Va fi un fel de bâlci sau de miuță în spatele blocului.”

Claudiu Niculescu: ”Ei au drone, 3D, noi suntem un pic ca la Răscoala de la 1907”

Profitând de timpul liber din această perioadă, Niculescu urmărește un ciclu de pregătire al antrenorului italian Maurizio Sarri, însă spune că nu are nicio șansă să preia modelul acestuia în România. Directorul tehnic al clubului din Mioveni a și explicat de ce. A comparat situația în care se află tehnologia din fotbalul românesc cu ”Răscoala de la 1907”, declarația sa stârnind hohote de râs în studioul DigiSport, unde se afla și Ilie Dumitrescu.

”Zilele astea am stat să urmăresc ce se mai întâmplă cu această pandemie. Am făcut rost de un ciclu de pregătire al lui Sarri, de când era la Napoli. E un ciclu de pregătire competițională, cu meciuri duminică-duminică. Urmăresc cu atenție, sunt multe lucruri de învățat. Sunt multe lucruri care pot fi implementate și la noi. Fizic mai puțin, că nu sunt bani.

În schimb, sunt multe care nu se pot aplica nici măcar în Liga 1. De exemplu, acolo sunt cinci analiști video, dintre care patru fac o sinteză din ultimele meciuri. Cei patru prezintă analiza, extrag 60 de minute. Astea sunt prezentate analistului șef, iar la Sarri ajunge o sinteză de vreo 16 minute, care acoperă tot. Ei au drone, 3D, noi suntem un pic ca la Răscoala de la 1907, ca să zic așa”, a spus Niculescu, la DigiSport Special.

”Va fi un fel de bâlci sau un fel de miuță în spatele blocului, în cartiere”

Fostul jucător al Craiovei sau Dinamo și-a spus punctul de vedere și despre reluarea competițiilor sportive în România după această pandemie de coronavirus care a blocat totul. Claudiu Niculescu consideră că jucătorii nu se vor ridica deloc la nivelul așteptărilor după această pauză în care nu s-au putut antrena profesionist și, în plus, crede că reînceperea campionatelor după o scurtă perioadă de pregătire va duce la accidentări.

”Dacă vom începe pe 15 mai pregătirea și campionatul va debuta pe 5 iunie, practic înseamnă două săptămâni de pregătire. Va fi un fel de bâlci sau un fel de miuță în spatele blocului, în cartiere. În plus, vor avea câștig de cauză echipele cu loturi numeroase. (…)

Vor fi multe multe accidentări musculare. E normal, până la urmă. Sunt două luni de pauză totală. Dacă se va da drumul la antrenamente după data de 15 mai, deși nu cred că ne vom antrena cu toții, ci doar pe grupuri de 3-4-5 jucători, mai devreme de 15 iunie nu se poate relua.

Măcar patru săptămâni trebuie, care ar fi de fapt trei. Ultima e de descărcare. Aceea e săptămână competițională”, a mai declarat Niculescu.

De la revenirea sa pe banca echipei CS Mioveni, Claudiu Niculescu a obținut un egal, 0-0 pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău. Formația argeșeană se află pe locul 2 în Liga 2, după 24 de etape, cu 39 de puncte, poziție care asigură promovarea directă în Liga 1. Lupta pentru podium e strânsă în acest sezon. Pe lângă UTA (50 pct.), care e lider detașat, șanse la promovare au CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus (ambele cu 37 de puncte).

Foto: Mihai Nițoiu / CS Mioveni

Marius ANGHEL 23 Apr. 2020, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă