Claudiu Niculescu, primele declarații după numirea la CS Comunal Șelimbăr. Ce l-a convins să preia echipa sibiană și cum i-a găsit pe jucători

Marius ANGHEL 08 Nov. 2022, 14:31 Liga 2

La mai puțin de o lună de la despărțirea de Politehnica Iași, club cu care semna în vară și își propunea promovarea în prima ligă, Claudiu Niculescu a semnat cu o altă echipă din Liga 2.

Fostul atacant al Craiovei sau Dinamo i-a luat locul lui Eugen Beza la CS Comunal Șelimbăr și cu sibienii poate ajunge cel mult în play-off-ul eșalonului secund, fără să promoveze, deoarece forma juridică a clubului nu-i permite acest lucru.

Niculescu a condus luni, 7 noiembrie 2022, primul antrenament la echipa din Șelimbăr și a vorbit despre ceea ce l-a atras să semneze contractul.

Claudiu Niculescu, despre numirea la Șelimbăr: ”Îmi place să lucrez acolo unde se vrea performanță”

Claudiu Niculescu spune că a fost atras la CS Comunal Șelimbăr de seriozitatea acestui club aflat la al doilea sezon în Liga 2 și de faptul că își dorește performanță. Antrenorul vorbește despre performanță la Șelimbăr, la un club căruia, totuși, îi este interzisă marea performanță, având în vedere că forma sa de organizare, club de drept public, îi blochează accederea în prima ligă.

”M-am bucurat în momentul în care președintele clubului m-a sunat pentru a veni la Șelimbăr să antrenez echipa în ceea ce a mai rămas din acest sezon. M-a convins cu seriozitatea acestui club și îmi place să lucrez acolo unde se vrea performanță. Iar acest club își dorește performanță, fără condiții pentru a face asta și asta m-a convins să vin aici și mă bucur că am ajuns la o înțelegere.
De astăzi am început treaba alături de băieți și să sperăm că vom reuși să acumulăm puncte în cele trei etape care au mai rămas până în luna decembrie (n.r. – mai degrabă în 2022, pentru că ultima etapă din acest an are loc în decembrie), a spus Claudiu Niculescu într-un interviu acordat clubului sibian.

”Pe marea majoritate a băieților îi cunosc foarte bine”

Niculescu preia echipa din Șelimbăr într-un moment delicat, după eșecul cu ultima clasată Metaloglobus, 0-2 la București, dar și după o serie de șase meciuri consecutive în campionat în care nu a câștigat și a obținut doar trei remize, toate acasă, la Râmnicu Vâlcea. Antrenorul e de părere că are la dispoziție o echipă cu potențial, în care sunt jucători pe care îi cunoaște.

”Impactul a fost foarte pozitiv, pentru că pe marea majoritate a băieților îi cunosc foarte bine. Au potențial, asta e clar. E o echipă cu potențial, dar din cauza rezultatelor nu foarte bune, pe care toată lumea le aștepta la acest club, este în acest moment puțin cu moralul scăzut. Dar voi lucra în această săptămână în special pe acest aspect, să încercăm, eu și stafful meu, să le ridicăm moralul. Ne așteaptă un meci foarte greu sâmbătă, împotriva celor de la Slatina, un meci pe care trebuie să-l câștigăm. Nu avem alte variante”, a mai declarat Niculescu.

În Liga 2, Claudiu Niculescu le-a antrenat pe FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, Concordia Chiajna și Poli Iași.

Niculescu debutează la Șelimbăr contra Slatinei

CS Comunal Șelimbărul se află pe locul 12 în Liga 2 după 13 etape, cu 17 puncte și golaveraj 12-12, la egalitate cu Concordia Chiajna, însă trupa ilfoveană are un golaveraj mai bun.

În etapa a 14-a, CS Comunal Șelimbăr joacă pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina (locul 8, 19 puncte).

Niculescu nu a apucat să joace în acest sezon împotriva Slatinei, pe când conducea Poli Iași. Moldovenii au jucat cu oltenii în urmă cu trei etape, cu Leo Grozavu antrenor, și au cedat cu scorul de 0-1.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-noul-antrenor-al-echipei-cs-comunal-selimbar-debuteaza-pe-banca-sibienilor-chiar-impotriva-echipei-din-orasul-sau-natal-19252630

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pentru-calaretii-rosii-la-o-zi-dupa-descalecarea-lui-beza-metaloglobus-a-scapat-de-lanterna-dupa-victoria-cu-selimbar-19252397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Marius ANGHEL 08 Nov. 2022, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă