Claudiu Niculescu, oripilat de condițiile de joc în care s-a jucat Recea – Concordia. Antrenorul aruncă toată vina pe arbitru: ”Un teren mizerabil. O orezărie. Arbitrii au pus în pericol sănătatea jucătorilor”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2021, 14:27 Liga 2

Numit în această pauză de iarnă ca antrenor la Concordia Chiajna, Claudiu Niculescu a debutat pe banca echipei ilfovene cu o remiză cât un eșec. Astfel poate fi considerat acest 0-0 înregistrat la Fotbal Comuna Recea, în fața unei echipe care nu se poate compara la niciun capitol cu fosta prim-divizionară.

Concordia are condiții de pregătire, o bază sportivă printre primele în țară, bani, jucători și pretenții la revenirea în Liga 1. În schimb, trupa din Recea abia și-a reluat activitatea în această iarnă pentru a continua în Liga 2, asta din cauza gravelor probleme financiare, iar condițiile de care dispune s-au văzut la primul joc oficial disputat în 2021.

Meciul dintre Fotbal Comuna Recea și Concordia Chiajna, contând pentru etapa a 16-a a Ligii 2, s-a desfășurat, practic, în nămol, fiindcă cel pe care au încercat să joace componenții celor două echipe nu se poate numi teren de fotbal. Maramureșenii au profitat de acest aspect și au obținut o remiză, însă ilfovenii, chiar și în aceste condiții, nu au nicio scuză.

Claudiu Niculescu dă vina pe brigada de arbitri condusă de Florin Mazilu pentru că a permis ca meciul Recea – Concordia să se joace: ”Sunt fără curaj. Ăsta nu e teren de fotbal, e o orezărie”

La finalul partidei desfășurate sâmbătă, Claudiu Niculescu a dat vina pe brigada de arbitri condusă de sătmăreanul Florin Mazilu pentru că a dat drumul jocului. Fostul atacant a spus că cele două echipe au jucat într-o orezărie și nici de cum că au practicat fotbal.

”Un teren mizerabil. Ăsta nu e teren de fotbal, e o orezărie. Astăzi nu s-a jucat fotbal, a fost doar minge lungă și atât. O luptă într-un noroi… Ce să zic, arbitri fără curaj. N-are rost să le zic, au arbitrat bine, dar sunt fără curaj. Nu poți… ia decizii. Pui în pericol sănătatea jucătorilor pe un astfel de teren. Au mers, au verificat, dar nici măcar 20 la sută din suprafața terenului nu era să sară mingea. Asta e, trebuie să mergem mai departe. Ei au fost mai bine adaptați la condițiile terenului, la condițiile de joc. E păcat, noi ne-am antrenat șase săptămâni doar pe teren sintetic și astăzi s-a văzut puțin, în special în repriza a doua. A fost un meci de luptă, un meci pe care l-am fi putut câștiga, cum la fel de bine l-am fi putut și pierde.

Până la urmă, cred eu că rezultatul este echitabil. Dar, având în vedere că în prima repriză am avut două ocazii mari… până la urmă nu mai contează acum. A trecut, face parte din trecut acum și trebuie să pregătim meciul cu Craiova de acasă.

Dar, sunt dezamăgit de lipsa de curaj a arbitrului. El trebuie să-și asume, când întâlnesc astfel de suprafețe de joc, mizerabile, din punctul meu de vedere, ăsta nu e fotbal, nu mai e nici un fel de fotbal, iese din calcul orice tactică, nu se poate juca pe un asemenea teren. Dacă nu au curaj… de aia o să rămână să arbitreze doar la Liga a 2-a, probabil. Minge lungă, ce să le mai ceri jucătorilor, dați minge lungă, mingea a doua, pentru că altfel n-ai ce să joci, și faze fixe. Asta am făcut și noi, asta au făcut și ei, a fost un meci care s-a disputat mai mult la centrul terenului, într-un noroi… Vă rog să mă credeți, nu cred că am văzut în viața mea, nici ca jucător și nici ca antrenor, un astfel de gazon. Nu există, nu am văzut nici la Liga a 4-a”, a spus Claudiu Niculescu la finalul jocului de la Recea, citat de Baia Mare Sport.

”E un punct, până la urmă, câștigat în deplasare. Nu mă mulțumește deloc”

Cu o zi înaintea meciului, Fotbal Comuna Recea a cerut ajutorul suporterilor echipei pentru a-i ajuta să curețe terenul de stratul gros de zăpadă căzut așternut în noaptea dinainte. Numai că, în noaptea dinaintea jocului, la Recea a fost lapoviță, iar terenul s-a îmbibat cu apă și a devenit o mocirlă, pe care jucătorii au fost nevoiți să intră să evolueze, deoarece brigada de arbitri condusă de Florin Mazilu, după ce a testat terenul, a considerat că e bun de joc.

Claudiu Niculescu nu le reproșează nimic organizatorilor pentru felul în care a arătat terenul.

”Eu cred că dacă am fi avut un gazon bun astăzi, am fi reușit să câștigăm punctele puse în joc, cu siguranță. Dar asta este. E un punct, până la urmă, câștigat în deplasare. Nu mă mulțumește deloc, pentru că venisem cu mari speranțe aici. Aseară am fost la teren, arăta bine, în dimineața aceasta arăta în felul în care arăta. Nu am nimic cu organizatorii, să nu se înțeleagă greșit. Nu te poți pune cu vremea. Suntem încă în iarnă. Este vina arbitrilor că au dat drumul la un asemenea joc. Nu poți! Este, practic, imposibil să joci fotbal”, a mai spus Niculescu.

Program greu pentru Concordia în ultimele etape rămase din sezonul regular

Cu egalul obținut la recea, Concordia Chiajna a ajuns la 16 puncte acumulate în 15 meciuri desfășurate în 16 etape și se află pe locul 14 în Liga 2, la egalitate cu ripensia, care are un golaveraj inferior.

În etapele rămase din sezonul regular, Concordia va mai întâlni U Craiova 1948 SA (acasă, 2 martie, ora 17:30), Petrolul (acasă), Aerostar Bacău (deplasare) și ASU Poli Timișoara (acasă), în timp ce în etapa 18 va sta.

Niculescu nu știe câte puncte va putea obține echipa sa în fața a trei adversari care se luptă pentru promovare și pe care îi va întâlni în perioada următoare.

”Va fi greu, pentru că noi avem patru meciuri din cele cinci pe care le avem de disputat în acest minisezon, trei dintre ele sunt echipe care sunt pretendente la promovare în Liga 1. Ne așteaptă niște meciuri extrem de grele. Dar, trebuie să le abordăm cu încredere și cu speranță că vom putea face lucruri frumoase împreună. Am mare încredere în băieți, îi felicit pentru efortul pe care l-au depus astăzi, n-am ce să le reproșez din punct de vedere tactic, fizic, ș.a.m.d. Nu li se poate reproșa nimic”, a mai declarat Niculescu după jocul de la Recea.

Concordia Chiajna în meciul cu Fotbal Comuna Recea: Chesneau – Ct. Alexe, Marc (cpt.), L. Ion, Cherecheș – Biceanu, Al. Lazăr, M. Dumitru (Cocoș 76′) – Hergheligiu, Llullaku (Gab. Deac 65′), Ciucureanu (Oanea 46). Rezerve neutilizate: C. Lungu – Bg. Manole, Butoiu, Fota.

Foto: Fotbal Comuna Recea și Baia Mare Sport

Marius ANGHEL 22 Feb. 2021, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă