Claudiu Niculescu dezvăluie care este filosofia sa de a lucra cu jucătorii: ”Am jucat în Bundesliga și am văzut cu adevărat ce înseamnă disciplina. Pun mare preț pe acest lucru.” Jucătorilor de la Poli Iași le va împărtăși secretul loviturilor libere

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 12 Jun. 2022, 18:13 Actualizat: 12 Jun. 2022, 17:36 Liga 2
Claudiu Niculescu dezvăluie care este filosofia sa de a lucra cu jucătorii: ”Am jucat în Bundesliga și am văzut cu adevărat ce înseamnă disciplina. Pun mare preț pe acest lucru.” Jucătorilor de la Poli Iași le va împărtăși secretul loviturilor libere

Instalat în urmă cu aproape o săptămână la Poli Iași, antrenorul Claudiu Niculescu va conduce primul său antrenament în Copou marți, la o zi după efectuarea vizitei medicale.

Tehnicianul în vârstă de 46 de ani, vârstă pe care o va împlini pe 23 iunie, a declarat că disciplina va fi cuvântul de ordine în vestiar în mandatul său și a punctat că și-a însușit rigurozitatea nemțească în perioada în care a jucat în Bundesliga, la Duisburg.

Claudiu Niculescu, despre strategia sa ca antrenor

Totodată, fostul mare atacant spune că va fi un apropiat al jucătorilor și că va încerca să-i asculte și să-i ajute dacă au probleme în afara terenului.

”Pun foarte mare preț pe disciplină. Am jucat în Bundesliga și acolo am văzut cu adevărat ce înseamnă disciplina. Pun mare accent pe acest lucru. Normal că sunt și apropiat de jucători, încerc să discut cu ei, să-i ajut. Ușa biroului meu va fi tot timpul deschisă pentru toți jucătorii, pentru că fiecare mai are și probleme extrasportive și prefer să am discuții multe cu ei. Dacă pot să îmi spună problemele lor din afara stadionului, asta e foarte important, pentru că ne ajută pe noi în procesul de pregătire și știm cum să abordăm lucrurile. Îmi plac foarte mult organizarea, munca, disciplina, sunt factori importanți pentru performanță. După asta mă ghidez eu de când am început această meserie și cred că ne vom înțelege. Eu și staff-ul meu cred că vom reuși să formăm acel grup unit de care orice echipă are nevoie pentru a-și îndeplini obiectivele mărețe pe care le are. Și vom face asta. De aceea am venit la Iași, cu speranța ca împreună să fim uniți, numai așa putem ajunge la performanță”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu, care a precizat că discuțiile cu președintele Cornel Șfaițer nu au fost deloc complicate: ”Îmi doream foarte mult să vin, știu proiectul de aici și asta m-a convins. Nu a trebuit să stăm foarte mult de vorbă. Am venit cu mult drag, cu încredere și speranță că putem face treabă bună împreună.”

Trucuri pentru executarea loviturilor libere

Specialist al loviturilor libere în cariera de fotbalist, Niculescu le-a promis noilor săi elevi din Copou că le va dezvălui din secretele fazelor fixe.

”O să lucrăm mult în acest sens, cu siguranță. O să le arăt câteva trucuri elevilor mei. Și loviturile libere au nevoie de niște trucuri pentru a fi reușite. Dar una este antrenamentul și alta e meciul oficial, acolo intervine și presiunea, rezultatul, publicul. Dar ușor-ușor lucrăm și aceste lucruri la antrenamente, printre altele, loviturile libere sunt un factor important într-un meci”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Când preconizează că va avea tot lotul Politehnicii Iași la dispoziție

Clau-gol speră ca lotul Politehnicii să fie definitivat până la sfârșitul lunii. Astfel, antrenorul vrea ca în toată luna iulie, una foarte grea, cu antrenamente intense, un cantonament și meciuri amicale, să poată pune la punct echipa atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic.

”Noi vrem ca până la sfârșitul lunii iunie să definitivăm lotul, pentru că e nevoie să-i avem pe toți jucătorii la dispoziție, să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Și fizic, și tehnico-tactic. De aceea lucrăm foarte intens în aceste zile, să aducem jucători care să ne ajute să îndeplinim obiectivele. Sperăm ca până la final de iunie să avem tot lotul. Avem o lună iulie foarte grea, cu multă muncă, și este de preferat să-i avem pe toți jucătorii la dispoziție, pentru că vom avea și acele meciuri amicale din Bulgaria, în care încercăm să creăm omogenitatea de care avem nevoie. Așteptăm, sunt discuții cu mulți jucători, pe multe posturi, sper să se concretizeze”, a conchis Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu a condus în cariera sa antrenor echipele: Universitatea Cluj, FC Bihor, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo, din nou CS Mioveni și Concordia Chiajna. Are în palmares două trofee, Cupa României și Supercupa României, ambele cucerite în 2017 cu FC Voluntari.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 12 Jun. 2022, 18:13 Actualizat: 12 Jun. 2022, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă