Clau-gol a refuzat să fie secund la Dinamo! Petre și Mihali, posibilii secunzi ai lui Țălnar

Marius ANGHEL 28 Dec. 2012, 14:51 Liga 2
Clau-gol a refuzat să fie secund la Dinamo!** Petre și Mihali, posibilii secunzi ai lui Țălnar

UPDATE 3: Tehnicianul Cornel Țălnar a devenit oficial antrenorul principal al echipei Dinamo, el semnând, vineri, un contract valabil un an și jumătate la finalul discuțiilor avute cu conducerea clubului bucureștean.

„Am pus la punct toate detaliile și am semnat un contract pe un an și jumătate. Deocamdată nu am un obiectiv, dar eu sper ca la finalul sezonului Dinamo să ocupe una dintre pozițiile care să îi permită participarea în cupele europene”, a spus Țălnar după întâlnirea cu oficialii FC Dinamo.

Antrenorul a menționat că îi va avea ca secunzi pe Florentin Petre și „probabil” Gheorghe Mihali, având în vedere că fostul fotbalist Claudiu Niculescu a refuzat această funcție.

Cornel Țălnar a pregătit până în prezent în mai multe rânduri formația Dinamo și în ultima perioadă a fost antrenor la echipa a doua a clubului.

FC Dinamo a anunțat, joi seară, pe site-ul oficial, că convenit cu antrenorul principal Dorinel Munteanu, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale. „Mulțumim, Dorinel Munteanu! FC Dinamo București și antrenorul principal Dorinel Munteanu au convenit în această după-amiază, pe cale amiabilă, întreruperea raporturilor contractuale, a anunțat Nicolae Badea, președintele Consiliului de Administrație al clubului din «Ștefan cel Mare»”, se arată pe site-ul oficial al clubului bucureștean.

Dorinel Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Dinamo la 14 noiembrie, când a semnat un contract pe doi ani și jumătate. El urmează să fie instalat în funcția de antrenor principal al formației Mordovia Saransk din Rusia.

Sursa: Mediafax


UPDATE 2: Dorinel Munteanu a ales să plece de la Dinamo după 42 de zile pe banca alb-roșilor pentru a da curs ofertei de la Mordovia Saransk, ocupanta ultimului loc în campionatul Rusiei.

În locul său va veni Cornel Țălnar, care urma să fie ajutat de Claudiu Niculescu și Bebe Alexe. Fostul atacant al „câinilor” a declinat însă oferta făcută de Nicolae Badea.

„Sunt un om hotărât, asta este decizia mea. Nu este acum momentul potrivit pentru mine să mă întorc la Dinamo. Îmi doresc să iau cariera de antrenor de jos”, a spus Niculescu pentru Dolce Sport.

Claudiu Niculescu a antrenat ultima oară pe FC Bihor și are șanse foarte mari să o preia pe Damila Măciuca.


UPDATE: Plecarea lui Dorinel Munteanu la gruparea rusă Mordavia Saransk reorganizează structura tehnică a clubului din „Ștefan cel Mare”. Astfel, antrenor principal va fi Cornel Țălnar, iar secunzii acestuia vor fi Claudiu Niculescu și Bebe Alexe.

Acesta din urmă a mai fost „secund” la Dinamo și în mandatele lui Liviu Ciobotariu și Dario Bonetti. Alexe este de asemenea, omul care a reorganizat centrul de copii și juniori ai lui Dinamo.

Clubul „alb-roșu” a renunțat la „varianta” Florentin Petre deoarece acesta nu deține carnet de antrenor și nu poate sta pe banca echipei. Fostul mijlocaș dinamovist va prelua însă frâiele centrului de copii și juniori.


Astăzi, cei trei antrenori sunt așteptați la București pentru a semna contractele cu echipa din „Ștefan cel Mare”

Plecarea lui Dorinel Munteanu de la Dinamo l-a readus pe Cornel Țălnar la echipă, „Țânțarul” fiind la al cincilea său mandat pe banca formației din „Ștefan cel Mare”. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani va lucra de această dată alături de alți doi foști fotbaliști care în trecut au făcut istorie pentru „câini”, astfel că Florentin Petre și Claudiu Niculescu vor fi antrenorii secunzi ai echipei. „Clau-gol” și-a încheiat de curând conturile cu cei de la FC Bihor, iar în trecut a mai pregătit-o pe Universitatea Cluj. Florentin Petre a optat și el pentru cariera de antrenor, iar până acum a stat pe banca satelitului din „Ștefan cel Mare”, acolo unde a lucrat alături de Cornel Țălnar. Pentru conducerea tehnică rămâne problema antrenorului cu portarii, dar până în acest moment șefii clubului și noul staff nu au găsit nicio soluție valabilă.

Staff de 697 de meciuri și 164 de goluri

După despărțirea de Dorinel Munteanu, conducerea lui Dinamo a optat pentru un staff format exclusiv din oameni care au făcut istorie în tricoul lui Dinamo. Împreună, Țălnar, Petre și Niculescu au strâns 697 de prezențe în tricoul „câinilor”, cei trei reușind să înscrie de 164 de ori pentru „roș-albi”!

97 de goluri a bifat Claudiu Niculescu în cele 191 de meciuri pe care le-a strâns în tricoul dinamoviștilor

24 de goluri și 230 de meciuri sunt cifrele lui Cornel Țălnar ca jucător al lui Dinamo

258 de jocuri are Florentin Petre pentru Dinamo, în Liga I, în care a marcat 43 de goluri

Articol publicat de Cătălin Mureșanu și Nicu Bădescu

Marius ANGHEL 28 Dec. 2012, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă