Chivorchian, convins că Juventus va promova și se va menține cu ușurință în Liga 1. Președintele clubului din Colentina a spun unde va juca echipa în prima ligă

Marius ANGHEL 03 Mar. 2017, 19:05 Liga 2

Juventus București a stat în prima etapă din 2017, însă a beneficiat de rezultate favorabile și are cinci puncte avans față de a doua clasată Olimpia Satu Mare, dar are și un meci în minus disputat. A treia în clasament, UTA Bătrâna Doamnă a pierdut la Brăila și a rămas la șase puncte în spatele liderului.

În această perioadă de pregătire, toți adversarii Juventusului au transmis că prima poziție este ca și acontată de echipa lui Daniel Oprița, lupta pentru promovare urmând a se da pentru a doua poziție care duce direct în Liga 1 și pentru locul 3, care duce la baraj.

La conferința de presă susținută ieri la stadionul din cartierul Colentina, președintele echipei Juventus, Gheorghe Chivorchian, a spus că este convins că formația pe care o conduce va evolua, din vară încolo, în primul eșalon competițional. Fostul secretar general al FRF spune că Juventus va evolua în Liga 1 pe propriul stadion.

„Văzând ce se întâmplă, acum, în prima ligă, cred că putem face față acestui nivel competițional dacă vom ajunge în Liga 1. Cu mici îmbunătățiri, la nivelul lotului, cred că ne-am putea situa, în primul eșalon, undeva între locurile 7-9. Vom juca aici, în Colentina, unde vom începem la timp, lucrările de cosmetizare ale câmpului de joc și ale stadionului. Ne-am confruntat, în această perioadă, și cu două probleme de lot. Fila, a plecat de la echipă, fără acordul nostru, chiar dacă nu aveam niciun fel de datorii, iar cazul Florin Ștefan rămâne de actualitate. Jucătorul s-a adresat comisiilor abilitate, acompaniat de AFAN, dar îmi pare rău că în spatele acestui caz stau alte conotații. La timpul potrivit vom face clarificările așteptate”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Președintele Chivorchian va lucra cu fostul președinte Rusen

Actualul președinte al lui Juventus va colabora în partea a doua a campionatului și cu fostul președinte al clubului din Colentina. Marian Rusen, fost reprezentant al cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF și multă vreme președinte la Juventus, s-a întors, după câțiva ani, la echipă. Rusen va ocupa, acum, postul de director sportiv al liderului eșalonului secund. „Ne-am completat și staff-ul administrativ odată cu revenirea lui Marian Rusen. Este un om cu experiență care se întoarce, și el, acasă, pentru a lucra alături de noi la acest proiect fotbalistic interesant”, a punctat, pe marginea acestui subiect, președintele Gheorghe Chivorchian.

„Nu va fi deloc ușor, chiar dacă calea spre promovare se arată a fi mult mai clară. Dacă în vară spuneam despre promovare pe un ton mai moderat, acum putem preciza clar că suntem favoriții acestei lupte. Nu va fi, repet, ușor, pentru că toate echipele sunt dornice să ia puncte liderului”, a spus și Daniel Oprița, antrenorul liderului.

Cât despre declarațiile adversarilor din campionat, care dau ca sigur locul 1 ca și acontat de Juventus, Oprița a spus pentru Liga2.ro: „Și eu dacă aș fi fost în afara clubului aș fi spus la fel, că locul 1 e deja acontat, dar, fiind aici, nu e atât de ușor, pentru că nicio echipă nu cred că poate să câștige toate meciurile sau aproape toate. O să se încurce și UTA și Brașovul și eu sper ca noi să nu facem pași greșiți, dar e destul de greu. E un campionat echilibrat și se joacă. Sunt șapte puncte, cinci față de Olimpia, dar noi avem un meci mai puțin.”

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Mar. 2017, 19:05 Liga 2
Pe aceeași temă