CFC Argeș termină sezonul cu remiză, contra Metaloglobusului. Ce au spus ”secundul” Paul Ciobanu și jucătorul Petrișor Petrescu după întâlnirea de la Clinceni

Andrei PASCU 13 May. 2024, 18:28 Liga 2
CFC Argeș termină sezonul cu remiză, contra Metaloglobusului. Ce au spus ”secundul” Paul Ciobanu și jucătorul Petrișor Petrescu după întâlnirea de la Clinceni

Campionii FC Argeș a terminat sezonul de Liga 2, sub așteptări, cu o remiză, 1-1 pe terenul Metaloglobusului, în etapa a 7-a a play-out-ului. Piteștenii au finalizat Grupa A pe locul 4, cu 34 de puncte, cu șapte puncte peste ultima echipă retrogradată în Liga 3, Unirea Dej.

Banii investiți la Campionii FC Argeș în anul fotbalistic 2023/ 2024 nu s-au reflectat în evoluțiile și rezultatele echipei, iar în ultimul meci s-a scos doar un punct. Și în acest duel antrenorul Eugen Neagoe a mizat pe câțiva tineri, așa cum a procedat în ultimele câteva runde.

CFC Argeș, final în Liga 2! Remiză cu Metaloglobus, scor 1-1

Prima repriză a confruntării de la Clinceni s-a terminat cu scor alb, 0-0, deși gazdele au avut și un penalti în minutul 26, dar Huiban a tras modest, peste poartă. Apoi, au mai fost consemnate și câteva șanse importante, printre care bara din dreptul piteștenilor, din minutul 37, prin Petrișor Petrescu, dar și golul anulat pe motiv de offside al Metaloglobului, din minutul 44, când la finalizare s-a aflat Luca Manolache.

În partea a doua s-au marcat cele două goluri, primul fiind în dreptul gazdelor partidei de sâmbătă, prin Dragoș Huiban, în minutul 53. Scorul final a fost stabilit 10 minute mai târziu, când a punctat Patrick Dulcea. Finalul a fost unul complicat pentru CFC Argeș, care a jucat în inferioritate numerică după accidentarea lui Balaur, din minutul 78, pentru că Eugen Neagoe nu mai avea dreptul la schimbări.

Metaloglobus putea profita de context, iar în minutul 83 putea lua cele trei puncte. Honciu a reluat în transversală cu un șut de la marginea careului. Astfel, s-a terminat 1-1 întâlnirea de la Clinceni.

  • CFC Argeș, contra Metaloglobus: G. Micle – Esteban Orozco, R. Ciuciulete (Balaur 46′), M. Tudose, Borța – Dinoci, Rădescu – Y. Pîrvu (Bg. Rusu 46′, M. Angelov 72′), P. Petrescu (cpt.)(Rob. Boboc 56′), Andr. Șerban (P. Dulcea 56′) – Buhăcianu
    Rezerve neutilizate: Straton – Andr. Stoica, Coțea, Mitoi

Paul Ciobanu și Petrișor Petrescu, reacții după Metaloglobus – CFC Argeș

La finalul partidei au vorbit Paul Ciobanu (antrenor secund) și jucătorul Petrișor Petrescu, căpitanul echipei CFC Argeș în duelul cu Metaloglobus. Cei doi au discutat, în primă fază, despre cele întâmplate în etapa a 7-a a play-out-ului, remarcând amândoi momentele bune ale piteștenilor.

Paul Ciobanu: ”A fost ultima etapă a acestui play-out, ultima etapă de campionat, am încercat să folosim și tinerii din lot. Nu am reușit să mulțumim pe toată lumea, dar în formula de start am avut patru underi. Asta și în funcție de cursul jocului, am făcut și două modificări la pauză, a fost un joc echilibrat, în care echipa gazdă a încercat să paseze, să fie ofensivă. Are în componență jucători care au activat în Liga 1, precum Cruceru, Honciu, Huiban.

A fost o primă repriză echilibrată, am avut inițiativa, am avut o eroare în prima parte a reprizei, care ne-a costat un penalti. A fost eroarea lui Micle, a fost penalti ratat, apoi au fost două ocazii pentru noi, dintre care și o bară a lui Petrișor Petrescu.

La pauză am făcut două modificări, iar în repriza a doua am cam cedat inițiativa, iar din minutul 75 am și jucat în 10 oameni, după accidentarea lui Balaur. A trebuit să reconfigurăm echipa și să ne apărăm mai mult”.

Petrișor Petrescu: ”Cred că în prima repriză am controlat, am avut posesia, am schimbat părțile bine, am ținut departe adversarii de poarta noastră, dar au avut două ocazii pe erorile noastre personale. A fost acel penalti, iar apoi faza fixă. Per total, noi am avut situații foarte bune, ocazii mari, bară.

În a doua repriză nu trebuia să vină accidentarea lui Balaur. De ce? A fost un meci fără miză, nu mai aveam nimic de pierdut sau de câștigat, iar sănătatea unui jucător cred că e mai importantă. Dacă era un meci cu miză, da, se puteau face sacrificii, dar sacrificii trebuia să facem acum ceva timp.

Vreau să le mulțumesc suporterilor minunați, pentru că bat drum la fiecare meci, vin și acasă și în deplasare pentru noi și merită felicitări!”.

Piteștenii speră la un sezon următor mai bun

Campionii FC Argeș a fost parte din Grupa A a play-out-ului, terminând întrecerea pe locul 4, cu 34 de puncte. A terminat la egalitate cu locul 3, Metaloglobus, la două puncte de locul 2, ACSM Ceahlăul, și la șase lungimi de locul 1, CSM Reșița.

Ciobanu și Petrescu au vorbit și despre planurile pentru sezonul următor de Liga 2.

Paul Ciobanu: ”A fost un sezon ratat, cu părere de rău… chiar exista posibilitatea promovării din acest sezon, dar pe această cale ar trebui să prezentăm scuzele noastre, antrenori, jucători, pentru suporteri, pentru conducere. Conducerea a asigurat toate condițiile pentru obiectiv”.

Petrișor Petrescu: ”S-au câștigat foarte puține meciuri pentru un obiectiv de promovare. Dacă vrei să promovezi, trebuie să câștigi mai multe meciuri. M-am uitat la parcursul Gloriei Buzău, vreau să o felicit, stafful, jucătorii, pe toți de acolo. Nu a fost să fie pentru noi acest an, dar cred că era un sezon accesibil.

Sperăm ca din sezonul următor să se schimbe lucruri, atitudinea și poate vom promova!

(N.r. – Dacă ar continua la CFC Argeș, el fiind împrumutat până la finalul acestui sezon de la FC Hermannstadt) Rămâne de discutat, până acum nu mi s-a propus nimic, de nicăieri. Actele spun că trebuie să mă întorc, dar ușile sunt deschise din partea mea”.

Reacțiile lui Paul Ciobanu și Petrișor Petrescu de la finalul partidei Metaloglobus – CFC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=C6uQ8bEmJmM

https://www.youtube.com/watch?v=94oji3JLWzQ

Foto și video: CFC Argeș

Andrei PASCU 13 May. 2024, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă