Care e secretul formei bune a Concordiei Chiajna? Cristian Tănase: ”E cel mai bun început de Liga 2, de când sunt la echipă”. Argumentele președintelui, cu cât a scăzut bugetul clubului și principalele adversare la promovare

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2021, 15:12 Liga 2
Care e secretul formei bune a Concordiei Chiajna? Cristian Tănase: ”E cel mai bun început de Liga 2, de când sunt la echipă”. Argumentele președintelui, cu cât a scăzut bugetul clubului și principalele adversare la promovare

Concordia Chiajna este între primele echipe ale Ligii a 2-a, după cinci etape. E pe locul 3, la egalitate cu primele două clasate, Steaua și FC Hermannstadt, 13 puncte. Cristian Tănase, președintele ilfovenilor, a vorbit pentru Liga2.ro despre aspectele care au condus la un astfel de start pentru echipa pe care o reprezintă.

Cristian Tănase: ”De când sunt eu la echipă, în Liga 2, e cel mai bun început de campionat” 

Tănase a recunoscut că e cel mai bun început al Concordiei Chiajna în Liga 2, de când a venit în cadrul clubului. Referitor la argumentele pentru acest început de sezon, conducătorul a afirmat că mai importante sunt continuitatea de la nivelul băncii tehnice, Claudiu Niculescu acumulând pe banca echipei din Chiajna nouă luni, dar și modul în care s-a format lotul.

Am început bine, avem un campionat bun până acum. Claudiu e un antrenor bun, lotul e bun. Jucătorii au experiență la nivelul Ligii a 2-a, dar ne așteptam la asta. Până acum, sezoanele trecute, am avut dezamăgiri mari, ne așteptam să avem și noi un început bun, să ne batem la play-off. Acum, trebuie să continuăm la fel, așteptăm cu interes următoarea etapă, de la Brăila.

(N.r. – S-a simțit și continuitatea la nivelul antrenorului?) Sunt nouă luni de când a venit Claudiu, da! Așa este! În trecut cred că am greșit noi, conducerea. Nu am avut continuitate pe banca tehnică, dar lucru pe care noi ni l-am dorit. Fiecare antrenor a fost cu istoricul lui, să zic așa.

Fiecare cu istoricul lui, noi am vrut să avem continuitate, pentru că nu e ușor să vină un antrenor, să plece altul. Noi ne-am dorit continuitate, dar fiecare a avut propria lui poveste. Acum, vrem să rămână Claudiu cât mai mult. Continuitatea e cea mai bună.

Poate lotul de azi e unul potrivit pentru obiectivul impus, accederea în play-off, stafful tehnic e potrivit, munca jucătorilor. Noi, clubul, trebuie să ne facem datoria în administrație, fotbaliștii să își facă treaba lor.

De când sunt eu la echipă, în Liga 2, e cel mai bun început de campionat. Anul trecut am avut cu Florin Bratu un început bunicel, dar nu ca acesta. Acum doi ani a fost mai rău. Îmi doresc să se și termine bine”,  a început Cristian Tănase dialogul cu Liga2.ro.

Concordia Chiajna, buget inferior celui din sezonul trecut 

Paradoxal, bugetul Concordiei Chiajna este mai mic comparativ cu sezonul trecut. Dacă anul precedent, când echipa s-a luptat pentru salvarea de la retrogradare, se învârtea în jurul a un milion de euro, de această dată e mai mic cu 200.000 de euro:

Bugetul e mai mic decât sezonul trecut. Nu cu foarte mult, dar e mai mic. Acum, e în jur de 800.000 de euro. Sezonul trecut a fost în jur de un milion de euro”.

Cristian Tănase surprinde: ”Pare un campionat echilibrat, dar pare mai accesibil ca sezonul trecut”. Principalele adversare ale Concordiei Chiajna la promovare 

Cristian Tănase a făcut o analiză a meciurilor jucate de Concordia Chiajna până acum, dar și a favoritelor la promovare. În ceea ce privește principalele adversare ale ilfovenilor la play-off, după care la primele locuri, care duc în Liga 1, le-a enumerat pe Steaua, FC Hermannstadt, Petrolul, Universitatea Cluj, Metaloglobus și Unirea Slobozia.

Una peste alta, Tănase consideră că acest campionat este unul mai ușor ca precedentul, crede că peste alte cinci-șase etape se va face o triere a echipelor, ale celor care vor lupta până în ultima clipă la play-off și promovare.

Pare un campionat echilibrat, dar pare mai accesibil ca sezonul trecut. Anul trecut, pe final de sezon regular erau multe echipe care se luptau pentru play-off. Cred că după cinci-șase etape, se va mai rupe clasamentul. Asta simt, dar vom vedea.

Petrolul, Universitatea Cluj, Steaua, FC Hermannstadt, Slobozia, o surpriză plăcută, Metaloglobus. La Poli Timișoara să vedem ce se întâmplă. Sunt echipe destule care vor play-off-ul, dar parcă nu la fel ca anul trecut. Dar pe mine mă interesează de echipa mea, să facă jocuri și rezultate bune. Acum, suntem în obiectiv.

(N.r. – Despre meciurile de până acum) Fiecare joc e diferit, fiecare joc e dificil. Chiar dacă pe hârtie în fața echipelor cu care am jucat începeam ca favorită, nu a fost chiar așa. Avem un entuziasm în echipă, în club, dar e unul ponderat, echilibrat. În fiecare joc avem presiunea de a fi între primele echipe, dar până la urmă important e să fie armonie”, a mai declarat Cristian Tănase pentru Liga2.ro.

Concordia Chiajna, cea mai bună defensivă din Liga 2, la egalitate cu Petrolul 

Concordia Chiajna, pe locul 3 în Liga 2 după cinci etape, are una dintre cele mai bune apărări ale campionatului. A primit un singur gol, în partida cu Metaloglobus, câștigată cu 2-1. Doar Petrolul a mai încasat un singur gol în Liga 2, până acum.

Pentru Concordia Chiajna urmează un meci în Faza a IV-a a Cupei României, cu divizionara a treia CS Tunari, miercuri, 8 septembrie. Apoi, va urma meciul din etapa a 6-a a Ligii a 2-a, cu Dacia Unirea Brăila.

Foto: FK Csikszereda și Dragoș Pășcăneanu/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-mustaca-decisiv-pentru-romania-u20-la-primul-meci-din-istoria-ei-in-amicalul-cu-portugalia-u20-jucatorul-unirii-slobozia-a-inscris-dintr-un-penalty-scos-de-un-alt-fotbalist-convocat-din-liga-19199081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-in-loc-de-anglia-u21-amicalul-romaniei-u21-stabilit-pe-stadionul-steaua-anulat-din-cauza-cazurilor-de-covid-de-la-englezi-florin-bratu-debuteaza-ca-selectioner-contra-trupei-lui-cristian-19199066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-laurentiu-popescu-plin-de-optimism-dupa-ce-a-inchis-poarta-iasiului-in-ultimele-doua-meciuri-avem-o-echipa-buna-imi-doresc-sa-promovez-cu-poli-iasi-in-liga-1-19199057

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Sep. 2021, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă