Campionii FC Argeș, fără Alexandru Pelici înaintea partidei cu Chindia, din ”motive de ultim moment”. I-a luat locul Eugen Beza: ”Am făcut progrese, dar trebuie mai multă responsabilitate”

Andrei PASCU 24 Aug. 2023, 21:30 Liga 2
Campionii FC Argeș, fără Alexandru Pelici înaintea partidei cu Chindia, din ”motive de ultim moment”. I-a luat locul Eugen Beza: ”Am făcut progrese, dar trebuie mai multă responsabilitate”

Campionii FC Argeș întâlnește o adversară directă la promovare, o echipă care, la rândul ei, la fel ca echipa din Pitești, a retrogradat din SuperLiga României în sezonul trecut, Chindia Târgoviște.

Cele două se vor duela pe terenul de la Mioveni, iar gazdă va fi Campionii FC Argeș. Este un meci special, pentru că va avea loc în ziua în care s-a născut marele Nicolae Dobrin, la 26 august.

Campionii FC Argeș, în căutarea primei victorii în Liga 2. Prima șansă, cu Chindia Târgoviște

Din ”motive de ultim moment”, așa cum a precizat clubul Campionii FC Argeș înaintea conferinței de presă, partida cu Chindia Târgoviște nu a fost prefațată de ”principalul” Alexandru Pelici, ci de ”secundul” Eugen Beza. Nu se știe motivul pentru care Pelici nu a putut veni la conferință, așa că a fost trimis Beza, dar și un jucător, Valentin Buhăcianu.

”Secundul” a declarat că partida cu Chindia Târgoviște va fi una dificilă, dar că argeșenii vor încerca să bifeze primul succes și să pună primele trei puncte după un meci în dreptul lor. Culmea, ambele echipe au același parcurs după trei runde înaintea confruntării directe din etapa a 4-a, trei remize, trei puncte.

Ambele echipe vin după trei rezultate de egalitate în campionat, ceea ce ne confirmă că jocul va fi greu. În primul rând, trebuie să menținem ritmul de la prima etapă, să adăugăm mai multă inimă, să punem mai mult suflet, dar și pragmatismul de care nu am dat dovadă până acum. Trebuie să fructificăm ocaziile avute în special în ultimele două meciuri.

În privința jocului, ca și consistență, am crescut de la prima etapă. Trebuie să ne reamintim că nu e o scuză, dar e o realitate. Suntem o echipă nouă, mai sunt doar câțiva jucători din sezonul trecut, venim după un an greu, de suferință. Încă sunt răni adânci în inimile suporterilor, în rândul clubului și cred că formarea e dificilă.

Am făcut progrese mari, dar trebuie mai multă responsabilitate în fața porții. La ultimele două meciuri am avut situații mari, prin Turda sau Rădescu, care ocupă poziții defensive. Trebuie să fim mai concentrați în fața porții, prin jucătorii care ajung acolo prin situații.

(N.r. – E un dezavantaj că adversarii au schimbat antrenorul?) Am avut șansa să lucrez cu Vasile Miriuță la Sibiu, la Hermannstadt, în două rânduri. Am rămas prieteni. Nu cred că e un avantaj pentru noi asta, pentru că Vasile știe să motiveze. E pragmatic, dar asta nu ține de el, ține de jucători. Noi, într-un ciclu săptămânal, încercăm să pregătim din toate punctele de vedere jucătorul, dar important e să joace cu inima”, a transmis Eugen Beza.

https://www.youtube.com/watch?v=BdWFcXU6rFs

Eugen Beza i-a luat locul lui Alexandru Pelici înainte de Campionii FC Argeș – Chindia Târgoviște

Va fi și un moment special la Pitești, dată fiind ziua în care se joacă partida cu Chindia Târgoviște, la 26 august, când s-a născut Nicolae Dobrin. Clubul va trimite la mormântul legendei două grupe de la copii și juniori, care vor depune coroane.

Eu, personal, sunt foarte încântat că clubul îl respectă foarte mult, poate unul dintre cei mai mari fotbaliști din România. Clubul respectă foarte mult imaginea dânsului. Din informațiile pe care le avem, clubul, prin două grupe de copii pe care le avem, va omagia la mormântul domnului Dobrin, va depune o coroană de flori și va respecta memoria, pentru că este o legendă pe care o purtăm pe piept.

Trebuie să respectăm și dragostea suporterilor, care o arată la fiecare meci și pe această cale țin să le mulțumesc. Am avut și susținere totală din partea fanilor.

Ținând cont că domnul Dobrin a jucat și la Târgoviște, poate chiar e un moment special cum a căzut acest joc. Îi vom dedica victoria”, a mai spus Beza.

Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, parcurs identic în Liga 2

În runda a patra, Campionii FC Argeș întâlnește, așadar, acasă, la Mioveni, Chindia Târgoviște, sâmbătă, de la ora 11:00. Este derby-ul etapei.

Până acum, în trei etape, piteștenii au înregistrat următoarele rezultate, 0-0 cu Viitorul Pandurii, 0-0 cu CS Mioveni și 1-1 cu CS Tunari, și sunt pe locul 11 în ierarhia din Liga 2

De partea cealaltă, Chindia Târgoviște a bifat următoarele remize: 1-1 cu Steaua, 0-0 cu CSM Slatina și 1-1 cu Gloria Buzău. Este pe locul 9 în clasament.

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-gata-de-prima-victorie-in-liga-2-cu-csm-ceahlaul-19281703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-vrea-mai-intai-sa-micsorese-ecartul-19281698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-in-liga-6-timis-19281694

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

Andrei PASCU 24 Aug. 2023, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă