Visul play-off-ului și al promovării s-a spulberat la Baia Mare pentru Vâlcea. Pelici: „E un campionat distractiv, ca să zic așa”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2016, 16:32 Campionat

În etapa a 26-a a Seriei a II-a a Ligii 2, ultima din sezonul regulat, CSM Râmnicu Vâlcea și-a jucat la Baia Mare, sâmbătă, ultima carte pentru calificarea în play-off. „Viperele albastre” stăteau la mâna lor pentru a se clasa între primele șase echipe și doar o victorie le îndeplinea obiectivul, fără a sta la mâna celorlalte rezultate. Au remizat însă cu FCM, scor 0-0, și nu au reușit să se califice în play-off. Oltenii se vor bate din nou pentru evitarea retrogradării, asta după ce atunci când reîncepeau returul erau pe prima poziție în clasament.

Vâlcenii au avut o ocazie mare de gol în minutul 35, când Vasile a șutat de la marginea careului, dar fundașul Străuț a fost atent și a evitat ca mingea să ajungă în poartă. În restul partidei de la Baia Mare ocaziile nu prea s-au văzut, jucătorii neputând să facă un meci bun din cauza presiunii ridicate, dar și faptului că gazdelor le convenea și o remiză și au mizat de la început pe un joc în care mai degrabă să nu primească gol decât să dea.

Pelici: „Am pierdut puncte nepermis de ușor”

CSM Râmnicu Vâlcea a fost pe locul 1 al seriei multe etape de-a lungul acestui sezon, lucru care arăta în acea perioadă că se vor califica fără probleme în play-off, chiar existând gânduri și de promovare. În cele din urmă, echipa din Zăvoi a ajuns în play-out după un sfârșit de campionat nereușit.

„A fost un meci cu încărcătură mare pentru ambele echipe. Un meci decisiv în care noi aveam nevoie de victorie sau de egal dacă eram ajutați de rezultatele din celelalte jocuri. Din păcate, nu am reușit să obținem nici victoria și nici celelalte echipe să scoată egal împotriva contracandidatelor. Așa că mergem în play-out, iar Baia Mare în play-off. Îi doresc mult succes și felicitări pentru asta. Play-off-ul nostru nu s-a jucat aici, s-a jucat în jocurile anterioare, unde am pierdut puncte nepermis de ușor, și aici mă refer la jocurile cu Gaz Metan, Mioveni și Satu Mare. Dacă ne uităm la diferențe de un punct, dacă am fi reușit să scoatem din cele trei jocuri măcar două puncte, atunci am fi fost noi în play-off. Cauzele sunt multiple. Contează fiecare joc. Am condus, zic eu, și conjunctural pentru că noi am apucat să jucăm cu echipele care ulterior s-au retras, apoi celelalte echipe și-au luat puncte fără să se mai prezinte pe teren. E un campionat distractiv, ca să zic așa. Împreună cu jucătorii și conducerea ne-am dorit mult să jucăm în play-off. Vom vedea ce va fi de luni încolo”, a mărtursit Alexandru Pelici, antrenorul echipei din Râmnicu Vâlcea.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ CSM RÂMNICU VÂLCEA ÎN PLAY-OUT ȘI CE PROGRAM ARE

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 03 Apr. 2016, 16:32 Campionat
Pe aceeași temă