Vise de revanșă în tabăra ripensistă, pentru derby-ul cu Politehnica. Ciprian Urican s-a mulțumit doar cu povestirea meciului tur. Adrian Popa n-a ratat un joc cu alb-violeții

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 11:01 Campionat
Vise de revanșă în tabăra ripensistă, pentru derby-ul cu Politehnica.** Ciprian Urican s-a mulțumit doar cu povestirea meciului tur. Adrian Popa n-a ratat un joc cu alb-violeții

După meciul pierdut cu Pandurii (scor 1-2), care a cam nemulțumit suporterii, cei de la Ripensia vor să se impună sâmbătă, de la ora 19:00, în derby-ul cu ASU Politehnica, programat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. În tur, a fost o poveste diferită, cu bănățenii pe val, cu un final bun de tur și cu visul de accedere la barajul de promovare. Acum, diferențele par să se mai fi anihilat, iar ripensiștii speră să profite.

Meciul tur din Ciarda le-a revenit violeților cu 2-0. Deși putea avea acces ușor la filmările jocului, Ciprian Urican, care e profesor de cursuri de licență UEFA PRO, spune că nu a văzut partida tur, ci doar i-a fost „povestit”. Urican are tot lotul valid, cu excepția fondașului Marius Toma, care e accidentat.

„Pentru mine este un joc care trebuie tratat foarte corect și la un nivel de concentrare maximă, nu ca ceea ce s-a întâmplat cu Pandurii Târgu Jiu. Am vorbit cu jucătorii, am înțeles că au făcut un joc bun în tur, dar, din nefericire, au pierdut. Eu sper ca acum să facem un joc bun, dar să nu pierdem. Este foarte important pentru noi, jucători și conducere, să ștergem impresia proastă pe care am făcut-o în meciul cu Pandurii”, a declarat Urican.

Adrian Popa, prezent în toate meciurile directe cu ASU Poli de până acum

În Timișoara, rivalitatea dintre cele două formații nu mai trebuie explicată. Din 2012, de când s-a reînființat Ripensia, și de când echipa UPT a fost preluată de suporteri, cele două formații au jucat de patru ori în meciuri oficiale, iar Adi Popa a fost mereu pe teren.

„Am jucat patru meciuri cu cei de la ASU Poli, chiar și în Cupa României. Ne-au învins de trei ori sau de patru ori, nu mai știu exact. Clar, sunt meciuri frumoase. Este o mare emulație în jurul acestui meci. Așa a fost și în Liga a 4-a, când am jucat tot pe „Dan Păltinișanu” și au venit mii de oameni să vadă acest meci. Ne dorim să vină și de această dată multe lume, eu consider că este o sărbătoare pentru fotbalul timișorean. În tur a fost un scor puțin mincinos, am jucat chiar foarte bine. Ei au fost mai pragmatici. Probabil și asta a contat pentru ei, locul lor în clasament. S-a văzut că au un an în plus de experiență în Liga a 2-a. Important e să avem atitudine, să ne respectăm sarcinile de pe teren”, a declarat căpitanul Ripensiei.

ASU Poli e tot pe locul 7, cu 51 de puncte și în ultima etapă nu va mai avea joc. Ripensia e pe locul 13, cu 45 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 11:01 Campionat
Pe aceeași temă