Viorel Moldovan: „La Rapid aveam salariul mai bun decât la FRF, dar nu am luat un niciun ban”

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 16:25 Campionat
Viorel Moldovan:**

Noul antrenor al reprezentativei de tineret a României, Viorel Moldovan, a declarat, vineri, în conferința de presă, că la Rapid avea un contract mai mare decât cel semnat cu FRF, însă gruparea giuleșteană nu l-a plătit timp de un an.

„Este un pachet interesant vizavi de performanță. Mă interesează acest lucru și vreau să fac performanță la echipa națională. Rezultatele mă vor ține aici. Obiectivul clar e calificarea la următorul Campionat European. Voi avea un contract ferm pe o perioadă de doi ani de zile. Eu am venit de la o echipă suferindă, dar poate că din punct de vedere financiar câștigam mai bine la Rapid, deși nu am luat un ban de un an de zile”, a spus Moldovan.

Viorel Moldovan a afirmat că a aplicat pentru postul de selecționer, deoarece vrea să aibă performanțe la echipa de tineret. „Mulțumesc FRF pentru încrederea acordată. Sunt onorat să fiu cel ales pentru a conduce selecționata sub 21 de ani a României. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a crea și forma jucători pentru prima reprezentativă. Pentru mine este o provocare enormă, mi-am dorit foarte mult acest lucru. De aceea am și aplicat. Mă bucur că am șansa să reprezint România din nou. E o mare plăcere să simt din nou gustul performanței. Am un an la dispoziție să creez o echipă competitivă pentru Campionatul European”, a completat Moldovan.

Viorel Moldovan consideră că în România sunt mulți jucători tineri talentați, dar aceștia trebuie îndrumați și susținuți. „La 21 de ani ești deja de matur. Trebuie să lucrăm și să progresăm din acest punct de vedere. Sunt jucători foarte talentați în România. Jucători care trebuie îndrumați și susținuți. Cred că avem foarte multe talente, dar nu este suficient acest lucru. Toți acești tineri trebuie să conștientizeze că venind să joace pentru echipa națională este o mare responsabilitate și o mare onoare pentru ei”, a adăugat Moldovan.

Întrebat când a decis să-și depună CV-ul pentru echipa de tineret, Viorel Moldovan a răspuns: „CV-ul mi l-am depus acum vreo două săptămâni. Sunt decizii pe care trebuie să le iei în viață. A fost decizia mea și îmi urmez drumul. Ajunsesem într-o intersecție și trebuia să iau un drum. L-am luat, sunt la FRF. Le urez succes în continuare băieților și să realizeze performanțe cu echipa. Nu a fost ușor să renunț la Rapid. Am creat un grup unit și vreau să le mulțumesc public pentru atașamentul de care au dat dovadă, pentru modul în care s-au comportat pe durata unui an de zile cu foarte multe încercări. Au realizat o perioadă istorică, lucrând în niște condiții foarte dificile”

Viorel Moldovan a precizat că îi va fi foarte greu echipei Rapid să reziste în meciul cu Steaua, din prima etapă a Ligii I. „E foarte greu. Sunt prea puțini jucători și din punct de vedere valoric. E destul de multă suferință”, a subliniat Moldovan.

Viorel Moldovan a pregătit în sezonul trecut formația Rapid, alături de care a reușit promovarea în Liga I. Contractul său a expirat la 30 iunie 2014, însă el nu l-a prelungit, deși conducerea giuleșteană dorea acest lucru.

Articol scris de Andrei MAZURCHIEVICI (Mediafax)

Mihai Andries 04 Jul. 2014, 16:25 Campionat
Pe aceeași temă