Viitorul Pandurii a rămas fără victorie pe Municipalul din Târgu Jiu. Cristian Lupuț: „Se putea mai mult”. Falub a acuzat dur arbitrajul

Viitorul Pandurii a rămas fără victorie pe Municipalul din Târgu Jiu. Cristian Lupuț:

Programată duminică seara, partida Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj a „înghețat” anul în Liga 2. Jocul care a contrat pentru etapa a 21-a s-a încheiat nedecis, scor 1-1.

Clujenii au deschis scorul în minutul 35, prin Cristian Gavra, și au controlat prima repriză, dar, la pauză, antrenorul gazdelor, Cristian Lupuț, a reușit să-și monteze elevii, iar partea secundă a aparținut gorjenilor. Viitorul Pandurii a egalat în minutul 52, după un supergol al lui Darius Buia din lovitură liberă de la 25 de metri. Ultimul sfert de oră a fost extrem de tensionat. Artur Crăciun a fost eliminat pentru un fault în propriul careu în minutul 74, dar Vasile Pop a executat în transversală lovitura de la 11 metri. Viitorul a fost periculoasă și în minutele de prelungire. Dragu a mai lovit o dată transversala și s-a încheiat 1-1, iar clubul controlat din umbră de Nicolae Sarcină a rămas fără victorie pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu, unde a desfășurat trei meciuri după ce s-a mutat de la Drobeta Turnu Severin.

Cristian Lupuț: „Eu zic că stăm foarte bine, suntem în obiectiv”

Viitorul Pandurii a încheiat anul pe locul 12, cu 27 puncte.

„După aspectul jocului, eu zic că se putea mult mai mult, dar, ținând cont că au deschis scorul, am început un pic temători. Ei au avut o posesie mai bună în prima repriză, ne-au surprins cu așezarea cu trei fundași. Nu eram pregătiți, ne așteptam la altceva, dar am făcut niște schimbări la pauză, iar cei din postura de rezervă au intrat foarte bine, și Rusu, și Bădăuță. Repriza a doua am dominat-o categoric, ne-am creat și ocazii, dar asta este fotbalul, nu a vrut să intre în poartă. După aspectul jocului din partea a doua consider că am pierdut două puncte. Nu vreau să comentez niciodată arbitrajul. Îmi văd doar de echipa mea, de jocul nostru, nu mă interesează ce spune domnul Falub. E foarte important că și după gol am avut reacție, la fel și la Snagov, am fost conduși și am avut reacție, deci echipa este pe drumul cel bun. După toate problemele pe care le-am avut cu acele deplasări, cu jocurile de la Severin, eu zic că stăm foarte bine, suntem în obiectiv și sper ca anul viitor, în momentul în care ne-am stabilit la Târgu Jiu, o să fie altceva. O să facem o pregătire foarte bună și rezultatele o să apară”, a declarat Cristian Lupuț, antrenorul echipei care în ultimii ani s-a mutat de la Șirineasa la Petroșani, apoi la Drobeta Turnu Severin, iar acum la Târgu Jiu.

Falub a acuzat dur arbitrajul: „A fost foarte dificil să joci împotriva a 11 adversari plus niște ‘neutri””

De partea cealaltă, antrenorul clujenilor, Adrian Falub, a dat vina pe arbitru și a considerat că echipa sa merita să câștige. „Nu a fost o presiune a gazdelor, ci o presiune a celor ce trebuia să fie neutri. Aceea a fost cea mai mare presiune a noastră. Am făcut o primă repriză foarte bună în care am dominat adversarul, trebuia să fie 3-0 sau 4-0 la pauză. A doua repriză a fost foarte dificil să joci împotriva a 11 adversari plus niște ‘neutri”, care, din păcate, nu au fost neutri astăzi. Este prima oară în viața mea când mi s-a întâmplat să mă amenințe un arbitru după meci, să-mi spună că o să ne mai întâlnim noi. O să mă bată? Ce o să-mi facă? E un punct obținut, dar dacă eram lăsați să jucăm trebuia să câștigăm. Suntem departe de promovare, de ceea ce ne-am propus, va trebui să schimbăm multe lucruri în această iarnă. Suntem „U” Cluj, va trebui să batem în toate meciurile din retur dacă putem”, a precizat Falub.

Universitatea Cluj a intrat în pauza de iarnă pe locul 13 în Liga 2, cu 25 de puncte, deși la începutul sezonului se voia promovarea.

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – UNIVERSITATEA CLUJ 1-1
Darius Buia 52′ / Cristian Gavra 35′

Anca-Trip – Ciul, Al. Băican, Oros (cpt.), Andr. Dragu – Negrean (Chelariu 85′), Chiorean, Buia, Cioiu (Bădăuță 46′) – Gîrbiță, Vas. Pop (Vl. Rusu 76′)
Rezerve neutilizate: M. Petrișor – Dunca, Misăraș, Parnău
Antrenor: Cristian Lupuț

Dur-Bozoancă – R. Takacs (Rafa Miranda 78′), Telcean, Art. Crăciun, Tiago Gomes – Guedj (G. Florescu 78′), Andre Ceitil, Nic. Pîrvulescu (Kay 81′) – Al. Pop, Gavra (cpt.), Taub
Rezerve neutilizate: Gorcea – Vl. Mihalcea, Pașcalău, Burghele
Antrenor: Adrian Falub
Eliminat: Artur Crăciun 74′

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Casian Băla (Arad); Rezervă: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Iulian Spătaru (Timișoara) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă