VIDEO Succesul cu Motru le-a adus puncte importante pentru play-out

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 17:59 Campionat

FC Bihor s-a impus sâmbătă pe teren propriu, în cadrul penultimei etape din sezonul regulat, cu scorul de 2-1 în fața deținătoarei „lanternei roșii”, echipa Minerul Motru.

Desfășurat la Stadionul „Iuliu Bodola”, meciul cu motrenii a început ceva mai echilibrat, chiar cu formația oaspete care a avut mai mult posesia în primele 12 minute, cu FC Bihor care a echilibrat disputa și a atacat mai mult în următoarele minute. Finalul de primă repriză le-a aparținut, de altfel, „roș-albaștrilor”, care au și marcat două goluri, în minutele 41 și 45.

Mai întâi, în minutul 41, Claudiu Pascariu a înscris, după o deviere cu capul a lui Zs. Lukacs, totul pornind de la lovitura libera de pe dreapta executată de R. Lupu. Apoi, în ultimul minut al primei reprize, FC Bihor a urcat scorul la 2-0, după lovitură libera de pe stânga a lui M. Stancu, R. Lukacs reluând cu capul din 5 metri.

După pauză, FC Bihor a rămas în inferioritate numerică, în minutul 55, când Fl. Lazăr a primit cartonașul roșu pentru un fault din spate asupra lui Trifu în postură de ultim apărător.

După eliminare, orădenii s-au retras în apărare și au permis oaspeților să atace mai mult, replicând periculos pe contraatac.

În minutul 69, Minerul a avut ocazia să reducă din handicap, dar centrarea lui Trifu de pe dreapta în fața porții goale nu a fost finalizată de Fărcășanu, care a alunecat și a ratat întâlnirea cu mingea.

Golul de onoare al oaspeților a venit chiar în final, în prelungiri, în minutul 90+1, când Stoenac a centrat de pe dreapta, iar din 6 metri Trifu a reluat cu capul sub transversală cu toată opoziția lui Fidan.

FC Bihor s-a impus astfel cu scorul de 2-1 și și-a adjudecat trei puncte importante, care vor conta și pentru faza play-aut a campionatului.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„Vreau să-mi felicit jucătorii care au intrat astăzi în teren, pentru că a fost un joc în care poate presiunea a fost mai mare decât oricând și importanța acestor trei puncte era una foarte mare. Asta s-a simțit, din păcate, și din ceea ce am arătat în anumite momente în teren, important este că am reușit să câștigăm cele trei puncte și am acumulat puncte în clasamentul play-out-ului, care până la urmă, conform regulamentului contează. Îi felicit din tot sufletul pe cei care au intrat astăzi în teren, sunt jucători tineri, trebuie să avem răbdare, ei pot crește în exprimare și în valoare, dar din punctul de vedere al caracterului și atitudini sunt sută la sută la ceea ce înseamnă randament maxim”, a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

„A fost un joc pe care l-am pierdut ca precedentele două – trei jocuri, singuri am reușit să ne batem astăzi, inventăm noi metode de a pierde jocul, pentru că exemplele sunt destule la jocuri, care tot la fel, le-am dominat. Am ieșit înfrânți de pe teren, din cauza unor neatenții, din cauza lipsei de concentrare, din cauza tinereții unora și lipsei de profesionalism. Până la urmă, din ce jucăm, ne merităm locul. Îmi pare rău de un nucleu de jucători, care într-adevăr au valoare și merită să joace în a doua ligă, dar restul, nu”, a declarat, la final, la rândul său, tehnicianul echipei din Motru, Gabriel Zahiu.

FC Bihor – Minerul Motru 2-1(2-0)
Cl. Pascariu (41) și R. Lukacs (45) / Trifu (90+1)

Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt. – min. 55 eliminat), R. Lupu – Cip. Străuț, M. Stancu (min. 62 A. Achim) – Fl. Pop, M. Popa (min. 72 M. Popa), Zs. Lukacs (min. 57 Mintaș) – R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici.

Trică – Trașcă, A. Dicu (cpt.), Inclăzan, Neacșu (min. 65 Poenaru) – Unguru (min. 65 Chirea), Stoenac, Speroni (min. 75 Hanu), Nicoloff – Fărcășanu – Trifu. Antrenor: Gabriel Zahiu

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 07 Apr. 2014, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă