VIDEO | Petrolul a câștigat din faze fixe meciul cu Viitorul Pandurii. Manolache și Saim Tudor au reușit primele goluri în acest sezon: „Mister îmi zice că trag precum Cristiano Ronaldo”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 11:17 Campionat

Petrolul s-a impus cu 3-1 în meciul de marți seară, de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2, însă nu a fost lipsită de emoții. Oaspeții au deschis scorul pe „Ilie Oană”, iar jucătorii lui Flavius Stoican au marcat de trei ori după faze fixe până înainte de pauză. În partea secundă nu s-a mai înscris, „lupii” au câștigat cele trei puncte și au urcat din nou pe locul 3.

Victoraș Astafei (21) a marcat împotriva fostei sale și a deschis scorul pentru Viitorul Pandurii, însă, până la pauză, Antoniu Manolache (30), Alexandru Saim Tudor (40) și Ionuț Cioinac (43) au înscris în urma unor faze fixe, iar Petrolul a ajuns la cinci victorii consecutive pe teren propriu în acest sezon, incluzând și succesul anulat cu Daco-Getica.

Antoniu Manolache: „A fost o fază foarte lucrată la antrenament”

Pentru fundașul Antoniu Manolache (19 ani) și mijlocașul Alexandru Saim Tudor (21 ani), golurile reușite cu Viitorul Pandurii au fost primele ale lor în acest sezon. În schimb, mijlocașul Ionuț Cioinac (28 ani) a fost la al doilea gol, după ce a mai marcat o dată și cu Daco-Getica.

Antoniu Manolache a trimis în plasă din 6 metri, cu capul, după ce Gavrilă a centrat lung dintr-un corner de pe dreapta, iar Olaru a recentrat în fața careului mic.

„Este primul meu gol pe acest teren minunat. Mă bucur foarte mult că am marcat, că am adus cele trei puncte acasă și de la meci la meci vreau să marchez cât mai mult. A fost o fază foarte lucrată la antrenament. De fapt, eu trebuia să fiu în locul colegului meu, lui Oli (n.r. – Alberto Olaru i-a recentrat cu capul), dar ne-am schimbat rolurile. Asta înseamnă că ne înțelegem foarte bine”, a spus Manolache la finalul meciului. Fundașul originar din Ploiești are 10 jocuri, 9 ca titular, și un gol în acest sezon pentru Petrolul.

Alexandru Saim Tudor: „Mister mai face glume cu mine și îmi zice că trag precum Cristiano Ronaldo, dar nu e așa”

Golul serii a fost reușit de Alexandru Saim Tudor, care a avut o „folha seca” dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri central. Direcția balonului l-a păcălit pe portarul Moga, care nu a putut evita golul, respingând în plasă.

„Încerc foarte mult la antrenament, alături de câțiva colegi de-ai mei și mă bucur că mi-a ieșit și sper să o ținem așa în continuare. Mister mai face glume cu mine și îmi zice că trag precum Cristiano Ronaldo, dar nu e așa. Nu copiez. Doar încerc să dau cât mai bine și să îmi fac treaba. Acum s-a nimerit să fie așa. Mă bucur mult că am reușit să marchez după foarte mult timp. Golul îți aduce moral și te ajută pe mai departe”, a declarat și Saim Tudor după joc. Mijlocașul din Râmnicu Sărat nu prea a jucat pentru Petrolul în acest sezon, chinuit de accidentări. Până acum are doar cinci prezențe și un gol, după ce campionatul trecut a strâns 30 de jocuri și 6 goluri.

Al treilea gol al „lupilor” a fost reușit de Ionuț Cioinac. Acesta a reluat cu capul de la colțul scurt, din careul mic, pe lângă portar, după o centrare dintr-un corner bătut din stânga de Marinescu. Nici Cioinac nu a prins toate meciurile din acest sezon ale Petrolului, până acum având 14 prezențe din 15 jocuri.

Flavius Stoica: „Mi-aș mai dori să mai marcăm din lovituri libere. Bravo lor, cinste lor”

Antrenorul Flavius Stoican a avut cuvinte de laudă pentru jucătorii săi și pentru faptul că au avut puterea să revină în meci după ce au fost conduși.

„E bine că reușim să marcăm și goluri din faze fixe, pentru că, până acum, marea majoritate a golurilor le-am dat din acțiune. Și atunci este normal să îmbinăm fazele fixe cu golurile din acțiune. Am reușit grei goluri, am reușit să întoarcem rezultatul după un început bun al celor de la Viitorul și mă bucură lucrul acesta, mai ales că veneam după un egal în deplasare obținut acum trei zile, pe un teren greu, după o deplasare foarte lungă. Este important că acești băieți, pe care îi apreciez foarte mult, nu cedează și în momentele mai dificile știu să reacționeze.

Saim este un jucător care lovește foarte bine mingea și mă bucur că a reușit să marcheze nu numai la antrenament, pentru că este, să spun așa, specialitate casei la ei, acesta faze fixe. Până acum a mai avut câteva șanse de a marca din lovituri liberă, doar că mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. Acum, bravo lui, cinste lui, mă bucur că a reușit să joace 90 de minute, pentru că a tras de el. Nu este ușor, mai ales că vin meciuri din trei în trei zile. El este specialist la loviturile libere de departe, și mă refer la loviturile de la 25 de metri. El și Arnăutu, depinde care se simte mai în vină. De la 18 metri este Marinescu, Hamza când joacă. Mi-aș mai dori să marcăm din lovituri libere, pentru că sut momente dificile în timpul unui joc, în care se acumulează oboseală, nu mai ești lucid când iei decizii, iar o fază fixă poate să decidă un joc. Astăzi am marcat tre goluri din faze fixe. Bravo lor”, a spus antrenorul Petrolului după meciul cu Viitorul Pandurii.

Cu 28 de puncte acumulate după victoria cu Viitorul Pandurii, Petrolul a revenit pe locul 3 și are o restanță cu Turris-Oltul. A doua clasată, UTA, are tot 28 de puncte, dar are două meciuri mai puțin disputate decât ploieștenii. În etapa următoare, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 19:30, la Pitești, cu Campionii FC Argeș.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești
Video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 11:17 Campionat
Pe aceeași temă