VIDEO | Paul Codrea, prezentat oficial de Ripensia: „Mi-au scris deja câțiva suporteri din străinătate”. Clubul timișorean vrea să-l dea pe Mediop la Viitorul

Marius ANGHEL 13 Dec. 2017, 16:36 Campionat
VIDEO | Paul Codrea, prezentat oficial de Ripensia:
  • Ripensia Timișoara și-a prezentat oficial, astăzi, noul antrenor. Paul Codrea are deja în minte planuri pentru retur și pentru perioada de pregătire de iarnă.
  • Clubul roș-galben vrea să se dezvolte mai mult pe sectorul juvenil și să atragă mai mulți investitori în viitor.
  • Tot în această perioadă, golgheterul echipei, N’Diaye Mediop, a atras atenția celor de la Viitorul, iar ripensiștii nu se opun unui transfer, dar recunosc că, deocamdată, nu s-a negociat concret mai nimic.

 

Paul Codrea va chema echipa la reunire pe 8 ianuarie 2018 și va programa între șapte și nouă meciuri de verificare, în funcție de existența unui cantonament sau nu. Fostul antrenor al Ghirodei, echipă din Liga 3, nu vrea să renunțe la niciun jucător din lotul actual.

„Le mulțumesc lui Radu (n.r. – Radu Suciu, interimarul care i-a predat postul) și clubului Ripensia că s-au gândit la mine. Ripensia reprezintă un club important, cu prestigiu în țară și în afară. Chiar mi-au scris câțiva suporteri din străinătate pe Messenger. Când eu am făcut primii pași în antrenorat, ei au pornit ca și club (n.r. – noua Ripensia a fost reînființată în 2012). Cred că la nivelul valorilor și caracterial suntem foarte apropiați. Le mulțumesc celor de la Ghiroda, cu care am avut o colaborare frumoasă și nu mi-au pus nicio piedică să vin aici. Aveam planuri mari și cu ei. Sper să ajut pe partea de copii și juniori aici. dacă nu am apucat să o duc la bun sfârșit la Ghiroda, sper să o fac aici. Îi mulțumesc lui Radu Suciu că mi-a făcut o analiză detaliată a lotului. Nu aș renunța la nimeni în momentul acesta, trebuie să facem o analiză bună. Nu pot să vin cu mesajul că renunț la jucători, nici nu îi cunosc pe cei pe care îi am”, a declarat Paul Codrea la prezentare oficială.

„Avem mare încredere în potențialul lui Paul Codrea, în faptul că poate să ducă prima echipă a Ripensiei, să o dezvolte la nivel fotbalistic în așa fel încât să avem performanțe notabile”, a spus și președintele Radu Ienovan.

Conducerea e dispusă să îi dea drumul lui Mediop

Președintele Ripensiei, Radu Ienovan, a recunoscut că nu s-a discutat dacă pentru Mediop cei de la Viitorul vor oferi o sumă de bani sau jucători la schimb, dar spune că clubul nu vrea să se opună oportunității pentru senegalezul care a marcat 14 goluri în această parte de campionat.

„Am primit o solicitare de la Viitorul. Mediop este încă sub contract cu noi, iar în următoarele zile vom vedea care sunt pretențiile trecerii lui. Suntem deschiși pentru acest transfer, mai ales că este vorba de echipa campioană și de domnul Hagi. Suntem convinși că potențialul lui va fi mai bine exploatat în Liga 1. Sperăm să fie bine, chiar dacă pe termen scurt acest lucru nu va fi posibil pentru noi. Sper ca pe termen lung să ajute clubul financiar”, a punctat Ienovan.

Directorul sportiv al Ripensiei recunoaște minusurile organizatorice ale clubului

Radu Suciu va rămâne director tehnic al Ripensiei. Fostul portar al Politehnicii a punctat că roș-galbenii mai au aspecte la care trebuie să lucreze și a vorbit de importanța academiei de juniori. „A fost o promovare greu previzibilă la un moment dat, ulterior s-a conturat mai distinct, dar nu a fost timp suficient pentru a se ameliora tot ce înseamnă organizarea clubului, din punct de vedere al organigramei și a infrastructurii. Academia trebuie să devină o pepinieră a clubului nostru care nu este foarte bogat și nu are resursele necesare să cumpere jucători de valoare. Sper ca împreună să acordăm suficient timp și resurse pentru academie și echipa a doua”, a punctat Suciu.

Căpitanul Adrian Popa face un apel la unitate

Cât despre neajunsurile sportive, căpitanul Adrian Popa e de părere că lipsa de experiență a lotului a cântărit decisiv. „Pot spune că în Liga a 2-a nivelul este foarte ridicat. Diferența probabil s-a făcut la experiență, noi cu excepția Ligii a 4-a, am promovat an de an. Mulți am jucat prima dată la acest nivel. Aproape fiecare echipă are jucători de Liga I și acest lucru a contat în unele meciuri. Noi trebuie să suplinim cu unitatea grupului”, a punctat fundașul dreapta.

La finalul anului 2017, Ripensia Timișoara se află pe locul 11 în Liga a 2-a, cu 25 de puncte acumulate în 21 de etapa. Echipa roș-galbenă a obținut șase victorii, șate egaluri și opt înfrângeri.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 13 Dec. 2017, 16:36 Campionat
Pe aceeași temă