VIDEO | Metalul, victorie cu emoții contra slătinenilor. Oprița: „Am crezut că va fi un meci mai ușor”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 13:48 Campionat

Sub privirile lui Dan Alexa, Metalul Reșița a trecut sâmbătă, cu 3-2 (1-1), de FC Olt Slatina și amenință în continuare poziția de lider a Timișoarei.

Rosso-nerii nu s-au mișcat grozav nici ieri, după meciurile mai puțin reușite cu FC Bihor și Olimpia Satu Mare, dar importante sunt cele trei puncte obținute, care păstrează echipa din Valea Domanului pe locul doi în clasament.

Fără Octavian Vasile, suspendat, și cu Anițoiu introdus în primul unsprezece deși nu s-a antrenat toată săptămâna din cauza unei răceli mai serioase, Metalul a impus ritmul în startul partidei și a deschis repede scorul. În minutul 13, Enescu a transformat un penalty obținut de Szabo, dar bucuria reșițenilor a ținut doar cinci minute, Fâșie restabilind egalitatea cu o lovitură de cap după o mare eroare în defensiva noastră.

Oaspeții au preluat inițiativa și i-au dat mari emoții lui Zimmermann în câteva rânduri. Cu 25 de minute înainte de final, Oprița a schimbat, preferându-l pe Feher în locul lui Bărbulescu. Mutarea s-a dovedit a fi inspirată, dar nu înainte ca puținii spectatori să fie reduși la tăcere de golul lui Verdeș, venit cu un sfert de oră înainte de final.

Feher a scos imediat al doilea penalty pentru rosso-neri, numai că Enescu a trimis pe lângă poartă. Salvarea a venit de la Bogdan Szijj, fiul cunoscutului Ioșca Szijj. La cei 17 ani ai săi, s-a dovedit a fi cel mai bun om din trupa lui Oprița, golul său de 2-2 readucând speranța în tribunele aproape goale ale Stadionului „Mircea Chivu”.

Insistența reșițenilor din finalul partidei a fost răsplătită în ultimul minut, când Marius Omuț a dictat din nou penalty, pentru henț, dar și eliminare la Blănaru. Feher a executat precis pentru 3-2 și toate cele trei puncte puse în joc rămân în Valea Domanului.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

„După primele minute am crezut că va fi un meci mai ușor. Mă așteptam la altceva de la ei, dar am prins încredere după cum a început jocul. Am avut meciuri mult mai grele. Cu Oradea a fost mult mai greu. Azi am luat însă două goluri pe greșeli copilărești, nici la Divizia D nu cred că vedeți așa greșeli. Primul gol a venit după o greșeală personală, la al doilea nu am ieșit la ofsaid. Anițoiu era într-un picior, are o scuză, dar îl felicit pentru caracterul de care a dat dovadă, cum a alergat astăzi și a ajutat echipa. El a venit aseară, după ce toată săptămâna nu a făcut antrenament, e răcit în continuare. A venit să arate oamenilor că nu-și bate joc de oraș. Am avut și noroc”, a declarat Daniel Oprița după meci.

METALUL REȘIȚA    3
FC OLT SLATINA    2

D. Enescu ”13 – pen., Szijj ”80, Feher ”90 – pen. / Fâșie ”19, Verdeș ”76

Zimmermann (cpt.) – V. Crețu, Dandea, I. Tătaru, Anițoiu – Bărbulescu (Feher ”63), D. Enescu, Cl. Ionescu (Ad. Ionescu ”90+2), I. Szabo, Bg. Szijj (Cr. Vlaicu ”90), Buhăescu
Rezerve neutilizate: S. Ciucă – Hlinca, I. Popescu, R. Cristian
Antrenor: Daniel Oprița

Mogoșanu – Anghelina (Giurcă ”29), Fîșie, Gligor (cpt.), Covalschi – A. Ignea (Curtuiuș ”90+2), V. Gheorghe, Bardu (Șt. Blănaru ”71), Căpățînă, Leucuța, Verdeș
Rezerve neutilizate: Nuno Claro – O. Morariu, Fl. Ștefan, Rogoveanu
Antrenor: Dan Oprescu
Eliminat: Șt. Blănaru ”89 (roșu direct)

Stadion: „Mircea Chivu”(Reșița); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Iulius-Radu Timar (Marghita); Jucătorul meciului: Bogdan Szijj.

Sursa: Express de Banat
Video: Radio Timișoara

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă