VIDEO | Juventus, încoronată campioana Ligii a 2-a după ultimul meci disputat acasă. Bărbulescu a ridicat trofeul. Cifrele înregistrate de bucureșteni în acest sezon

Marius ANGHEL 01 Jun. 2017, 11:06 Campionat

Promovată matematic cu șase etape înainte de finalul campionatului, Juventus București a încheiat actualul sezon al Ligii 2 cu o victorie la scor de neprezentare și cu o petrece de luat rămas bun. Echipa lui Daniel Oprița a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Metalul Reșița, ultima clasată, iar la final a primit din partea Federației Române de Fotbal trofeul pentru câștigarea campionatului.

În ultimul meci al sezonului, Juventus nu a avut nicio emoție în a câștiga toate punctele puse în joc cu Metalul Reșița. Chiar dacă partida a avut un aer de vacanță, campionii Ligii 2 au înscris de trei ori în poarta „lanternei roșii”, încheind astfel sezonul cu 84 de puncte acumulate în 34 de meciuri ale celor 38 de etape. 14 puncte o desparte de a doua clasată Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care mai are totuși de disputat un joc.

Cristian Bustea (18) a fost primul jucător care a înscris în meciul cu Metalul, cu o lovitură de cap din interiorul careului după o minge centrată din partea stângă. Până la pauză a înscris și Vasile Buhăescu (32), dintr-o lovitură liberă executată impecabil de la 25 de metri, la colțul scurt, aproape de vinclu. Rezultatul final l-a stabilit Florin Cazan, în minutul 83, cu un șut de la 28 de metri, pe mijlocul porții, lobat peste portarul junior Valentin Raiu.

3-0 pentru Juventus și Metalul Reșița încheie campionatul pe ultimul loc, 16, retrogradabil, cu doar 21 de puncte acumulate, însă ar putea rămâne în Liga 2, fiindcă în noul sezon există semne de întrebare cu înscrierea cel puțin a echipelor FC Brașov și Foresta Suceava.

La finalul sezonului, după desfășurarea a 38 de etape, Juventus București a înregistrat în cele 34 de meciuri disputate 27 de victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, iar golaverajul este cel mai bun din campionat, 77 de goluri marcate și doar 18 primite, punctele acumulate fiind 84.

Bărbulescu a ridicat trofeul

La finalul meciului, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct, le-au oferit medalii jucătorilor, membrilor staffului și conducerii lui Juventus București, care au ridicat deasupra capului trofeul de campioană a Ligii 2, ediția 2016-2017.

Valentin Bărbulescu a ridicat trofeul de campioană deasupra capului, în timp ce în spatele său, în centrul jucătorilor, cât mai în față pentru a fi văzuți în prim-plan și a fi fotografiați, au stat patronul Ilie Ciuclea, președintele Gheorghe Chivorchian și Vasile Radu, omul casei, bun la toate: manager general, antrenor, orice e nevoie la club. În schimb, antrenorii Daniel Oprița, Marian Zeciu, Ștefan Nofitovici și Martin Tudor s-au regăsit în extremitățile grupului de jucători câștigători ai Ligii 2.

JUVENTUS BUCUREȘTI – METALUL REȘIȚA         3-0
Cristian Bustea 18′, Vasile Buhăescu 32′, Florin Cazan 83′

R. Stoian – Călințaru, Wallace, Ov. Morariu, Diallo Francis – Bustea (Ilin 61′), Măd. Mihăescu, Bărbulescu (cpt.)(Băjenaru 56′), Al. Zaharia – R. Neacșu (Fl. Cazan 61′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Fila – Neag, Al. Roșca, Mareș
Antrenor: Daniel Oprița

Botaș (Raiu  75′) – Dănănae, Gab. Nedelcu, Cr. Munteanu (cpt.), Dr. Matei – Alin Pătrașcu, Borțoneanu, Bg. Oancea (M. Gheorghe 46′), F. Paraschi – Dina, Buduroi (Al. Ionescu 46′)
Rezerve neutilizate: – Rz. Petre, M. Ciobanu, Al. Radu
Antrenor: Mihai Stoica

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: facebook Federația Română de Fotbal

Marius ANGHEL 01 Jun. 2017, 11:06 Campionat
Pe aceeași temă