VIDEO | Fotbal de curtea școlii, nu profesionist! Foresta a făcut un antrenament cu public cu Șoimii! Reacția lui Popovici după victoria cu 14-0

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 13:27 Campionat

După 16-0, 18-0 și 9-0, rezultate extreme înregistrate cu Afumați, Juventus și Olimpia în debutul sezonului, Șoimii Pâncota a mai pus în dreptul său o înfrângere astronomică în acest sezon de Liga 2. Sâmbătă, gruparea arădeană a pierdut cu 14-0 meciul de la Suceava cu Foresta, un rezultat totuși demn dacă ține cont că a avut în teren doar 10 și apoi 9 jucători, jucători care nu se mai pregătiseră de două săptămâni, iar cu două zile înainte de meci nu știau dacă vor face această deplasare. Au fost culeși în cele din urmă din orașele unde s-au răsfirat și aduși la Suceava cu câteva mașini, asta pentru ca echipa să nu fie exclusă din campionat, deoarece runda trecută nu se prezentase pe teren propriu, iar la o a doua astfel de ispravă ducea la excluderea din campionat.

În asemenea condiții și cu un astfel de adversar în față, Foresta Suceava nu a avut nicio problemă în a-și adjudeca cele trei puncte puse în joc și a bifa un succes la scor. În fața Pâncotei, care a avut doar 10 jucători pe teren, echipa lui Cristian Popovici s-a distanțat la trei goluri după doar 12 minute.

Primul care a înscris în poarta lui Horvath a fost chiar un coechipier, Louis Copilescu (4), care a deviat în plasă șutul lui Bujor, apoi Dumitriu (6) l-a învins și el imediat pe portarul advers cu un lat de la 12 metri, iar Alin Mutu (12) a ridicat scorul la proporții de neprezentare cu o lovitură de cap după o centrare a lui Semeghin. Până la pauză, Foresta a mai punctat prin Bujor (36), care a profitat de o minge scăpată în doi metri de portarul Horvath.

În partea secundă, sucevenii n-au mai avut milă de adversari și au înscris de alte 10 ori. După doar un minut de joc, Bogdan Rusu (46) a dus scorul la 5-0 după o centrare a lui Bujor, Dumitriu (58) a reușit și el apoi „dubla”, după o pasă primită pe culoar, iar Strugariu (65) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Bujor (67) a bifat apoi „dubla”, iar intrarea lui Marius Matei a impulsionat din nou atacul Forestei. Din minutul 69 s-a făcut 9-0 după reușita lui Matei, iar ca totul să meargă prost pentru Pâncota, Dulap (75) și-a trimis și el mingea în propria poartă după o centrare a aceluiași Bujor. Un nou gol al lui Matei (82) l-a făcut pe Dulap să plece la vestiar și să-și lase coechiperii în 9, iar Matei (85) a profitat din nou și și-a trecut pentru a treia oară numele pe lista marcatorilor. Daniel Lung (89), din penalty, și Alin Mutu (90+1) au mai înscris și ei pe final și scorul s-a blocat în cele din urmă la 14-0.

De notat că în minutul 50, arădenii au avut prima ocazie, dar au șutat peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, dar și că sucevenii au lovit de șase ori barele porții adverse în cele 90 de minute ale jocului cu Șoimii.

După această victorie monstruoasă, Foresta a egalat la puncte pe FC Brașov, a depășit-o datorită golaverajului superior și s-a cocoțat pe poziția a doua în Liga 2, în timp ce Șoimii Pâncota a ajung la un golaveraj incredibil după 13 etape, 1-90, și se află pe ultima poziție în clasament, cu doar un punct, tot atât cât are și ACS Berceni.

Popovici: „Nu aveam puterea să mă bucur la goluri”

La finalul meciului cu Șoimii, antrenorul Forestei, Cristian Popovici, a declarat că nu s-a putut bucura la goluri. „Nu m-am mai confruntat cu așa situații și practic nu aveam puterea să mă bucur la goluri, deoarece este ceva inedit pentru mine. Adversarul a venit și a intrat din prima în teren în 10 jucători, fără nicio rezervă și n-am avut satisfacția victorie. În schimb este de apreciat că am reușit să marcăm foarte multe goluri și, coroborat cu rezultatul de la Brăila, am trecut pe locul doi și așa cum și alte echipe au adunat trei puncte cu acest adversar, a venit și rândul nostru și le-am luat. La 12-0, Pâncota a vrut să iasă din teren, dar jucătorii lor nu cunoșteau regulamentul, deoarece rezultatul rămâne cel din teren. Adversarii au promis că rămân dacă nu mai primesc goluri, dar eu le-am zis jucătorilor să joace până la capăt. Urmează meciul cu Steaua, care e pe buzele tuturor, după care ne așteaptă opt partide foarte dificile până la pauza de iarnă”, a declarat, citat de monitorulsv.ro, Popovici. „Mă bucur că am avut posibilitatea să introduc în acest meci niște jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon: Strugariu, Aeroaiei, chiar Dănilă și Hîntăscu, care au fost titulari. Meritau să joace. Se antrenează zi de zi alături de noi, dar, din păcate, nu le-am dat eu prea mult timp să joace. Sunt mulțumit de toți, de cum au jucat în acest meci”, a mai spus antrenorul Forestei.

VEZI o GALERIE FOTO cu meciul de la Suceava

FORESTA SUCEAVA – ȘOIMII PÂNCOTA    14-0
Louis Copilescu 4′ – autogol, Lucian Dumitriu 6′, 58′, Alin Mutu 12′, 90+1′, Vlad Bujor 36′, 67′, Bogdan Rusu 46′, Cătălin Strugariu 65′, Marius Matei 69′, 82′, 85′, Victor Dulap 75′ – aut., Daniel Lung 89′ – pen.

Hînțăscu – Mihălăchioae, A. Mutu, D. Lung, Semeghin (cpt.) – Cerlincă (Strugariu 46′), L. Dumitriu, Dănilă (M. Matei 63′), Căinari (Aeroaiei 46′) – Bujor, Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – Rz. Avram, D. Drugă, Vl. Stănescu
Antrenor: Cristian Popovici

Horvath – Copilescu, Stelitano (cpt.), Stoichițoiu, A. Pătrașcu, Dulap – Ursoi, Randy, D. Popa, D. Dan
Rezerve: –
Antrenor: –

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Video și foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 24 Oct. 2016, 13:27 Campionat
Pe aceeași temă