VIDEO | Foresta a resimțit gustul victoriei după o pauză de aproape două luni. Bogdan Rusu l-a făcut repede uitat pe Matei

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 12:29 Campionat

După șapte etape în care n-a simțit gustul victoriei, excluzând succesul anulat cu Șoimii Pâncota, Foresta Suceava a reușit, sâmbătă, să înceapă returul Ligii 2 cu o victorie în fața propriilor suporteri, 4-1 cu Unirea Tărlungeni. Sucevenii și-au luat astfel revanșa, după ce în tur au pierdut cu același scor la Tărlungeni.

După numai cinci minute de joc, Bogdan Rusu șutează de la 16 metri, dar mingea lovește bara porții oaspeților. Pe un teren greu, sucevenii își mai creează alte două ocazii, dar nu reușește să deschidă scorul. Au reușit în cele din urmă în minutul 35, atunci când Bogdan Rusu bate o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea lovește transversala oaspeților și ajunge la Cerlincă, jucător ce-l învinge pe Manciu din interiorul careului. Trei minute mai târziu, Masella primește o minge foarte bună în careul advers și dublează avantajul Forestei cu o lovitură de cap. În minutul 43, oaspeții reduc din diferență în urma unui corner, la care George Mihai reia balonul cu capul din 6 metri. În minutul 45, Bogdan Rusu șutează din unghi, dar mingea este deviată în bară de portarul advers și mai apoi în corner. La 9 minute după reluarea jocului, Bogdan Rusu reușește să marcheze în urma unei lovituri libere din apropierea careului, cu un șut perfect cu stângul pe colțul lung.

Bogdan Rusu a reușit „dubla”

După alte două ocazii, în minutul 85, Bogdan Rusu reușește „dubla”, după o minge centrată de Cerlincă și respinsă până la el de apărarea adversă. Până la final, sucevenii își puteau mări avantajul, Dănilă având cea mai mare ocazie în minutele de prelungiri.

„Era ultima șansă a noastră să mai câștigăm în acest an pe teren propriu. Suntem bucuroși c-am reușit să câștigăm după o serie foarte lungă de rezultate negative, venită pe fondul lipsei pregătirii din vară. Chiar și astăzi, chiar dacă am câștigat, pe final mai mulți jucători nu mai puteau să țină ritmul, dar cred că acest aspect se va rezolva în pregătirea de iarnă”, a explicat antrenorul Cristi Popovici.

În urma acestui succes, Foresta a acumulat 26 de puncte și s-a menținut pe locul 8 în clasament, în timp ce Unirea Tărlungeni a rămas pe locul 16, cu 11 puncte. În ultima etapă din 2016, sucevenii joacă la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, iar Unirea Tărlungeni joacă pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila.

FORESTA SUCEAVA – UNIREA TĂ‚RLUNGENI   4-1
Cerlincă 35′, Masella 38′, Bg. Rusu 54′, 85′ / G. Mihai 43′

Niga – D. Bălan (cpt.), Masella, D. Lung, Căinari (Semeghin 84′) – Vl. Stănescu (A. Mutu 58′), Dumitriu, Cerlincă, Drugă – Bg. Rusu, Bujor (Dănilă 67′)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Strugariu, Coroamă, Bosânceanu
Antrenor: Cristian Popovici

Manciu – Zamfir, Sin (G. Ivan 26′), Burnea, E. Nicu (Ciortan 46′), Mbabi, G. Mihai, V. Mihai, Alb. Voinea (I. Anghel 68′), Zaina, A. Pătrașcu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Al. Radu – R. Nae, Dragne, Șt. Niculae
Antrenor: Adrian Matei

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 300; Arbitru: Laurențiu Ionașcu (Buzău); Asistenți: Mihăiță Necula și Dragoș Baluna (ambii din București).

Text și foto: Monitorul de Suceava
Video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă