VIDEO Falub, la a doua promovare cu Târgu Mureș: „Putem spune că Liga 1 este încă departe”

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 02 Jun. 2014, 14:36 Campionat

Antrenorul care a condus FCM Târgu Mureș în ultimele etape la finalul sezonului 2009-2010 și promova în Liga 1, Adrian Falub, reușește a doua oară o promovare, prima „dublă” cu aceeeași echipă. Acum cu ASA Târgu Mureș, Falub a ajuns matematic în Liga 1 după victoria de sâmbătă la scor, 5-0, în fața Gloriei Bistrița.

„Ce mai pot să spun, am avut un meci fără mari probleme, pe care l-am câștigat ușor. Chiar dacă la pauză aveam pulsul 200 din cauza ocaziilor ratate, după pauză am dovedit forță și ne-am impus fără probleme. Este o performanță importantă, dar îmi amintesc faptul că atunci când am venit la echipă urmau meciuri grele și puteam chiar să pierdem play-off-ul. Am reușit să ne îndeplinim obiectivul propus și cred că una peste alta, ca părere personală, am fost cea mai bună echipă din serie și primul loc îl consider meritat. Felicit jucătorii pentru felul în care s-au dăruit și publicul, pe care l-am simțit foarte aproape de echipă. Am mai reușit promovări cu alte echipe, dar cred că aceasta a fost cea mai grea. Am reușit, sunt fericit și trebuie să ne bucurăm cu toții”, au fost primele cuvinte ale lui Falub.

A doua promovare la Târgu Mureș

După a doua reușită la Târgu Mureș, tehnicianul s-a abținut în legătură cu viitorul său în Liga 1, când după promovarea din urmă cu patru ani a fost înlocuit cu Ioan Ovdiu Sabău după doar șase etape. Acesta a mai specificat că nu se pot compara nici condițiile din urmă cu patru ani. „Trebuie să le mulțumesc lui Claudiu Maior și Daniel Stanciu că au avut încredere în mine și mi-au dat din nou această șansă. Am promovat, dar putem spune că Liga 1 este încă departe, dacă ne referim la start, nu știm cine va fi și cine nu. Acum patru ani erau alte condiții, dacă nu reușeam atunci, nu era un capăt de țară. Târgu-Mureșul era la început, nu se pot compara nici loturile de atunci și acum, la fel nici condițiile. Lotul actual are alte valori, jucători cu pretenții, orgolii și nu este ușor să-i păstrezi uniți. Totul e bine când se termină cu bine”, a conchis antrenorul.

Acesta a mai adăugat că deplasarea din ultima etapă, la Slatina cu FC Olt nu va fi una formală și vrea să obțină victoria, pentru a încheia pe prima poziție. „Vom juca la Slatina la victorie, îmi place să închei pe primul loc, așa cum am obținut toate promovările din palmares și pentru mine este important. La startul în play-off am avut un avantaj foarte mare, dar a scăzut concentrarea, am ratat foarte mult și ne-am trezit că trebuie să luptăm până aproape de final. Cred totuși că merităm, atât echipa, cât și orașul să fim pe primul loc”, a încheiat Falub.

Fără licență, fără șanse

De cealaltă parte, antrenorul Gloriei Bistrița, fost și pe la ASA Târgu Mureș, când aceasta purta numele de FC Municipal, Cristian Coroian a aliniat o formație foarte tânără, ținând cont și de faptul că echipa sa nu mai avea nici șanse la promovare, nici licența obținută pentru Liga I. „Am venit cu o echipă formată din jucători tineri, care au jucat mai puțin până în prezent, cu o medie de 20 de ani la cei care au intrat pe teren. Tinerețea lor, lipsa de experiență, în fața plusului celor de la Târgu-Mureș s-a reflectat pe tabela de marcaj. Jucătorii mei au nevoie de jocuri, dar am speranțe că vor crește în timp și vom arăta mult mai bine pe viitor”, a concluzionat Cristian Coroian.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Foto: Lehel VALICS

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 02 Jun. 2014, 14:36 Campionat
Pe aceeași temă