Victorie scăpată printre degete! Chindia a remizat la Suceava, după un penalty primit de Foresta în minutul 90+3. „E vina noastră în totalitate” | VIDEO

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 10:00 Campionat

Chindia s-a întors cu un singur punct din deplasarea de la Suceava, 1-1 la Foresta, după ce a condus mai bine de 40 de minute pe Areni, cu golul lui Daniel Florea (52). Acasandrei a făcut penalty în minutul 3 al prelungirilor, iar Marius Matei a egalat cu o execuție care nu i-a dat nicio șansă portarului Popescu.

„Au fost circumstanțe de penalty, dar cred că noi am avut unul mai clar, în minutul 24, la Florea. A fost supărare mare în vestiar, băieții au avut o atitudine extraordinară, e frustrant să pierzi două puncte de o asemenea manieră. În plus, am avut ocazii bune să ducem scorul la 2-0, și am fi încheiat conturile lejer, fără a mai avea problemele astea pe final”, a concluzionat președintele Chindiei, Marcel Ghergu, după egalul de la Suceava, care duce echipa târgovișteană la șapte puncte de liderul din Călărași, învingător cu 2-1 cu CS Afumați.

La finalul partidei în care Chindia a pierdut două puncte importante în lupta pentru promovare, antrenorul Nicolae Croitoru a spus că vina pentru acest semieșec aparține în totalitate echipei sale, care trebuia să tranșeze în timpul celor 90 de minute soarta celor trei puncte.

„Ne așteptam să avem un joc dificil. Întotdeauna am avut jocuri dificile cu Foresta. Era și problema terenului, care nu ne avantaja. Nu am reușit un rezultat pozitiv și e vina noastră în totalitate. Am făcut destule erori, am tratat superficial anumite situații la finalizare, iar acest lucru ne-a costat. Nu trebuia să ajungem la acea fază din minutul 93. Trebuia să facem diferența încă din primele 90 de minute de joc, să ne asigurăm un final de meci liniștit. Așa am pierdut două puncte extrem de importante”, a spus Croitoru.

Ghergu: „Dacă ajungem la baraj, va fi o performanță”

Chindia strânge patru puncte din două deplasări în 2018 și se prezintă duminică, de la ora 13:00, pe „Eugen Popescu”, la jocul cu Luceafărul Oradea, primul din acest an în fața propriilor suporteri.

„Citesc și eu ce se mai scrie prin presă, ce mai apare după jocurile noastre. Nu intrăm în polemică sub nicio formă cu cei care ar vrea să mute scandalul la Chindia. Dacă ajungem la baraj, va fi o performanță. Dacă promovăm direct, va fi o superperformanță. E visul târgoviștenilor de 20 de ani. Cred că putem să îi facem fericiți în această primăvară”, a mai spus Marcel Ghergu.

„Mergem înainte cu capul sus. Avem un colectiv deosebit și putem face lucruri frumoase”, a comentat și Ciprian Iugulescu, director sportiv al Chindiei.

Popescu: „Nu a fost 11 metri”

Chindia a fost egalată la Suceava după un penalty dictat în minutul trei al prelungirilor și transformat după alte trei, de parlamentări între jucători și brigada de arbitri. Marius Matei a făcut 1-1 după o execuție cu fentă, la care goalkeeperul Chindiei a fost păcălit ușor.

La final, Popescu a fost luat la țintă cu bulgări de zăpadă de moldovenii din tribune și a avut nevoie de protecția forțelor de ordine pentru a ieși de pe teren.

„Părerea mea este că nu a fost 11 metri. Mai multe nu mai pot spune acum. Așa am văzut eu, din poartă. Suntem supărați cu toții că nu am luat cele trei puncte, pe care le-am fi meritat, după aspectul jocului”, a spus Iustin Popescu.

Dacă diferența față de Dunărea s-a mărit la șapte puncte după desfășurarea etapei a 24-a, Chindia a rămas la patru puncte de a doua clasată FC Hermannstadt. Sibienii au remizat duminică la Șiria, scor 1-1 cu UTA.

FORESTA SUCEAVA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1-1
Marius Matei 90+4′ – pen. / Daniel Florea 52′

Began – Secrier (D. Nedelcu 75′), Opriș, Mateiciuc, Musea – R. Sumanariu (O. Onofraș 82′), Vl. Stănescu – Cerlincă, Dănilă, Renquin (Kharoubi 88′) – M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Bîlbă – Gulei, Lupșor, Makriev
Antrenor: Florentin Petre

I. Popescu – Martac, D. Ciobotariu, I. Morariu, Acasandrei – Jurj (Nisipeanu 70′), L. Mihai, Rogoveanu, Crinel Stoica – Cherchez (cpt.)(Pencea 88′), D. Florea (Cr. Neguț 73′)
Rezerve neutilizate: Meilă – D. Dumitrașcu, Neicuțescu, C. Dinu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: GazetaSV

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă