Victorie pe final pentru Energeticianul în meciul contra fostei echipe a antrenorului Bogdan Andone. Vlad Rusu a regăsit drumul către gol

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 13:05 Campionat
  • Energeticianul a câștigat greu, cu 2-1, cu un gol marcat pe final, meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus, fosta echipă a antrenorului Bogdan Andone. Bucureștenii au acuzat grave greșeli de arbitraj.
  • Ingredientele jocului de la Petroșani: un penalty pentru gazde contestat de oaspeți și un altul refuzat acestora din urmă, mutarea tactică a lui Vlad Tudorache în timpul jocului în apărare și revenirea de formă a golgheterului Vlad Rusu.


La Petroșani, sâmbătă s-au întâlnit două echipe apropiate din punct de vedere valoric, cu un plus pentru trupa care joacă pe stadionul Jiul. De ce cu un plus? Pentru că actualul ei antrenor, Bogdan Andone, a venit la Energeticianul chiar de la Metaloglobus, așa că se presupunea că tehnicianul avea atuul de a cunoaște foarte bine lotul echipei vizitatoare.

Dar nu a fost deloc ușor pentru Energeticianul. Andone i-a surprins pe toți cu o mutarea tactică chiar în timpul jocului. În minutul 20, Vlad Tudorache a devenit din mijlocaș central, fundaș dreapta. Chiar și din această postură mai incomodă pentru fotbalist, Tudorache a obținut penalty-ul din care s-a marcat primul gol al meciului.

Bucureștenii au fost cei care au început mai ofensiv  și în minutul 5 au ratat o mare ocazie de gol prin Costache, care a reluat cu capul din 6 metri, dar slab iar Miron a reținut. Primul șut periculos al gazdelor i-a aparținut lui Vlad Tudorache în minutul 10, iar, mai apoi, Lung a avut șansa golului, însă, din 8 metri, a tras peste poartă.

Minutul 43 a adus o incursiune în careu, pe dreapta, a lui Tudorache, care a fost faultat, în opinia arbitrului, dar nu și în cea a oaspeților, și s-a dictat penalty. Golgheterul Vlad Rusu a bătut impecabil în stânga și a transformat pentru deschiderea scorului.

Totuși, Metaloglobus a avut puterea sa reintre în joc. În minutul 60 au restabilit egalitatea după ce Ovidiu Herea a îndeplinit o simplă formalitate din 2 metri, după o bâlbâială în defensiva Energeticianului. Spiritele s-au încins, ambele echipe au coborât jos garda și au încercat lovitura de grație. Bucureștenii au fost primii care au fost aproape de gol. Panait (85) a ratat o uriașă ocazie de gol din 2 metri, trimițând peste transversală. Apoi, a venit o fază controversată, când oaspeții au reclamat un penalty la Herea (86), dar arbitrul a lasat jocul să continue și imediat gazdele au marcat golul descătușării. Vlad Rusu a înscris frumos din 3 metri și a adus o victorie pentru care jucătorii lui Andone au transpirat din greu.

Metaloglobus a mai avut o șansă de a egala pe final de meci, dar Potecea a șutat de la 25 de metri pe lângă.

Cu 27 de puncte, Energeticianul a urcat pe locul 8, în timp ce Metaloglobus, cu 21 de puncte, a picat pe poziția a 13-a. În intermediată, bucureștenii joacă miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu ASU Politehnica Timișoara, în timp ce echipa de la Petroșani se deplasează pentru jocul de joi, de la ora 14:00, de la Chindia Târgoviște.

ENERGETICIANUL – METALOGLOBUS BUCUREȘTI     2-1
Vlad Rusu 44′ – pen., 87′ / Ovidiu Herea 60′

Bg. Miron – D. Drugă, D. Lung (cpt.), M. Ioniță, Andr. Dragu, C. Cristea (Misăraș 90′), Cioiu, Vl. Tudorache (Stoenac 76′), I. Neacșa, Gîrbiță (Rob. Petre 61′), Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Marinoiu – Leasă, C. Neagu, C. Ionică
Antrenor: Bogdan Andone

Anca Trip – Caramalău (cpt.), Bg. Panait, Culda (Potecea 46′), Val. Andrei (M. Albert 90′), Ov. Herea, Sava, Mino Sota, Vl. Vlad (Riza 71′), C-tin. Costache, Negotei
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Pham Huy, Ghenovici, Sane
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Jiul (Petroșani – Hunedoara); Arbitru: Cristian Codrea; Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (toți din Baia Mare).

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 25 Nov. 2018, 13:05 Campionat
Pe aceeași temă