Victorie la pas pentru ASA, pas mare pentru play-off

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 30 Mar. 2014, 13:26 Campionat

În etapa a XX-a a ligii secunde de fotbal, ASA Târgu Mureș s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0) în fața formației CS Mioveni. Bobi Verdeș a reușit să înscrie primele goluri pentru noua sa echipă, reușind un hat-trick, în minutele 10, 45 și 71, scorul final fiind stabilit de Dragoș Huiban în minutul 87.

Partida era una crucială pentru accederea în play off, dar numai una dintre cele două formații au reușit s-o trateze așa cum se cuvenea. Echipa preluată de doar câteva zile de Adrian Falub s-a impus mai ușor decât era de așteptat.

Cu o superioritate teritorială, mureșenii au deschis relativ rapid scorul, în minutul 10, când centrarea lui Voiculeț a fost reluată în plasă de golgheterul ligii secunde, Bobi Verdeș, aflat la prima reușită pentru noua sa echipă. Descumpăniți, argeșenii au dat în retragere, dar gazdele au ratat ocazii prin Buhăescu, șut peste din poziție bună și același Verdeș, care a trimis și el peste poarta lui Popescu, după care portarul oaspeților a reținut în minutul 33 lovitura de cap a golgheterului. În același minut, debutantul din poarta mureșenilor, Fejer scoate de sub bară șutul lui Biceanu, singura ocazie notabilă a argeșenilor. Verdeș mai ratează o bună situație în minutul 43, la centrarea aceluiași Voiculeț, dar dublează avantajul echipei sale la centrarea lui Szilagyi din lovitura liberă din ultimul minut al primului act. La acea fază oaspeții au rămas în inferioritate numerică, Negoiță fiind eliminat pentru al doilea galben, primul fiind văzut în urmă cu doar cinci minute.

Defilare în partea a doua

Cu două goluri avantaj și cu un om în plus, mureșenii au dominat categoric partea secundă. Oaspeții s-au rezumat la limitarea proporțiilor scorului și nu au reușit să depășească decât rareori mijlocul terenului. După un șut pe spațiul porții al căpitanului oaspeților, Mihai Olteanu, în minutul 58, Hanca trimite și el puțin alături. Verdeș reușește hat trick-ul în minutul 63, dar este semnalizat în ofsaid. Reușete acest lucru în minutul 71, după un șut al lui Hora respins de Popescu.

Dominarea gazdelor se accentuează și, după o bară a lui Onicaș, trasor de la 40 de metri în minutul 80, oaspeții rămân în doar 9 jucători. Intrat în minutul 64, Gueye primește în minutul 86 al doilea cartonaș galben, implicit pe cel roșu, sancționat pentru o simulare la mijlocul terenului. După doar un minut, Huiban, intrat și el în partea a doua, recuperează o minge la centrul terenului, pătrunde și execută apăraraea oaspeților.

Argeșenii ies astfel din cărțile pentru play-off, după trei victorii consecutive, iar mureșenii întrerup seria negativă de trei eșecuri și își asigură practic locul la turneul pentru promovare.

ASA TÂRGU MUREȘ
CS MIOVENI
4-0

Verdeș ”10, ”45+2, ”71, Huiban ”87

Fejer – Hanca, Vârtic, Sepsi, L. Szilagyi (cpt.) – Voiculeț, Onicaș, N”Doye (Tomozei ”37, Huiban ”61) – Hora, Verdeș (Petriș ”83), Buhăescu
Antrenor: Adrian Falub

O. Popescu – Cotigă, B. Stoica, M. Olteanu (cpt.), Ct. Stan – C. Negoiță – V. Mazilu, Năstăsie, Biceanu (Gueye ”64), Galan (Pasăre ”64) – D. Ene (A. Popa ”46)
Antrenor: Marius Stoica
Eliminat: C. Negoiță ”45+1 (două galbene), Gueye ”86 (două galbene)

Articol scris de Mihai VEREȘ
Foto: Valics LEHEL

Marius ANGHEL, Mihai VEREȘ 30 Mar. 2014, 13:26 Campionat
Pe aceeași temă