Victoria vine din zid!

Mihai Andries 17 Nov. 2013, 13:33 Campionat

În duelul orașelor situate pe malul Oltului, CSM Rm.Vâlcea s-a impus ieri în Zăvoi, 1-0 cu FC Olt Slatina. Venită la Vâlcea fără cei mai importanți trei atacanți, care erau accidentați, FC Olt nu a arătat mai nimic în ofensivă.

Vâlcenii au marcat unicul gol în minutul 34, când Lircă a executat peste zid o lovitură liberă de la 25 de metri și Negruț, plecat din zid, a preluat și a înscris cu un șut frumos. Antrenorul oaspeților, Dan Oprescu a încercat să își resusciteze echipa și a terminat schimbările în debutul părții secunde. Slatina a ieșit mai curajos la joc și minutul 56, Matache a scos cu mare dificultate, cu genunchiul, de lângă bară, șutul de la distanță al lui M. Căpățână.

În ultima parte a jocului, echipa lui Claudiu Niculescu a ratat în câteva rânduri șansa de a se desprinde și a rezolva jocul. Lircă a scăpat singur, a lobat peste portar, dar mingea a trecut pe lângă bară. Apoi, în minutul 77, abia intrat pe teren, Iancu a șutat din prima de la 16 metri și mingea a trecut foarte puțin pe lângă. În minutul 81, Vâlcea a mai ratat o ocazie imensă, cu Negruț scăpat singur, dar acesta a preferat un șut violent în portarul Bugiu, în locul unei pase spre Iancu, aflat singur în fața porții.

În ultimul minut, Lircă a fost eliminat pentru al doilea galben, dar era însă prea târziu pentru Slatina să mai poată spera la ceva. Vâlcea se impune cu 1-0 și face un pas important spre play-off.

CSM RM.VÂLCEA – FC OLT SLATINA 1-0

Stadion Municipal, spectatori 1.000

A marcat Negruț 34

Eliminări: Lircă 89

CSM: Matache – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Lircă, Bărbulescu (Iancu 77), Cârstoiu – Negruț, Arnăutu (B.Geantă 72), Cataramă (Ad. Popa 65). Antrenor Claudiu Niculescu.

FC Olt: Bugiu – Anghelina (Giurcă 44), Crușoveanu, Gligor (cpt.), Siminic – Quist, Ignea, Huțanu (D.Ene 46), Bancu – Cuedan (M. Căpățână 37), Ivănică. Antrenor: Dan Oprescu.

 

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Mihai Andries 17 Nov. 2013, 13:33 Campionat
Pe aceeași temă