Victoria se lasă așteptată la Uricani. Știința Miroslava, doar 0-0 cu Afumați

Victoria se lasă așteptată la Uricani.** Știința Miroslava, doar 0-0 cu Afumați

Știința Miroslava a rămas fără victorie pe teren propriu în Liga a 2-a și după etapa a 10-a. Sâmbătă, ieșenii nu au reușit să treacă de CS Afumați, la Uricani, terminând la egalitate, scor 0-0, un meci pe care oaspeții l-au controlat în cea mai mare parte.

Echipa din Afumați a avut marile ocazii de gol, dar s-a lovit de un portar Raul Avram aflat în zi de grație, acesta fiind și omul meciului. Miroslava, venită după un succes la Balotești, a abundat de centrări lungi pentru „capul” lui Alex Marin, rămase fără rezultat, dar nu a știut să profite de numeroasele faze fixe de care a beneficiat, jucătorii de bandă rămânând restanți la capitolul centrări. Pentru Știința, singurul aspect pozitiv după acest meci este că nu a luat gol, acesta fiind primul meci în liga secundă fără gol primit pentru trupa lui Cristi Ungureanu.

Raul Avram, eroul Științei

Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților, care și-au creat câteva mari ocazii de gol, în timp ce gazdele nu au contat în atac. În minutul 13, portarul Științei, Raul Avram, a scos de sub transversală mingea șutată de Burlacu, iar în minutul 24 același goalkeeper al Miroslavei și-a salvat echipa în două rânduri în aceeași fază, la loviturile de cap ale lui Vlada și Burlacu. În minutul 30, Vlada a irosit o nouă șansă de gol pentru oaspeți. Săvoaia a pasat greșit „acasă”, Vlada a scăpat singur cu portarul, dar s-a complicat și a fost blocat în ultimul moment de Chindriș.

Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, dar ocaziile mari au aparținut tot formației din Afumați. Miroslava a trimis pentru prima dată mingea pe spațiul porții în minutul 46, prin Alex Marin (șut slab prins de portar), după care oaspeții au irosit alte două bune oportunități prin Vasile Ștefan (56) și Nicolae Vasile (63). Gazdele ar fi putut marca pe final prin Chindriș, dar lovitura de cap a stoperului Științei din minutul 78 a trecut puțin peste poartă.

Miroslava rămâne fără victorie pe teren propriu și după acest al cincilea meci (trei în Copou și două la Uricani), în timp ce CS Afumați bifează al șaselea punct pe teren străin, după victoria de la Satu Mare și remizele de la Târgu Jiu și Balotești. Trebuie remarcat și faptul că echipa ieșeană nu a reușit să adune la stadionul din Uricani mai mult de 100 de suporteri, după ce la primul meci din acest sezon, în Copou, au urcat aproape 1.000 de spectatori.

Cristi Ungureanu: „Mă bucur că nu am primit gol”

Antrenorul gazdelor, Cristi Ungureanu, era dezamăgit la final de faptul că nu a reușit să lege două victorii, dar bucuros în același timp pentru că elevii săi nu au primit gol.

„A fost un meci disputat, cu ocazii de ambele părți, iar rezultatul mi se pare corect. Sunt nemulțumit că nu am reușit prima victorie pe teren propriu în acest sezon, dar mă bucur în același timp că nu am primit gol. Am văzut atitudine și dorință la jucători, eu zic că suntem pe drumul cel bun. În afară de 2-3 echipe foarte puternice cu care este imposibil să ne batem, eu cred că putem obține puncte cu celelalte formații. Suntem o echipă în formare, lumea trebuie să mai aibă puțină răbdare cu noi și cu siguranță vor apărea și rezultatele”, a declarat Cristi Ungureanu, care vizează victoria la Focșani, marți, în Cupa României: „Mergem să câștigăm și să ne calificăm. Este o competiție pe care o respectăm. Mergem să ne respectăm blazonul de echipă de liga a doua și să câștigăm. Avem un lot numeros, nu cred că se mai poate pune problema de întăriri acum. Avem nevoie de toți jucătorii, pentru că marți vom juca în Cupa României, iar sâmbătă avem din nou meci în campionat, la Călărași”.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – CS AFUMAȚI  0-0

R. Avram – Cerneuțanu, Andr, Chindriș, Mateciuc, G. Maxim (cpt.) – Cărăruș (Buhăcianu 84′), Săvoaia, Asăvoaei (Izmană 59′) – Taciuc, Al. Marin, Căinari (Corban 77′)
Rezerve neutilizate: Turiță – Agrigoroaei, H. Crișan, Ed. Sandu
Antrenor: Cristian Ungureanu

Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju (Baniță 84′) – Vas. Olariu, Mug. Dedu, Rz. Avram, D. Burlacu (Vas. Nicolae 65′) – Vlada (Alin Zaharia 72′), Șt. Vasile
Rezerve neutilizate: Obretin – Burnea, Buduroi, Tudorache
Antrenor: Vasile Neagu

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă