Victoria „leilor”! Dunărea trece in extremis de Vâlcea. Florin Costea s-a accidentat din nou

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 11:19 Campionat

Dunărea Călărași a obținut, miercuri, în etapa a 18-a, o victorie importantă în campionat, iar jucătorii lui Adrian Mihalcea au demonstrat, cel puțin pentru moment, că au forța necesară să revină în acest sezon. Rafael Licu a marcat pe final de joc golul victoriei cu 1-0 în fața echipei CSM Râmnicu Vâlcea.

Succesul cu Vâlcea a fost prima victorie pentru Bogdan Leu în calitate de președinte la Dunărea Călărași. Jucătorii au trecut peste eșecul de la Târgoviște, 5-0 cu Chindia, și au înțeles că la Călărași se vrea mai mult decât o luptă la retrogradare. Reanalizarea calităților lor va continua în aceste ultimele etape rămase de desfășurat în 2016, în pauză de iarnă unii dintre ei urmând a părăsi lotul, deoarece așteptările conducătorilor sunt mult mai mari decât ce s-a realizat până acum. Dunărea nu a strălucit miercuri cu CSM Râmnicu Vâlcea, dar a luat trei puncte vitale pentru salvarea de la retrogradare. Președintele clubului a fost ca un leu în cușcă. Presiunea foarte mare era și pe el, și pe cei care jucau pe teren, dar și pe banca tehnică.

Încă o dată Adrian Mihalcea s-a dovedit a fi foarte inspirat. După un joc șters al Dunării în confruntarea cu CSM, în minutul 64 îl scoate pe Victor Petre și îl introduce pe Rafael Licu. Acesta din urmă a marcat golul victoriei cu două minute înainte de fluierul de final. Trebuie menționat și faptul că oaspeții au jucat în 10 după eliminarea lui Cătălin Pîrvulescu din minutul 50, dar și faptul că au evoluat fără vedeta Florin Costea încă din prima repriză (28), după ce s-a accidentat și a fost înlocuit cu Costin Stoica.

Înaintea reușitei lui Licu, în partea secundă a jocului, Dunărea a pus control pe minge după eliminarea lui Pîrvulescu. Ciocâlteu (57) a ratat primul deschiderea scorului după ce a șutat puțin pe lângă poartă din 10 metri, iar apoi Kanda (74), singur cu goalkeeperul advers, a trimis în acesta din doar 6 metri. În prima parte, Zivanovic (25) a trecut primul pe lângă gol, dar mingea șutată de el de la 20 de metri s-a dus puțin pe lângă bară, dar și CSM-ul a avut o ocazie importantă, la șutul lui Stana (30) de la 25 de metri.

Cu cele trei puncte câștigate, Dunărea a acumulat 19 și a urcat o poziție în clasament, pe locul 12, la opt puncte distanță de ultimul loc retrogradabil. Etapa viitoare Dunărea se deplasează tocmai la Suceava, acolo unde trupa lui Adrian Mihalcea speră într-un alt rezultat favorabil în fața unei echipe care are numai înfrângeri pe linie în ultimele cinci etape.

De partea cealaltă, Vâlcea a ajuns să fie prima deasupra liniei retrogradării, cu 15 puncte, cu patru mai multe decât Unirea Tărlungeni, și are mai frisoane. Sâmbătă, de la ora 11:00, CSM-ul întâlnește chiar pe teren propriu pe Unirea.

Leu – ca în cușcă

Bogdan Leu, președintele Dunării, s-a agitat foarte mult pe margine în timpul meciului cu CSM Râmnicu Vâlcea. Conducătorul a strigat tot timpul la jucătorii lui Mihalcea, dar și la arbitrii, atunci când aceștia luau anumite decizii în defavoarea Dunării. Tensiunea lui Leu a crescut foarte tare spre finalul partidei, când centralul Ionuț Iugulescu a cerut trei minute de prelungiri, dar s-a bucurat ca un copil la golul lui Rafael Licu, alergând pe culoarul de la tribuna oficială.

Bogdan Leu se află la prima experiență de președinte al unui club de fotbal și s-a aflat la al doilea său joc în această calitate, după ce în primul a trebuit să „înghită” un eșec drastic, 5-0 la Târgoviște cu Chindia. „Este o victorie mare pentru noi. Băieții chiar merită felicitați. Am vorbit cu ei înainte de joc și le-am cerut să demonstreze că sunt cu adevărat fotbaliști. Merită o primă după acest meci”, a spus, după meci, Bogdan Leu.

La meciul câștigat de Dunărea a asistat, din mijlocul suporterilor, și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, principalul susținător al lui Leu. Politicianul nu a vrut să stea la tribuna oficială, acolo unde se aflau foștii conducători ai clubului, o parte din sponsorii echipei și alte oficialități locale, și a ales să stea printre suporteri pentru a stat de vorbă cu oamenii și a comentat fazele de meci. Iliuță le-a dat asigurări fanilor echipei că va susține în continuare clubul de fotbal și că în cel mai scurt timp vor veni mai mulți sponsori alături de Dunărea.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – CSM RÂMNICU VÂLCEA    1-0
Rafael Licu 88′

C. Lungu (cpt.) – Țenea (Bg. Danciu 80′), Ibrian, Sil. Matei, Bg. Șandru – V. Petre (Licu 64′), Preoteasa, P. Radu, Zivanovic (Ciocâlteu 46′) – Val. Balint, Kanda
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Al. Dincă, I. Tudor, Lucan
Antrenor: Adrian Mihalcea

Căbuz – Bușu, Cr. Munteanu, Ct. Pîrvulescu, D. Dumitrașcu – Piscanu, D. Stana – Oct. Vasile, Fl. Costea (cpt.)(C-tin Stoica 28′, I. Neag 60′), Fl. Pîrvu (C. Cristea 85′) – M. Dina
Rezerve neutilizate: Muțiu – Ad. Cârstea, Bg. Geantă, Mocanu
Antrenor: Ionel Gane
Eliminat: Ct. Pîrvulescu 50′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția)

Marius ANGHEL 24 Nov. 2016, 11:19 Campionat
Pe aceeași temă