Valeriu Răchita radia de fericire după ce Snagovul a luat un punct pe „Ilie Oană”: „Îmi pare rău pentru Petrolul, dar cred că rezultatul este echitabil”. Ce șanse îi dă la promovare echipei sale de suflet

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 12:50 Campionat
Valeriu Răchita radia de fericire după ce Snagovul a luat un punct pe

Ultima clasată din Liga 2 a dat, luni seară, lovitura pe „Ilie Oană” și a obținut un punct în meciul cu Petrolul, primul ei punct în acest sezon în care deține și cea mai drastică înfrângere din primele șapte etape, 0-7 la SCM Gloria Buzău. Sportul Snagov a remizat, scor 1-1, la Ploiești, cu golul marcat de căpitanul Adrian Stoica în minutul 90 și a realizat marea surpriză a rundei a 7-a a Ligii 2, depășind victoria obținută de Pandurii în fața celor de la Metaloglobus (1-0).

La finalul jocului, în fața camerelor televiziunilor, la flash-inverviu, din partea Snagovului a apărut Valeriu Răchită, fostul antrenor al echipei în primele patru etape din acest sezon și retras apoi ca manager general, când Sportul era ciuca bătăilor. Fostul fundaș al Petrolului radia de fericire pentru că ilfovenii au produs surpriza chiar pe „Ilie Oană” și a spus că remiza este una echitabilă, parcă uitând că în prima repriză raportul marilor ocazii, pe lângă golul încasat, a fost 5-1, iar în partea secundă a fost 1-1 la mari situații.

„Îmi pare rău pentru Petrolul, este echipa mea de suflet, sunt acasă, dar, după aspectul jocului, cred că un rezultat de egalitate este echitabil. Vom încerca să mergem mai departe. Și astăzi am avut media de vârstă undeva la 21 de ani. Am avut trei juniori în teren (n.r. – Micle, Mocioacă, Bucur), doi de 2002 chiar (n.r. – se referă la Mocioacă și Bucur). Am mai introdus unul de 2001 (n.r. – Mirică). Băieții încearcă, chiar săptămâna trecută s-a schimbat acționariatul, au venit băieții de la Carmen și sperăm ca în continuare lucrurile să fie în regulă”, a spus Valeriu Răchită la microfonul DigiSport.

„Petrolul este principala contracandidată la promovare”

Răchită e convins însă că Petrolul va fi una dintre cele două echipe care vor promova direct la finalul acestui sezon, iar odată cu legitimarea lui Younes Hamza va fi o adevărată forță.

„Întâlneam o echipă care joacă fotbal, o echipă cu un lot extraordinar, probabil cu cel mai bun lot din Liga a 2-a și care, astăzi, și l-a prezentat pe idolul Hamza. Probabil, când va intra și Hamza, Petrolul, din punctul meu de vedere, este principala contracandidată la promovare de pe primele două locuri. Mai sunt foarte multe puncte puse în joc. Promovarea și retrogradarea se va decide în returul campionatului și vom vedea. Dar eu consider că Petrolul, la susținerea pe care o are din punct de vedere financiar și din partea publicului, va promova anul ăsta. Așa am spus și anul trecut despre Chindia și am avut dreptate”, a mai spus managerul Snagovului.

„La pauză m-am dus să vorbesc cu domn’ arbitru”

Întrebat despre arbitraj, Valeriu Răchită a spus povestit un episod care a avut loc la pauza meciului și în care a fost implicat. Acesta a mers să vorbească cu arbitrul.

„La pauză m-am dus să vorbesc cu domn’ arbitru (n.r. – Mircea Ardelean, din Arad) și i-am spus că a fost un drum lung de la Arad, iar dacă vrea să fie vedetă, poate să joace în filme, dar nu ne poate păcăli. Toate contactele erau pentru o echipă. Și i-am spus să lase copiii să joace, pentru că sunt mici, să încerce fotbal, nu să încerce să devină el pionul principal”, a mai declarat Valeriu Răchită.

În partea secundă a jocului, centralul Mircea Ardelean l-a eliminat direct pe mijlocașul Ionuț Cioinac, în minutul 58, pentru un fault din postura de ultim apărător, dar a dat și patru cartonașe galbene, două jucătorilor Petrolului și unul antrenorului Flavius Stoican, și unul unui fundaș de la Snagov. În prima partea a dat un singur galben, tot unui fundaș de la Snagov.

Cu un singur punct obținut în primele șapte etape, Sportul Snagov ocupă ultimul loc în clasament și are și cel mai slab golaveraj din campionat: 2-22. În etapa următoare, echipa ilfoveană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FK Csikszereda.

Marius ANGHEL 17 Sep. 2019, 12:50 Campionat
Pe aceeași temă