Vâlcea trece și de UTA și se menține în fruntea Seriei 2

Marius ANGHEL 21 Sep. 2013, 17:32 Campionat

Într-un duel dintre două pretendente la play-off, CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus azi în Zăvoi, 2-0 cu UTA, după un joc plăcut ochiului.

Cu antrenorul Claudiu Niculescu în tribună, suspendat, echipa vâlceană a obținut un succes meritat după aspectul jocului. De remarcat că, de când este la Vâlcea, tehnicianul Claudiu Niculescu are victorii pe linie în jocurile de pe teren propriu, în returul sezonului trecut cu Damila la Drăgășani, iar acum, cu CSM, în Zăvoi.

Vâlcea a deschis scorul în minutul 21 prin Marius Briceag, care a înscris cu capul din 6 metri.  Briceag a fost la un pas de a ajunge în vară la UTA, cu care s-a pregătit, dar pe care până la urmă a părăsit-o pentru a veni la CSM.  UTA a avut o ocazie mare în minutul 43, când  portarul Matache a reparat gafa lui Tătaru și a salvat din postură de unu la unu cu Sălăjan

CSM s-a desprins decisiv în minutul 49, după un corner la care I. Stoica a deviat mingea în fața porții, de unde Tătaru a înscris.

UTA a căutat să reintre în joc, dar s-a lovit de portarul Matache, care a scos câteva mingi grele și a contribuit din plin la obținerea celor trei puncte.

Secundul CSM-ului, Cornel Dobre spune că victoria este indiscutabilă. „Trei puncte foarte importante, împotriva unei echipe bune, care va pune problem mari. Am câștigat pe fondul unui joc bun al nostru. Toată pregătirea și echipa a făcut-o Claudiu Niculescu, este meritul lui, îi simțim lipsa pe bancă. Am alternat momente foarte bune de joc cu momente mai puțin reușite, dar sunt probleme fizice. Ne vedem de treaba noastră, vrem maxim din fiecare meci. Contează mult că avem un portar ca Matache, care dă încredere, are experiență, vorbește cu apărarea, pentru că avem o echipă tânără, care unori poate claca”.

Antrenorul oaspeților, Eugen Trică a acuzat ratările echipei sale. „Am jucat bine, am controlat jocul, am avut ocazii, dar nu am marcat. Dacă marcam și noi la faza lui Sălăjan și intram la pauză cu 1-1, alta era soarta partidei. CSM este foarte bine organizată, a dat al doilea gol și s-a retras, asta a fost soarta jocului. Fizic am stat mai bine ca Vâlcea, am avut posesie, am avut ocazii pe final, dar nu reușim să marcăm, Vâlcea a dat două goluri și totul s-a terminat, impresia artistică nu contează, ci punctele. Felicit echipa gazdă pentru victorie. Vâlcea a dat declarat că vrea promovarea, dar e ușor din gură, vom vedea în iarnă, să vedem dacă se distanțează cineva, apoi contează mult punctele cu care intri în play-off. Și noi ne gândim la promovare, orice echipă are șansă” a declarat Trică.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – UTA 2-0 (1-0)
Stadionul Municipal din Rm. Valcea, spectatori: 1.500
Au marcat Briceag 21, Tătaru 49

CSM: Matache-Deaconescu, Tătaru, I. Stoica, E. Stoica – Bărbulescu, Al. Neagu – Cataramă (Ad.Popa 74), B. Geantă, Briceag (Iancu 59) – Arnăutu (Codin 69). Antrenor Claudiu Niculescu.

UTA: Horvath – Zanardini, Ardelean, Țabără, G. Neagu – Marcu (Medina 25), O. Popescu – Monac, Bîrză, Firțulescu (Surugiu 57) – Sălăjan (Moreno 55).  Antrenor Eugen Trică.

Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) – Gabriel Stroe (Pitești), Mircea Grigoriu (București).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Marius ANGHEL 21 Sep. 2013, 17:32 Campionat
Pe aceeași temă