Vâlcea are o misiune dificilă să prindă play-off-ul după remiza cu FC Brașov. Pelici: „Încă avem șansa noastră”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Mar. 2016, 23:53 Campionat

Dezamăgit de remiza fără goluri cu FC Brașov, tehnicianul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, speră ca jucătorii săi să prindă ultimul tren spre play-off, în jocul decisiv de la Baia Mare, în ultima etapă a sezonului regulat.

„Vom juca până la sfârșit, vom lupta pentru șansa noastră de a merge în play-off. A fost un joc de luptă, am făcut o primă repriză mai bună ca adversarii, am avut două-trei ocazii pe care nu le-am fructificat. În a doua repriză, FC Brașov s-a apărat exact și a încercat să lovească pe contraatac, ceea ce se putea întâmpla pe final. Puteam câștiga sau puteam pierde. Din punct de vedere al spectatorilor, e un campionat atractiv, se joacă fiecare meci, fiecare punct, e bătaie mare și lupta se duce până în ultima etapă”, a spus Pelici la finalul meciului cu FC Brașov.

„Nu am ce să le reproșez jucătorilor, am să îmi reproșez mie”

Antrenorul acuză presiunea obiectivului, deși acesta nu este unul spectaculos, doar intrarea în play-off. „Am pierdut puncte acasă cu echipele din partea superioară a clasamentului. Nu am reușit să învingem prea multe echipe din play-off, am făcut punctele cu echipele din a doua jumătate. Încă avem șansa noastră de a juca în play-off. Presiunea e mult mai mare, asta am spus după ce s-a terminat turul, toată lumea vorbea de promovare, dar am spus foarte clar că nu suntem nici calificați în play-off, știam că va veni presiunea rezultatelor. Asta s-a întâmplat la meciurile de acasă cu Mediaș și Mioveni, când am jucat sub presiune, am făcut greșeli personale mari și asta ne costă. Puteam să avem în desagă încă două puncte, pe care le meritam după jocurile cu Mioveni și Mediaș și azi eram liniștiți, dar acesta este fotbalul. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, am să îmi reproșez mie, dar asta o voi face după ultima etapă și la finalul campionatului, atunci vom trage linie și vom vedea care au fost deciziile bune și mai puțin bune”, a mai declarat Alexandru Pelici.

Cu doar șase etape înainte, după succesul de la Tărlungeni, CSM era lider în Seria a II-a, având șapte puncte avans față de locul 7. În ultimele șase meciuri, însă, CSM Râmnicu Vâlcea a reușit o singură victorie, 2-1 cu Șoimii Pâncota și pentru a se mai califica în play-off este nevoită să câștige la Baia Mare, o misiune dificilă de îndeplinit. Vâlcea poate merge în play-off și cu o remiză la Baia Mare, dar are nevoie de o minune, ca FC Brașov să nu bată acasă pe Șoimii Pâncota sau CS Mioveni să nu câștige la Reșița.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Mar. 2016, 23:53 Campionat
Pe aceeași temă