Utiștii, mulțumiți după remiza cu FC Hermannstadt. „E un punct foarte important. Un merit important l-a avut și nea” Popică”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Mar. 2018, 11:36 Actualizat: 12 Mar. 2018, 11:37 Campionat
Utiștii, mulțumiți după remiza cu FC Hermannstadt.  „E un punct foarte important. Un merit important l-a avut și nea” Popică”

Conducerea clubului UTA a decis ca la conferința de presă de după meciul cu FC Hermannstadt, încheiat la egalitate, scor 1-1, să se prezinte antrenorul principal Cristian Todea și nu directorul tehnic Ionuț Popa, cel care vorbise înainte de partida cu sibienii.

De altfel, „Dulăul” a rămas foarte activ pe marginea terenului, a dat în permanență indicații, dar de pe la mijlocul primei părți, i s-a alăturat și Popa. Apoi, „Mister” a apărut mai mult în prim plan în spațiul tehnic utist, însă concluziile disputei cu echipa sibiană le-a tras Todea. „Aș vrea să felicit jucătorii pentru determinarea de care au dat dovadă astăzi, de implicarea pe care au avut-o în obținerea acestui punct foarte important. În situația complicată în care suntem acum, va conta fiecare punct, iar la final vom contabiliza totul. Bineînțeles, un merit important l-a avut și nea” Popică (n.r. – Ionuț Popa). A venit cu elan, ne-a dat sfaturi și trebuie să-i recunoaștem aportul la acest rezultat pozitiv”, a menționat fostul mijlocaș.

În condițiile în care Pandurii și Luceafărul au câștigat sâmbătă, iar Foresta și Metaloglobus au pus și ele la păstrare un punct, UTA era și ea datoare să miște puțin clasamentul. „Chiar am vorbit cu băieții înainte meci despre rezultatele de ieri, trebuia să scoatem și noi ceva din acest meci. Probabil, a contat și acest lucru, ne-am mobilizat mai mult știind că echipele de sub noi au făcut puncte importante. Poate doar Brăila e puțin penalizată după această etapă, deși, pe de altă parte, nu e tocmai bine că Ripensia s-a distanțat de zona periculoasă”, a adăugat Todea.

În alte condiții, o remiză acasă nu era tocmai un rezultat demn de UTA, dar atâta timp cât Hermmanstadul e la promovare, iar arădenii se caută undeva în zona periculoasă a clasamentului, punctul e prețios. „Pentru noi cele mai imporante meciuri vor fi cu echipele din vecinătatea noastră, cum este Baloteștiul, pe care o întâlnim etapa viitoare. Acolo trebuie noi să scoatem maxim, deși orice punct este important de oricunde îl putem obține. Trebuie să strângem rândurile pentru săptămâna viitoare, căci avem mai multe probleme medicale după meciul solicitant de azi. Pe lângă Popa, care a și ieșit din joc foarte repede, Buia, Dinculescu, Polgar și Petra au mai acuzat dureri acum la final”, a mai punctat Cristi Todea.

În fine, întrebat dacă scandările anti-Popa ale galeriei arădene nu au influențat negativ echipa, antrenorul principal al „roș-albilor” a spus doar atât: „Jucătorii au fost incomodați puțin de scandările suporterilor, dar au reușit să se concentreze și au scos un rezultat bun”.

După remiza cu FC Hermannstadt, UTA a ajuns la 26 de puncte acumulate în acest sezon, se află pe locul 13 și are doar două puncte peste Foresta, ultima echipă aflată pe loc retrogradabil. Etapa viitoare, UTA joacă la CS Balotești.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Mar. 2018, 11:36 Actualizat: 12 Mar. 2018, 11:37 Campionat
Pe aceeași temă