UTA vrea răzbunarea la Afumați și biletele pentru optimile Cupei: „Este un prilej pentru toți să facem o figură frumoasă”. Ilfovenii susțin că se focusează pe campionat

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 16:52 Campionat
UTA vrea răzbunarea la Afumați și biletele pentru optimile Cupei:

În trei zile, „Bătrâna Doamnă” are șansa să demonstreze că-și poate reveni cu adevărat, iar jucătorii ei să și pună mâna pe pachetul de prime oferit de conducerea clubului. Începutul a fost făcut odată cu succesul cu Miroslava, dar greul de abia acum urmează. Mâine, de la ora 14:30, arădenii ajung pentru a doua oară în această toamnă la Afumați, acolo unde pierdeau cu 2-0 sub comanda lui Adi Falub și adânceau criza de rezultate. De această dată, „duelul” are ca miză procurarea biletelelor pentru optimile Cupei României.

A fost un eșec fără drept de apel, ocazie cu care fundașul Ciucă a și fost eliminat de pe teren, așa că e rost de răzbunare. Pe de altă parte, posibilitatea ca în faza următoare a competiției denumită sugestiv KO UTA să găzduiască o formație de prim eșalon ar trebui să motiveze și mai mult o echipă, ce, oricum, în proporție de 90%, a ratat primul obiectiv stagional, promovarea în Liga 1. Paradoxal, singurul meci în care Cristi Todea nu stat pe banca „roș-albilor” a fost chiar cel de la Afumați, când era decis să facă un pas în spate odată cu numirea lui Falub „principal”. Dar, actual „principal” al „Bătrânei Doamne” susține că știe la ce să se aștepte mâine.

„E adevărat, nu i-am văzut în acest sezon, dar îi cunosc de anul trecut. Cel puțin acasă joacă destul de bine, va trebui să fim pregătiți și să facem un meci bun. Nu mai are rost să vorbim despre echipa ce are mai multe șanse de victorie. Am plecat favoriți în destule meciuri de anul acesta și nu am reușit să câștigăm, așa că nu aș vrea să mă mai pronunț. Contează doar cum vom aborda partida de miercuri, cât vom fi de determinați și conectați la miza întâlnirii. În fiecare meci avem ca obiectiv să câștigăm. Dacă reușim un parcurs bun în Cupa României și vom aducem o echipă de Liga 1 pe terenul nostru, cu toții vom avea de câștigat. Este un prilej pentru toți să facem o figură frumoasă”, a menționat, citat de Sport Arad, Todea, care nu-i va avea la dispoziție pe Grahovac, Cârstocea, Filaret și Curtuiuș.

Afumațiul e una dintre cele mai în formă echipe ale ligii secunde. Nu a mai pierdut de nouă meciuri, timp în care a adunat șase victorii (una în Cupă, cu Balotești și cinci în campionat) și trei rezultate de egalitate. Antrenorul ilfovenilor susține că nu e neapărat interesat de Cupă și că va folosi câteva rezerve.

„Suntem o echipă prea micuță ca să ne batem într-un război atât de mare cum este Cupa României. În schimb, campionatul ne interesează mai mult și avem meci greu în weekend, la Târgu Mureș. Vrem să profităm de acest moment bun și să adunăm cât mai mult puncte, pentru a nu avea emoții mai încolo. În cazul UTA-ei e cu totul altceva. Oamenii de acolo vor ști exact ceea ce au de făcut pentru a-și reveni, e normal ca o echipă de tradiția ei să-și dorească să meargă cât mai sus în Cupă și să-și dorească și revanșa din campionat. Chiar dacă voi apela și la câțiva jucători care au evoluat mai puțin în acest sezon, sunt sigur că echipa mea va da o replică bună. Singurele aspecte ce mă îngrijorează sunt vremea ploioasă și cu vânt și starea terenului”, spune, pentru Sport Arad, Vasile Neagu, care nu va conta mâine pe portarul Mișa, fundașul Caliani și mijlocașii Ispir și Nicolae.

Formații probabile:

Afumați: Obretin – Onea, Robicek, Patriche, Perju – D. Burlacu, Vas. Olariu, Vl. Tudorache – Mir. Manole, Buduroi, Dedu
UTA: Barna – Polgar, Manea, Ciucă, Dinculescu – Jorza, Asani – Buleică, Prună, Hlistei – Florea.

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Gabriel Stroe, Romică Bîrdeș (ambii din Pitești). Rezervă: Marius Chițu (Târgoviște)
Observatori FRF: Cornel Sorescu (Pitești), Adrian Mihalcea (București)

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 24 Oct. 2017, 16:52 Campionat
Pe aceeași temă