UTA scapă de locul retrogradabil după victoria chinuită cu Foresta. Todea: „Prin ceea ce au făcut jucătorii azi au demonstrat că sunt vii, trăiesc”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Oct. 2017, 19:46 Actualizat: 28 Oct. 2017, 19:47 Campionat
UTA scapă de locul retrogradabil după victoria chinuită cu Foresta.  Todea: „Prin ceea ce au făcut jucătorii azi au demonstrat că sunt vii, trăiesc”

După două luni de zile, „Bătrâna Doamnă” se impune și în deplasare, într-un meci de campionat. Pe finalul lunii august o făceau cu Adrian Mihalcea pe bancă tot cu trei goluri marcate, dar azi, la Suceava, a fost infinit mai greu. Utiștii s-au impus cu 3-2, însă golul victoriei l-au marcat în ultimul minut al prelungirilor.

Moldovenii au marcat și ei de două ori, au egalat pe final și chiar căutau punctul victoriei, pe care – însă – l-au găsit utiștii la capătul unei contre perfecte purtate de Buleică și Hlistei și finalizată de Păcurar. „Știam că ne așteaptă un meci greu, cu o echipă la care s-a schimbat antrenorul și care a fost foarte motivată din primul minut. Și-au dorit și ei să câștige, au avut o atitudine bună, dar până la urmă noi am avut un comportament pe măsură. Prin ceea ce au făcut jucătorii azi au demonstrat că sunt vii, trăiesc. Chiar dacă au fost egalați, au reușit să câștige în ultimele minute, ceea ce nu e puțin lucru. Este victoria băieților, este victoria echipei, este un meci care ne dă speranțe pentru viitor. Victoria e meritată, sper să continuăm pe aceeași linie, pentru că avem nevoie de puncte”, a punctat Cristi Todea la finalul partidei de la Suceava.

UTA a evoluat în general bine, dar spre final a cedat ușor inițiativa adversarilor. „Nu știu dacă a fost o cădere a noastră. Au venit și cei de la Suceava cu tot ce au avut mai bun pe bancă, jucători ofensivi și au pus puțină presiune pe noi. Se poate să fi fost un interval de timp în care au dominat ostilitățile, dar – până la urmă – ultimul cuvânt l-am avut noi și asta e cel mai important”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Întrebat care e obiectivul echipei pentru acest sezon, „Dulăul” a răspuns: „Avem ca obiectiv câștigarea meciului cu Luceafărul”.

Golurile victoriei UTA-ei la Suceava au fost reușite de Cătălin Hlistei (34′), Mădălin Ciucă (36′) și Paul Păcurar (90+4′). Pentru Foresta au înscris Wilhem Renquin (29′) și Charles Acolatse (85′).

Cu aceste trei puncte, UTA scapă de locul retrogradabil și urcă patru poziții în clasament, pe 12, cu 17 puncte. Săptămâna următoare o întâlnește pe Luceafărul Oradea.

Sursa: Sport Arad
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Oct. 2017, 19:46 Actualizat: 28 Oct. 2017, 19:47 Campionat
Pe aceeași temă