UTA s-a descurcat eroic și a câștigat și restanța cu Concordia. Laszlo Balint: „Era extrem de greu să faci față la un asemenea ritm, dar, iată, ieșim cu fruntea sus. Sunt mândru”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Nov. 2019, 19:46 Actualizat: 26 Nov. 2019, 19:47 Campionat
UTA s-a descurcat eroic și a câștigat și restanța cu Concordia.  Laszlo Balint: „Era extrem de greu să faci față la un asemenea ritm, dar, iată, ieșim cu fruntea sus. Sunt mândru”

În urmă cu două zile, la finalul partidei cu Farul, câștigată cu 1-0, Laszlo Balint spunea despre elevii săi că nu sunt roboți, căci și roboților li se mai schimbă din când în când bateriile și e foarte bine că utiștii sunt oameni. Și încă unii cu caracter puternic și valoare fotbalistică, altfel nu ar fi posibil parcursul de metronom de pe teren propriu. Ca și cu „marinarii”, azi, în restanța cu Concordia Chiajna (scor 1-0), „roș-albii” au câștigat mai mult cu sufletul alte trei puncte imense ce îi instalează și mai confortabil pe primul loc al ligii secunde.

Laszlo Balint: „Devenim mai puternici cu fiecare provocare ce ne iese în cale”

Bineînțeles, la conferința de presă de după meci, antrenorul „Bătrânei Doamne” a vorbit din nou la superlative despre elevii săi, care au luat maximum din cel de-al 8-lea meci disputat de la începutul acestei luni.

„Vreau să vă spun că sunt mândru de băieții pe care-i antrenez, de spiritul și caracterul de care dau dovadă în momentul în care intră în teren. Și mai sunt mândru de faptul că, indiferent de greutăți, de probleme, de oboseală, au crezut în ei. Am știut că vom fi puternici, am știut că vor fi momente în care va trebui să suferim și că trebuie să fim inteligenți. Era extrem de greu să faci față la un asemenea ritm, dar, iată, ieșim cu fruntea sus. Băieții s-au adaptat foarte bine cerințelor și în momentul în care ai suflet ies astfel de rezultate. A fost un joc greu, pe un teren sintetic ce te solicită, mai ales că jucasem pe el și în urmă cu două zile. Dar, am știut că trebuie să ridicăm capul sus, să nu ne plângem în momentul în care dăm peste greutăți, peste probleme și să nu căutăm scuze, soluții. Și, astfel, devenim mai puternici cu fiecare provocare ce ne iese în cale.

Bineînțeles, având lângă noi acest public extraordinar ce a umplut și astăzi stadionul într-o zi lucrătoare, la orele amiezii. Probabil, mulți dintre suporterii noștri s-au cerut de la servici să vină să ne susțină și trebuie să le mulțumim și lor. Au creat o atmosferă specială, ne-au sprijinit în toate momentele de dificultate, efectiv a fost elementul de care aveam nevoie. Au emanat acea energie ce ne-a alimentat în momentul în care simțeam că suntem vulnerabili. Căci am avut și destule astfel de moment, dar, știți cum e, când ai picioarele grele, din cauza oboselii ai și acea dificultate în a alege soluțiile cele mai bune. Ați văzut și dumneavoastră că am avut anumite probleme din punctul ăsta de vedere, căci, altfel, scorul putea fi mult mai mare. Au fost și anumite probleme în defensivă, tot din această cauză. Din păcate, am făcut anumite cadouri, dar sunt greșeli inerente venite în urma acestei stări de oboseală cruntă. Mai avem două hopuri până la finalul acestui sezon de toamnă și sperăm să-l încheiem în așa fel încât să-i bucurăm pe toți suporterii acestei echipe”, a punctat Laszlo Balint la finalul disputei cu ilfovenii.

„Acești băieți ies pe teren și nu doar că joacă fotbal, dar trăiesc fotbalul și o fac într-un anumit spirit”

Următoarea partidă oficială a „Bătrânei Doamne” e programată duminică, la Călărași, iar antrenorul „roș-albilor” are mare încredere în jucătorii săi. „Diferența dintre acești băieți și mulți alții este că în momentul în care îmbracă tricoul și ies pe teren, nu doar că joacă fotbal, dar trăiesc fotbalul și o fac într-un anumit spirit. Și se vede prin prestații și rezultate și ne bucură să vedem că meci de meci avem oameni, și nu puțini, în spatele nostru. Iar conducerea ne oferă și ea stabilitatea de care avem nevoie. Așadar, dacă reușim să ne menținem la acest nivel din punct de vedere al atitudinii și al spiritului, sunt convins că acești băieți admirabili vor face o figură frumoasă și în ultimele două meciuri”, a mai punctat Laszlo Balint.

Utiștii au încasat patru cartonașe galbene astăzi, iar cel al lui Romario Moise cântărește cât o absență la Călărași. „Din păcate, am luat multe <> astăzi, dar, pe undeva, e normal. Băieții și-au dorit foarte mult această victorie. Faptul că nu am avut prospețime a contat în duelurile de unu contra unu și așa au apărut unele faulturi. Din câte știu eu, Romario va fi suspendat pentru cumul de galbene, dar revin Diego (n.r. – Lorenzi) și Ursu, deci vor fi soluții. Important este să ne recuperăm energiile și să abordăm meciul cu încredere și curaj. Ne așteaptă o deplasare lungă, dificilă și e foarte important să ținem de acest parcurs pozitiv și să scoatem mai mult decât am scos în ultimele deplasări”, a adăugat Balint.

Cu 38 de puncte acumulate în acest tur de campionat, UTA e pe locul 1, la patru puncte peste CS Mioveni și, momentan, la șapte peste Rapid, care joacă miercuri restanța cu Dunărea Călărași. Duminică, de la ora 13:00, UTA joacă la Dunărea Călărași în etapa a 20-a, prima a returului.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Nov. 2019, 19:46 Actualizat: 26 Nov. 2019, 19:47 Campionat
Pe aceeași temă