UTA revine pe „Dan Păltinișanu” pentru meciul cu Ripensia. „E un prilej să ne refacem cât mai repede imaginea”. Ce spune Todea despre rivalitatea cu galben-roșii

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 17:36 Campionat
UTA revine pe

Învinsă în urma cu trei săptămâni la Timișoara de ASU Politehnica, scor 2-1, UTA Arad revine miercuri pe „Dan Păltinișanu”, acolo unde o va întâlni de această dată pe cealaltă echipă din orașul rival prezentă în Liga 2, Ripensia. Jocul ce contează pentru etapa a 16-a găsește cele două cluburi într-o criză de rezultate. Arădenii vin după o înfrângere pe teren propriu înregistrată în fața penultimei clasate Luceafărul, iar Ripensia după o remiză la Satu Mare, în fața unei echipe care trece printr-o situație delicată.

„Pentru noi este un prilej să ne refacem cât mai repede imaginea după ultimul meci de acasă. Vrem să oferim o prestație bună și un rezultat care să ne dea încredere pentru următoarele meciuri. Jucăm la Timișoara, rivalitatea există, chiar dacă nu e la aceeași intensitate ca la un meci cu Poli. Cred că băieții vor simți meciul din acest punct de vedere, va fi un aspect suficient de motivant”, a spus, pentru uta-arad.ro, antrenorul Cristian Todea.

Va fi un meci interesant, al orgoliilor, între două echipe care continuă tradiția unor campioane. UTA are șase titluri în palmares, iar Ripensia are patru. „Cu siguranță se întâlnesc două echipe cu tradiție, care se pot lăuda cu trecutul lor. Acum, pentru noi cel mai important e prezentul, ce va fi mâine pe teren. Sunt două echipe care pot oferi un joc frumos și interesant, sperăm noi peste nivelul ligii a doua. La sfârșit, ne dorim să fim noi câștigătorii”, a adăugat Todea pentru site-ul clubului arădean.

Antrenorul utiștilor a spus și ce a remarcat la trupa roș-galbenă: „Ripensia joacă fotbal, încearcă o posesie bună, are mulți jucători care se știu bine, joacă de ceva timp împreună și au avut rezultate bune. Ripensia e o echipă omogenă și interesantă”.

Alex Manea și Daniel Florea sunt indisponibilii UTA-ei pentru jocul de mâine, joc a cărui importanță a subliniat-o, încă o dată, Cristi Todea: „Ar fi foarte importantă victoria pentru noi, mai ales având în vedere și ultimul meci. Din nou am revenit după ce am fost conduși. N-am reușit să evităm înfrângerea, dar jucătorii noștri au dorit să demonstreze că valoarea lor e alta. Pentru ce urmează, și clasament și moral, repet, o victorie ar fi foarte importantă”.

După 15 etape desfășurate din acest sezon, Ripensia se află pe locul 9, cu 19 puncte, în timp ce UTA e pe locul 13, cu 18 puncte.

Meciul Ripensia – UTA e programat să aibă loc miercuri, de la ora 19:00, pe arena „Dan Păltinișanu”.

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 17:36 Campionat
Pe aceeași temă