UTA revine din nou în iarbă, cu Snagovul, după două săptămâni! Todea: „Ne-am propus să nu mai pierdem în acest campionat” | Răchită: „Tradiția nu intră pe teren duminică”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Apr. 2018, 14:25 Actualizat: 14 Apr. 2018, 14:26 Campionat
UTA revine din nou în iarbă, cu Snagovul, după două săptămâni!  Todea: „Ne-am propus să nu mai pierdem în acest campionat” | Răchită: „Tradiția nu intră pe teren duminică”

Formația emblemă a Aradului a stat de Paște pe punctele cu retrasa Olimpia Satu Mare, victorie ce au dus-o la finalul rundei până pe locul 9. Între timp, însă, după jocul restant Snagov – Brăila 3-1 și disputa de aseară Mioveni – Ripensia 1-2, UTA a căzut pe poziția a 11-a, așa că o victorie în runda cu numărul 29 a ligii secunde, cu Sportul Snagov, e singurul obiectiv al trupei lui Ionuț Popa.

Pe hârtie, „roș-albii” pornesc favoriți în fața unei formații ce are în picioare 180 de minute oficiale în plus, ultimele 90 chiar joi seara. Astăzi, Snagovul e pe drum, așa că prospețimea fizică ar trebui să fie clar de partea gazdelor de mâine. Trecând la cele două „garnituri”, acestea par să fie apropiate ca valoare, mai ales că: „Snagovul, ca și noi, contează în special pe juniori născuți în anii 1998, 1999, când limita de vârstă este 1996. Câteodată, indiferent de talentul fotbaliștilor, doi ani în plus contează în economia meciurilor. Dar, din acest punct de vedere, suntem cam egali cu adversarul nostru”, a remarcat antrenorul utist Cristian Todea.

Dar, antrenorul principal al „roș-albilor” a vorbit și echipa ilfoveană în întregul ei, dar și fotbaliștii mai experimentați. „Sunt o echipă echilibrată, au o apărare bună, cred că a 4-a sau a 5-a din campionat. În special acasă a avut rezultate bune, dar e o formație incomodă și afară. Sunt pregătiți de un antrenor cu experiență, ce-și așează bine echipa în teren, iar câțiva dintre jucătorii lor au evoluat destul de mult și în Liga 1 și mă refer în special la Ferfelea, Șerban sau Huiban. Radu sau Bustea sunt și ei jucători interesanți, ca să nu mai vorbim despre portarul Iacob, care ne-a făcut destule zile fripte în tricoul Brașovului. Dar, poate fi un avantaj faptul că au jucat joi și au o deplasare lungă până la Arad. În plus, cred că cel mai important meci pentru ei a fost cel cu Brăila, pe când pentru noi cel mai important este cel de duminică. Ne-am propus să nu mai pierdem în acest campionat”, a mai punctat Todea.

Ceva mai liniștită după succesul contra brăilenilor, ilfovenii par a avea numai de câștigat din confruntarea de la Șiria, pe un teren total necunoscut pentru ei și antrenorul lor. „Ca petrolist mi-este puțin greu să recunosc că UTA este Campioana Provinciei și am un mare respect pentru suporterii arădeni. Am jucat împotriva UTA-ei la Arad, am fost antrenorul Petrolului la ultimul meci al Ploieștiului pe stadionul ce se renovează acum și știu cât de mult este iubită această echipă. Dar, tradiția nu intră pe teren duminică, ci jucătorii celor două echipe. Și, după cum s-a văzut în săptămâna nebună de cupe europene, în fotbal se poate întâmpla orice. Fără doar și poate, UTA e mai odihnită decât noi. Am jucat și de Paști și, ieri, avem și o deplasare lungă până la Arad, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să scoatem ceva din meciul de la Șiria”, a punctat Valeriu Răchită, antrenorul Snagovului.

Singura absență certă a „Bătrânei Doamne” este Polgar, în timp ce juniorii D. Popa sau Burlă ar putea reveni pe banca de rezerve. Dincolo, Răchită poate conta din nou pe Vlădoiu, suspendat în ultimele trei runde.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Manea, Markovic, Roșca, Prună – Tănase, Petra – Stahl, Buia, Hlistei – Curtuiuș.
Snagov: Fl. Iacob – Vlădoiu, Lică, I. Șerban, Bg. Stancu – Ferfelea, Al. Radu, Borțoneanu – Bustea, Gojnea, Huiban.

Partida de pe arena „Otto Greffner” din Șiria începe mâine, la ora 11:00. UTA e pe locul 11, cu 34 de puncte, iar Sportul Snagov se află pe poziția a 9-a, cu 37 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 14 Apr. 2018, 14:25 Actualizat: 14 Apr. 2018, 14:26 Campionat
Pe aceeași temă