UTA, prima echipă care nu pleacă cu mâna goală de la Turnu Măgurele. Laszlo Balint, după remiza cu Turris: „Eliminarea ne-a dereglat un pic și nu am ales cele mai bune soluții”

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 12:38 Campionat

UTA s-a prezentat bine după cele două săptămâni și jumătate de pauză fără meci oficial în campionatul Ligii 2, iar miercuri seară a reușit să plece cu un punct de pe terenul liderului Turris-Oltul, unde a terminat la egalitate, scor 1-1. Până acum, de la Turnu Măgurele, în precedentele șase jocuri nimeni n-a câștigat vreun punct, echipa nou-promovată reușind să se impună de fiecare dată cu cel puțin câte două goluri marcate.

După o primă repriză în care UTA a arătat a fi echipa mai puternică și a ratat câteva situații de gol, doar două prin Buhăcianu, după ce scăpase singur cu portarul, arădenii au reușit în cele din urmă să deschidă scorul în minutul 54, prin Ciprian Rus, după o centrare a lui Andrei Rus și o ieșire pe sub minge a lui Ionuț Rus.

Eliminarea directă a lui Andrei Rus (65 – foto text) a schimbat total raportul de forțe pe teren. Turris a forțat egalarea și a reușit-o în cele din urmă prin Sergiu Negruț (78), după o greșeală și a portarului Florin Iacob. Negruț a înscris la colțul scurt, luându-i fața lui Iacob la o centrare din dreapta. Minutele de final au găsit-o pe UTA apărându-se eroic și rezistând atacurilor teleormănenilor.

Laszlo Balint: „Eliminarea ne-a dereglat un pic”

După joc, Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA, a spus că eliminarea lui Andrei Rus a dus la improvizații și la schimbarea cursului jocului, însă s-a arătat și nemulțumit de faza în care s-a primit gol, fiindcă le explicase elevilor săi modul în care Turris obișnuiește să atace.

„A fost un moment psihologic destul de important și greu de gestionat, pentru că ne-a dereglat un pic. Stătusem foarte bine în teren, eram organizați, am avut ocazii, am reușit să ajungem destul de ușor la finalizare, dar, din păcate, nu am ales cele mai bune soluții acolo și am suferit un pic la luciditate la acele decizii. După eliminare, a trebuit să schimb puțin, am făcut niște improvizații și sunt foarte nemulțumit că am primit gol pe niște chestii pe care le-am antrenat, pe care știam că Turris le face. Cu centrare la prima bară, cu atacantul care atacă prima bară și treaba asta nu are cum să nu mă nemulțumească. Dar, până la urmă, este un punct câștigat pe terenul liderului. Trebuie să luăm partea pozitivă a lucrurilor și, chiar le-am spus băieților în vestiar, trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în continuare, mai ales că duminică ne așteaptă un meci foarte important cu Poli”, a spus Balint la microfonul DigiSport.

Mulțumit de modul în care echipa sa a jucat după ce în ultimele două etape și-a amânat meciurile

Cu Turris, UTA nu i-a utilizat pe Miculescu și Isac, jucătorii reveniți de la naționalat U19 pentru care și-a amânat ultimele două meciuri din campionat. Întrebat cum va gestiona perioada foarte încărcată cu jocului care va urma, Balint a spus doar că vrea victorii pentru ca echipa să rămână în plutonul fruntaș.

„Sunt două săptămâni și jumătate în când nu am jucat un meci oficial, dar am reușit să ne pregătim destul de bine în această perioadă și cred că s-a văzut și astăzi. Am avut poftă de joc, am avut prospețime, am arătat în multe momente destul de bine. Dar, pe de altă parte, ne așteaptă și un program foarte greu și faptul că avem meciuri mai puțin jucate, nu înseamnă nimic. Până la urmă, sunt niște puncte pe care noi trebuie să le câștigăm. Sunt meciuri dificile, meciuri cu mare parte dintre echipele din prima jumătate a clasamentului, meciuri foarte importante. Din păcate, nici din punct de vedere numeric nu stăm foarte bine, s-a văzut și astăzi, dar încercăm să ne revenim, să facem față acestei provocări, acestui program greu care ne așteaptă și să rămânem acolo în plutonul fruntaș”, a mai declarat Laszlo Balint.

Urmează derby-ul cu Poli: „Ne dorim să ne revenim foarte repede și să câștigăm cele trei puncte”

Pentru UTA urmează derby-ul cu Poli, iar Laszlo Balint speră ca jucătorii săi să-și recapete cât mai repede puterile până duminică, atunci când e stabilit meciul.

„Este un campionat frumos, echilibrat, care aduce lumea la stadion. Am văzut și astăzi tribunele pline, ceea ce pe noi nu poate decât să ne bucure, pentru că fotbalul fără spectatori, practic, nu înseamnă nimic. Noi ne dorim din tot sufletul ca duminică să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură, ca să ne mulțumim publicul spectator, pentru că toată lumea lumea știe ce înseamnă meciul cu Poli pentru suporterii din Arad. Este un meci special pentru noi, dar sunt trei puncte puse în joc. Este un joc pe care îl disputăm în fața propriului public și atunci ne dorim să ne revenim foarte repede, pentru că și astăzi consumul energetic a fost mare și să câștigăm cele trei puncte”, a mai spus Balint.

UTA se menține pe locul 3 după etapa a 12-a, cu 20 de puncte, însă are trei meciuri mai puțin disputate decât primele două clasate, Turris-Oltul și CS Mioveni, care au câte 26 de puncte. În runda următoare, arădenii joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:00, derby-ul Vestului cu ASU Politehnica Timișoara.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 17 Oct. 2019, 12:38 Campionat
Pe aceeași temă