UTA pierde cu Dunărea și ajunge mai aproape de retrogradare decât de promovare. Falub: „Suntem într-o situație grea. Trebuie să ne revenim cât mai repede posibil”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2017, 23:18 Actualizat: 16 Sep. 2017, 23:19 Campionat

UTA își continuă seria neagră cu al cincilea rezultat negativ consecutiv și primul eșec intern al sezonului. Dunărea Călărași a dat pe final lovitura la Șiria (scor 1-0), prin reușita lui Marian Drăghiceanu și adâncește criza „roș-albilor”, care sunt mai aproape de retrogradare decât de obiectivul stagional, promovarea.

Deși echipa a părut ceva mai disciplinată din punct de vedere tactic, schimbarea antrenorului nu a adus mare lucru ca și soluții ofensive, dar asta și pentru că „Bătrânei Doamne” îi lipsesc unul-doi fotbaliști de calitate în atac. „Meciul a fost echilibrat. Am început bine, însă după minutul 20 am avut probleme pe recuperările lor și mingile jucate în spatele apărării noastre. După pauză am pus presiune, am creat ocazii, dar am luat un gol într-o perioadă în care adversarul nu mai controla jocul. Nu am mai avut forța să revenim, am mai pierdut un joc, vedem ce va fi de acum înainte. Suntem într-o situație grea, dar știam deja asta. Trebuie să ne revenim cât mai repede posibil”, a precizat Adrian Falub la finalul disputei cu călărășenii.

Întrebat ce îi lipsește echipei sale pentru a se debloca, fostul fundaș a adăugat: „Ne lipsește mintea, în sensul în care jucătorii sunt blocați mental. Nu am fost deloc lucizi, am avut teamă de joc, teamă de a duce mingea în față, de a pasa. De prea multe ori le-am permis adversarilor să respingă mingi ce ar fi trebuit jucate de noi, am avut prea puțină calitate de la mijloc în sus. Sunt câțiva jucători cu experiență aici și cred că ar trebui să îi ajute și pe cei mai tineri să iasă din această situație. Suntem într-o situație în care ei trebuie să-i pună în valoare pe cei tineri. Totul trebuie făcut mai simplu, nu așa complicat cum vor unii jucători”.

Pe lângă blocajul despre care a vorbit „principalul” arădenilor, au mai intervenit și două accidentări ce a dat puțin planurile peste cap băncii tehnice. „Am avut și ghinionul de a face două schimbări pe care nu ni le-am propus. Pe lângă faptul că și așa eram reduși numeric, s-a mai accidentat și Tănase în primul minut, iar la pauză a trebuit să-l schimbăm și pe Stahl. Am pierdut doi fotbaliști care pot fi înlocuiți cu greu, deși atât Jorza, cât și Toma, au făcut un meci bunicel.  Din câte se pare, Tănase are entorsă la gleznă, iar Stahl o leziune la genunchi, ar fi bine să nu fie lucrurile atât de grave, deși, din câte am văzut, nu e chiar atât de simplu”, a adăugat Falub.

După opt etape desfășurate în Liga 2, UTA Arad are doar 9 puncte și a ajuns pe locul 13, la doar două puncte peste Olimpia Satu Mare, echipă aflată pe ultima poziție retrogradabilă. Liderul AFC Hermanstadt are cu 12 puncte mai mult decât arădenii. În etapa următoare, UTA joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Satu Mare, cu Olimpia.

CITEȘTE și: Galeria utistă a amuțit cu Călărașiul, situație normală pentru Falub: „E normal ca suporterii să fie dezamăgiți”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 16 Sep. 2017, 23:18 Actualizat: 16 Sep. 2017, 23:19 Campionat
Pe aceeași temă