UTA, la a treia remiză consecutivă în deplasare. Laszlo Balint, după egalul cu Metaloglobus: „N-am reușit să fructificăm nici măcar jumătate dintre ocaziile clare create”

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 11:57 Campionat

UTA a obținut, duminică, un punct din deplasarea de la București, 1-1 cu Metaloglobus, și a ajuns la trei remize consecutive în jocurile desfășurate pe teren străin. Arădenii se menține pe locul 1, însă rămân destul de aproape de următoarele clasate.

„Bătrâna Doamnă” a deschis scorul din mintutul 7, prin David Miculescu, iar bucureștenii au egalat chiar înainte de pauză, prin autogolul lui Andrei Rus (45). În partea secundă, ambele echipe au ratat ocazii mari, Andrei Sava (77) de la gazde a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, însă nici după aceea nu s-a înscris.

Laszlo Balint: „Am făcut niște cadouri, care, din punctul meu de vedere, pentru ceea ce ne propunem, sunt destul de greu de acceptat”

După joc, Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA, s-a declarat nemulțumit de faptul că jucătorii săi au ratat ocazii importante de a înscrie și a tranșa partida.

„Știam că este un teren dificil atât la propriu, cât și la figurat, iar Metaloglobus e o echipă redutabilă acasă. M-a deranjat faptul că, deși ne-am creat ocazii clare, nu am reușit să fructificăm nici măcar jumătate dintre ele. E bine că am ajuns acolo, dar trebuie să analizăm exact și faptul că am făcut niște cadouri, care, din punctul meu de vedere, pentru ceea ce ne propunem, sunt destul de greu de acceptat. Au fost greșeli individuale mari, în urma cărora adversarii și-au creat ocazii mari de gol. Și, după cum se vede, când nu pot să marcheze ei, ne băgăm singur mingea în poartă. Din păcate, este al treilea meci în deplasare în care nu putem scoate decât egal, iar la Cluj și astăzi am și condus noi pe tabelă”, a spus Laszlo Balint.

„Ne numărăm pe degete, dar nu reprezintă o scuză”

Melinte și Tomozei au acuzat probleme medicale în partea secundă a jocului, iar cel din urmă a și intrat mai repede la vestiar, pentru a nu se accidenta și mai grav, așa că s-a jucat zece contra zece pe final. Laszlo Balint e îngrijorat în privința lotului pe care îl are la dispoziție, mai ales că miercuri are de desfășurat restanța cu Rapid.

„Sunt chestiuni ce nu ne mulțumesc, dar încercăm să ținem capul sus și să facem față tuturor problemelor cu care ne confruntăm. Iată că și astăzi, practic, am mai pierdut încă doi jucători. Să vedem, nici nu știu ce formulă vom alinia miercuri și avem un meci extrem de important în Regie, cu Rapidul. E o restanță cu puncte importante puse în joc, iar adversarul e din toate punctele de vedere favorită. În primul rând, pentru că are o zi în plus de odihnă, în al doilea, pentru că am jucat două meciuri în patru zile pe sintetic, care, iată, ne cauzează foarte multe probleme și bineînțeles faptul că evoluează în fața propriilor suporteri. Dar, chiar și așa, nu cred că suntem o victimă sigură și mergem să scoatem maximum din acel joc.  Asta e, ne numărăm pe degete, sunt cauze obiective, dar nu reprezintă o scuză, trebuie să găsim soluții să ne prezentăm optim la fiecare joc, a mai spus Balint, după meciul cu Metaloglobus.

Cu 32 de puncte acumulate în 15 meciuri, UTA se menține pe locul 1 și miercuri, de la ora 14:00, joacă una dintre cele două restanțe pe care le mai are. Arădenii rămân în zonă până la meciul cu Rapid, din Regie.

Foto: Eduard VÎNĂ‚TORU și George FILIP / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 11:57 Campionat
Pe aceeași temă