UTA joacă pe terenul liderului Turris după pauza forțată de două etape fără meci oficial. Laszlo Balint: „Suntem nerăbdători să reintrăm în această febră a competiției”

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 14:35 Campionat
UTA joacă pe terenul liderului Turris după pauza forțată de două etape fără meci oficial.** Laszlo Balint:

Miercuri, la Turnu Măgurele, cea mai titrată grupare fotbalistică din afara Bucureștiului, UTA, își pune punct pauzei fără meciuri oficiale, cauzată de convocările lui Damian Isac și David Miculescu la lotul național Under 19. De la ora 19:30, echipa arădeană o întâlnește în etapa a 12-a a Ligii 2, prima intermediară din acest sezon, pe Turris-Oltul, liderul campionatului.

De pe 28 septembrie până pe 16 octombrie, UTA a încercat să nu-și iasă din ritm prin antrenamente specifice, dar și amicalul și jumătate cu Păulișana Păuliș și Elore Bekescsaba.

„Revenim după o perioadă destul de lungă în care nu am avut meci oficial și, pe undeva, suntem nerăbdători să reintrăm în această febră a competiției. Pe de altă parte, suntem conștienți că ne deplasăm la o echipă foarte puternică, a cărei poziție în clasament nu este deloc întâmplătoare. Din fericire, am reușit într-o oarecare măsură să ne descurcăm în această perioadă și țin să le mulțumesc din nou celor de la Păuliș pentru faptul că au acceptat atunci să își amâne jocul și am putut să ne încheiem acel ciclu săptămânal. Și, chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, mulțumiri avem și pentru cei de la Bekescsaba. Până la urmă, oamenii au acceptat să ne ajute și ei cu acel meci amical, doar că ei au stilul lor, iar noi pe al nostru. E adevărat, nu am făcut o repriză prea bună, dar stilul arțăgos al jucătorilor maghiari este total diferit față de ceea ce joacă Turris. Noi am vrut să ne facem un antrenament, să ne impunem jocul, ne-a ieșit în foarte mică măsură. Am fost condiționați și de jocul destul de dur al adversarilor. Una peste alta, ne-am atins obiectivele din această perioadă, am pregătit meciul de miercuri în cele mai mici detalii și băieții știu foarte bine ceea ce avem de făcut la Turnu Măgurele”, a explicat Laszlo Balint în conferința de presă premergătoare jocului, citat de Sport Arad.

Stancu și Bustea fac deplasarea, dar nu joacă

Pe de altă parte, „oficialii” arădenilor au avut și intenția de a-i recupera din punct de vedere medical fundașul Bogdan Stancu și mijlocașul Cristian Bustea. Cei doi nu vor fi utilizați în confruntarea lui Turris, însă vor face deplasarea cu echipa. „Ambii sunt ok din punct de vedere medical, dar, din punct de vedere fizic, nu vrem să-i riscăm pentru acest meci. Nu sunt la potențial maxim, dar vor face deplasarea cu echipa și vor urma programul special gândit pentru ei. Este important să lucreze cu preparatorul fizic și, ușor-ușor, să intre în programul normal al echipei. Pe de altă parte, Moise este apt ok, ne-am speriat puțin pentru că a fost o intrare urâtă la acel amical din Ungaria. Ne bucurăm că totul s-a terminat fără urmări grave, chiar și ieri s-a antrenat la capacitate maximă”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

În privința lui Isac și Miculescu, internaționalii U19 ai UTA-ei, aceștia ar putea lua loc pe banca de rezerve contra celor de la Turris-Oltul, cu atât mai mult cu cât ambii au jucat 70 de minute ieri, în înfrângerea rușinoasă cu Lituania (scor 0-1), și nu vor face niciun antrenament împreună cu echipa de club înainte de intermediara de miercuri. Și, cum a oferit după pase decisive în cele 12 minute jucate pe finalul disputei cu Daco-Getica, Alex Oroian are mari șanse să fie unul dintre „juniorii” titulari pentru jocul de la Turnu Măgurele, alături de Andrei Rus.

Delegația utistă a decolat luni seară de pe aeroportul din Timișoara, a înnoptat aproape de Snagov, iar astăzi a plecat spre Alexandria, unde va efectua ultima ședință de pregătire înainte de jocul de miercuri seara, de la ora 19:30, de la Turnu Măgurele. Arădenii se vor întoarce cu noaptea în cap la Arad, mai precis joi dimineața, cu avionul de la 6:50. Apoi urmează marele derby cu ASU Poli, mutat pentru duminică, de la ora 11:00.

Înaintea meciului de miercuri, Turris-Oltul ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 25 de puncte acumulate în 11 meciuri, în timp ce UTA se află pe locul 3, cu 19 puncte strânse în doar opt meciuri, arădenii având cele mai puțin partide disputate până acum în acest sezon, din cauza amânărilor.

CITEȘTE și: Oroian, titular cu liderul? „Că intru de la început sau doar pe parcurs trebuie să totul din mine”

Moise a scăpat cu o sperietură cu Elore și e pregătit de meciul cu Turris: „Nu contează adversarul, ci să fim noi bine”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 15 Oct. 2019, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă