UTA caută restartul la Snagov. „E nevoie să câștigăm rapid un meci”. Todea, despre motivația utiștilor și remarcatul său de la echipa lui Răchită

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 20:30 Campionat

Odată cu insuccesul de la Satu Mare, 0-1 cu Olimpia, UTA a ajuns pe loc retrogradabil în Liga a 2-a, departe de aspirațiile din debutul sezonului. Cuvintele pline de un optimism debordant ale lui Adrian Mihalcea și-au pierdut demult substanța, iar multe dintre rănile prezentului chiar îi pot fi imputate fostului antrenor.

Discuția se învârte în jurul calității lotului, dar și a postului deficitar, cel de atacant de careu, care nici acum nu a fost completat de arădeni. „Lotul acesta a fost creat pentru un anumit sistem de joc și de aici s-au născut multe probleme. În plus de asta, s-au schimbat câțiva jucători, unii au plecat chiar de la început (n.r. – Roman și Grigorie), însă vă pot spune că toți au fost transferați în ideea de a promova. Calitate au, însă primul lucru ce trebuie să-l facă este să-și recâștige încrederea. Iar pentru asta e nevoie să câștigăm rapid un meci. Apoi, va ieși la iveală și valoarea lor”, consideră Cristian Todea, noul antrenor principal al „Bătrânei Doamne”.

Acesta mai crede că locul slab din clasamentul ligii secunde nu i-a înmuiat pe adversarii direcți. „Nu cred că s-a schimbat nimic și am simțit asta pe pielea noastră inclusiv la Satu Mare. Gazdele s-au apărat, ne-au cedat deliberat posesia, e clar că numele de UTA impune respect peste tot. Problema este la noi. S-a dovedit că nu e de ajuns pentru a intra în teren în tricoul UTA-ei, sau să avem CV-uri de Liga 1, trebuie să demonstrăm prin joc și rezultate cine suntem. Așadar, cred că lucrurile nu s-au schimbat prea mult față de anul trecut, fiecare adversar dă 100% în meciurile cu UTA”, mai spune „Dulăul”, citat de Sport Arad.

Revenind puțin asupra deplasării de la Satu Mare, primul său joc în calitate de „principal”, Todea a adăugat: „Am avut o posesie destul de bună, dar asta poate și că adversarii s-au apărat foarte mult și ne-au cedat inițiativa. Am reușit să ducem bine mingea în preajma careului advers, dar acolo am avut din nou probleme. Degeaba faci și jocul și ții de minge, căci fotbalul se joacă pe puncte și goluri, iar noi nu ne-am ales cu nimic. Am lucrat în această săptmână pe îndreptarea unor greșeli observate la Satu Mare, în timp ce lucrurile pe care le-am făcut bine vrem să le menținem și pentru următorul joc”.

„Bătrâna Doamnă” e în criză profundă de mai bine de o lună de zile, punând la păstrare doar două puncte din 18 posibile și schimbând doi antrenori, pe Adi Mihalcea și Adi Falub, până să ajungă la soluția arădeană, cu Cristi Todea, Sorin Botiș și Cristi Păcurar pe banca tehnică.

„Dulăul” a remarcat capitanul Snagovului, un fotbalist după chipul și asemănarea sa: „Când a lipsit au avut mereu probleme”

Sâmbătă, de la ora 11:00, UTA întâlnește Snagovul, formația aflată – în mod surprinzător – peste arădeni în clasament. De altfel, știrea ar fi că „roș-albii” mai au doar patru formații sub ei, astfel că e inutil să mai spunem cât de importantă e deplasarea din weekend, din județul Ilfov.

Cristian Todea pare să-și făcut bine lecțiile și a remarcat patru jucători din cadrul teamului lui Răchită. Cele mai multe aprecieri îl vizează pe Alexandru Radu, „închizătorul” de 35 de ani al lui Răchită, un fotbalist după chipul și asemănarea antrenorului utist. „Sunt destul de agresivi, iar tonul îl dă căpitanul lor, un fotbalist care, din câte știu, a luat parcă cinci cartonașe galbene în șapte meciuri și a fost și suspendat deja. Când a lipsit el, cei de la Snagov au avut mereu probleme. Mai au doi fundași înalți, masivi (n.r. – Lică și Șerban), dar și un mijlocaș stânga ofensiv, de obicei principalul pericol pentru pericol pentru porțile adverse”, e analiza succintă a „Dulăului”, citat de Sport Arad.

Și dacă tot e vorba despre mijlocași centrali defensivi, în runda din weekend, Dan Alexa se întoarce la Timișoara din postura de adversar al lui Poli. „Chirurgul” a avut grijă să se pună bine cu suporterii „alb-violeți”, dedicându-le acestora victoria obținută cu Călărașiul, la Șiria, din urmă cu două săptămâni. „Cred că Alexa își urmărește intersul echipei pe care o antrenează, faptul că a dedicat acea victorie contra UTA-ei fanilor timișoreni este în plan secundar. Va dori să câștige cu Călărașiul contra lui Poli, în rest a profitat de faptul că e timișorean și știa ce înseamnă un eșec al UTA-ei dedicat fanilor de acolo. La rândul meu, când mai câștigam cu Gaz Metan Mediaș împotriva celor de la Poli, mă gândeam automat că îi fac fericiți pe mulți arădeni. Chiar dacă nu am declarat public niciodată asta, simțeam că se întâmplă acest lucru”, a mai punctat Todea.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Sep. 2017, 20:30 Campionat
Pe aceeași temă