UTA a luat toate punctele în meciurile cu Chindia din acest sezon. Todea: „Parcă a fost o altă atitudine”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 12:20 Campionat

UTA a reușit să își ia la revedere de la proprii susținători cu o victorie importantă atât din prisma clasamentului, cât și a moralului înainte de ultimul meci oficial al anului, cel de la București, cu Metaloglobus. Arădenii s-au impus, duminică, la Șiria, în fața celor de la Chindia Târgoviște cu 2-1, obținând a doar a doua victorie din acest campionat în partidele de pe teren propriu.

Pe un teren plin de zăpadă, Denis Ispas (15′ – autogol) și Daniel Florea (66′) au înscris pentru victoria utistă, în timp ce pentru târgovișteni a marcat Georgian Honciu (60′).

„Roș-albii” au stat mult mai bine în ghete decât adversarii de pe ultima poziție a podiumului pe o suprafață de joc stricată de prima zăpadă a anului în județul Arad. „Este victoria băieților, ei merită toate felicitările. Au făcut tot ce le-a stat în putință să câștige acest meci și victoria lor e meritată. Dar, ca să aibă mai multă valoare aceste trei puncte, trebuie să scoatem maxim din următoarea etapă. Față de alte meciuri disputate aici, la Șiria, parcă a fost o altă atitudine. Băieții au avut dorință foarte mare de victorie și asta a făcut diferența. Poate că am avut un avantaj și în faptul că ei au evoluat în Cupă, mai ales că era și al treilea meci într-o săptămână, cu deplasări lungi, pentru cei de la Chindia. Am știut că vom avea avantajul terenului și probabil și al prospețimii fizice”, a menționat Cristi Todea după ultimul „fluier” al disputei cu dâmbovițenii. În tur, UTA se impusese la Târgoviște cu 1-0.

Indirect, UTA a dat o mână de ajutor rivalilor de la ASU Poli Timișoara, care ajung la trei puncte distanță de locul de baraj, ocupat încă de Chindia. „Contează mai puțin acest aspect, noi ne-am făcut meciul nostru. Oricum, cred că echipa Chindiei e mai bună decât Poli și va reuși să termine înaintea timișorenilor. Repet, ei au venit după o săptămână grea și aici s-a făcut diferența, dar să nu luăm din meritele noastre. Cu oricine jucam astăzi și aveam acest ritm și atitudine am fi câștigat, sunt sigur. Din păcate nu mai putem să întoarcem meciurile din trecut, tot ce putem să facem este să avem această atitudine și în ultima etapă, de la București”, e concluzia „principalului” utist.

Numărul succeselor lui Cristi Todea la cârma echipei „roș-albe” se ridică la cinci, aici incluzând și partida de Cupă, de la Sebiș.

După acest succes, UTA a acumulat 24 de puncte și se află pe locul 12. În etapa următoare joacă sâmbătă, în deplasare, de la ora 11:00, cu Metaloglobus București.

Falcă, somat printre „alinturi” să grăbească întoarcerea UTA-ei la Arad

Echipa fanion a Aradului încheie un an plin în „exil” la Șiria, cu rezultate modeste ce au cântărit mult în ratarea obiectivelor în două campionate consecutive. Chiar în primăvară s-au pierdut puncte vitale pentru ocuparea unui loc direct promovabil la finalul stagiunii trecute, precum cele cu FC Brașov, Luceafărul Oradea, CS Balotești și Chindia Târgoviște, pentru ca în această toamnă doar Miroslava și, ieri, Chindia să plece învinse de pe arena „Otto Greffner”.

Galeria UTA-ei, care a cântat și și-a încurajat favoriții pe un frig pătrunzător și printre fulgii primei zăpezi ai iernii, a afișat la un moment dat și un banner prin care somează, oarecum, autoritățile locale patronate de Gheorghe Falcă să grabească întoarcerea „roș-albilor” la Arad. „Așteptăm să ne întoarcem acasă / Chiar dacă unora nu le pasă”, a fost mesajul susținătorilor din peluză, care au avut și câteva reprize de „alinturi” la adresa primarului. Sau cum altfel să denumim celebrul refren ce începe cu: „Ghiță Falcă pleacă din Arad…”.

Evident, fanii o vor din nou pe „Bătrâna Doamnă” evoluând pe „Motorul” la primăvară, acolo unde tribunele sunt pregătite, iar stratul de pietriș își așteaptă veșmântul sub forma terenului sintetic. Din informațiile SportArad, însă, ar fi ceva probleme cu licitația, ce încă nu poate fi făcută. Ca să nu mai vorbim despre celelalte termene ale contestațiilor ce vor trebui respectate după desemnarea firmei câștigătoare.

CITEȘTE și:

Utiștii, salvați de mingile Podgoriei Șiria

Filaret a jucat fără greșeală la debutul stagional în „alb-roșu”: „Victorie frumoasă în condiții grele, am fost mai determinați decât Chindia”

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad și Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 12:20 Campionat
Pe aceeași temă