UTA a învins la scor Gloria și e noul lider al Ligii 2. Laszlo Balint și-a trezit elevii la pauză: „Îmi doresc o echipă cu suflet, cu spirit”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Nov. 2019, 21:01 Actualizat: 13 Nov. 2019, 21:11 Campionat

UTA a legat remizele de la Cluj (1-1 cu „U” Cluj) și Pitești (0-0 cu Campionii FC Argeș) cu o victorie cu SCM Gloria Buzău (scor 3-0), miercuri, în etapa intermediară a ligii secunde, runda a 17-a a sezonului. Echipa arădeană nu a arătat prea bine în prima repriză, dar în partea a doua a schimbat total placa și a înscris de două ori în poarta trupei lui Ilie Stan, prin atacanții Valentin Buhăcianu și Ciprian Rus. În plus, centrarea lui Moise și paravanul lui Ioniță a provocat autogolul lui Robert Candrea și arădenii așteaptă cu larg interes derby-ul etapei Mioveni – Rapid pentru a ști dacă rămân pe locul 1 în Liga 2.

Laszlo Balint: „Echipa nu a avut suflet, iar eu vreau să cred că antrenez o echipă cu suflet, cu spirit”

La final, Laszlo Balint a recunoscut că echipa sa a cam fost de nerecunsocut în prima repriză, după care și-a lăudat elevii, ba chiar le-a mulțumit acestora pentru că-i înțeleg ieșirile motivatoare atunci când lucrurile nu merg așa cum ar trebui.

„Trei puncte obținute după un meci cu două reprize distincte, în ceea ce ne privește. Modul în care am evoluat în prima parte nu mi-a convenit deloc. Echipa nu a avut suflet, iar eu vreau să cred că antrenez o echipă cu suflet, cu spirit. În prima repriză, nu am prea văzut această echipă, din fericire am ieșit pe teren mult mai hotărâți și determinați. Am pus mai multă presiune pe adversar, pentru a-l forța să greșească și ne-am creat mai multe situații de gol. Din fericire, am reușit să și marcăm și tot din fericire am reușit să câștigăm din nou fără gol primit, ceea ce pentru mine este un bonus. Rămân la părerea că, dacă vrei să emiți pretenții în zona fruntașă a clasamentului, trebuie să fi foarte bine organizat pe momentul defensiv. Vreau să-i felicit pe băieți, cel puțin în a doua repriză au demonstrat caracter, au demonstrat hotărâre. Să știți că sunt destul de mulți care trag de ei, joacă de multe ori cu dureri. Strâng din dinți, încearcă să dea totul în momentul în care îmbracă tricoul acestei echipe și se vede. Eu le mulțumesc și pentru faptul că îmi acceptă unele momente… Acestea apar și pentru că eu îmi doresc foarte mult să reușim și din această dorință se poate spune că pun o presiune destul de mare pe băieți. Dar, cred eu că este o presiune constructivă și mă bucur că băieții și acționează ca atare. Una peste alta, am luat trei puncte care ne așează, cel puțin provizoriu, pe prima poziție a clasamentului”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei cu Buzăul, citat de Sport Arad.

„Din fericire, mobilierul din vestiar este întreg”

Provocat de ziariști cu privire la manifestările sale de la pauză, Balint a adăugat: „Din fericire, mobilierul din vestiar este întreg. Dar, important e că băieții au înțeles mesajul transmis, mai presus de orice reglaje tactice pe care le putem face, mai presus de orice principii pe care le antrenăm. Eu îmi doresc ca UTA să aibă spirit, suflet și ca jucătorii pe care-i antrenez să iasă pe teren și să demonstreze de ce sunt capabili. Au demonstrat acest lucru în special în repriza a doua. În prima repriză, probabil că a apărut și presiunea primului loc, dar și o anumită relaxare, pentru că adversarul s-a prezentat fără câțiva jucători foarte importanți. Văzând formația Buzăului, a intervenit subconștientul și concentrarea nu au mai fost la nivelul optim. Dar una peste alta sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm, pentru că, v-am spus, este foarte foarte important să credem că suntem cei mai buni și că putem face lucruri importante. Iar asta însemna să câștigăm acest meci și eu zic că am meritat. Practic, Buzăul nu ne-a pus foarte mari probleme pe faza ofensivă”.

„Din păcate, suntem destul de limitați ca soluții pe anumite poziții”

Iacob, Ursu sau Buhăcianu, fotbaliști titulari în ultimele runde au lipsit din primul „11″ utist cu Buzăul. „Nu puteam știi ce echipă aliniază adversarul, eu făcut formula de start în funcție de strategia noastră. Am mai spus-o, trebuie să gândim primul <<11>> pentru un anumit meci ținând cont și de ceea ce ce va urma în perioada următoare. Am încercat să fac un anumit sistem de rotație la fundașii centrali, dar, din păcate, Șeroni a resimțit dureri și nu era apt sută la sută în acest moment. Am încercat și sper să putem să facem un sistem de rotație și la atacanții centrali. Din păcate, suntem destul de limitați ca soluții pe anumite poziții pentru că la nivelul mijlocașilor centrali avem doi indisponibili în acest moment, cum și la fundașii laterali soluțiile sunt puține. Totuși mă bucur că nu am fost obligați să facem improvizații și în acest sens vreau să-i mulțumesc lui Melinte pentru că cu o oră jumate înainte de meci nu putea să joace. Acuzea dureri mari intercostale, dar staful medical a făcut eforturi și jucătorul a tras de el. A strâns din dinți și a dus 90 de minute bine, reușind să evite și un eventual cartonaș galben ce l-ar fi suspendat pentru următorul meco. Trebuie să facem tot posibilul să ne revenim foarte repede și să ne concentrăm pentru ceea ce ne așteaptă în următoarele două deplasări, foarte dificile. Un aspect foarte important este că, practic, pentru noi urmează o perioadă în care jucăm foarte multe meciuri pe teren sintetic. Am jucat astăzi, jucăm la Metaloglobus, doar cu Rapidul evoluăm pe iarbă, iar apoi ne întoarcem acasă cu două meciuri, cu Farul și Chiajna”, a mai explicat Balint.

UTA are un punct în fața Mioveniului în vârful Ligii 2 și e noul lider. Arădenii au mai stat pe prima poziție în etapele 1 și 2.

CITEȘTE și: Bolboașă a debutat în Liga 2-a pentru UTA fără gol încasat și cu pasă decisivă: „Am avut ceva emoții, deși tot ce vine din fotbal este un bonus pentru mine”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Nov. 2019, 21:01 Actualizat: 13 Nov. 2019, 21:11 Campionat
Pe aceeași temă