„UTA a dominat jocul, noi am uitat să jucăm fotbal!”. Mihalcea e dezamăgit după ce a pierdut barajul, dar nu supărat pe jucătorii mei

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2016, 01:18 Actualizat: 05 Jun. 2016, 01:21 Campionat

Dunărea Călărași a părut la Arad ca o echipă total diferită decât cea care câștiga miercuri cu 3-1 în fața UTA-ei. Chiar dacă și-au creat ocazii importante și pe „Motorul”, elevii lui Adrian Mihalcea au greșit mult, atât la mijloc, cât mai ales în defensivă și au pierdut calificarea în următorul baraj al promovării. În timpul regulamentar al jocului, Dunărea a pierdut cu 1-3, ultimul gol primindu-l atunci când juca în superioritate numerică. În reprizele de prelungiri Ciprian Rus a mai înscris o dată și UTA s-a impus cu 4-1, 5-4 la general.

„Nu credeam că voi trăi așa ceva, atât de repede în cariera mea de antrenor. A fost un meci dominat clar de UTA, o partidă în care noi am uitat să jucăm fotbal. Am fost diametral opuși față de spiritul nostru obișnuit, față de jocul nostru pe care l-am practicat până acum. Practic, am uitat complet cum trebuie să jucăm, asta și poate pentru că am întâlnit o echipă motivată, cu un public minunat. Am revenit la un moment dat în joc, dar am făcut-o mincinos. Nu mă interesează că am ratat mult, aceste ratări fac parte din joc. Dacă aveam valoare și tărie de caracter trebuia să marcăm unul, două sau trei goluri. Nu avem ce face, o s-o luăm de la capăt de la anul sau poate nu, dar e păcat pentru băieții mei pentru că am dat cu piciorul la munca incredibilă de un an de zile. Am fost uniți, am tras din greu și am dat ușor cu piciorul la această șansă mare. Dacă suntem bărbați adevărați, de la anul o luăm de la capăt și mai puternici”, au fost primele cuvinte ale lui Adrian Mihalcea la finalul partidei maraton cu UTA.

„Mi-am luat toate măsurile de precauție pentru a ne califica”

Dunărea Călărași a început partida cu trei fundași centrali de meserie pe teren, e vorba de Bumbac, Panait și Mihai Popescu, dar fostul atacant al lui Dinamo spune că e ceva normal. „Jocul nostru e bazat pe forță, pe contraatac și atacuri rapide. Am început cu cinci fundași, dar cu un sistem care se poate schimba în trei fundași centrali doar, cu jucătorii din bandă care urcă mult, care oferă superiotate pe faza de atac. Practic, așa am făcut și în tur, dar acum ne-au constat greșelile individuale. Astăzi însă nu ne-a ieșit planul tactic, chiar dacă eu m-am gândit doar la victorie, doar la calificare, mi-am luat toate măsurile de precauție pentru a ne califica. Am intrat timorați pe teren, am avut acțiuni de poartă în start, dar nimic periculos. Primul gol a căzut pe o mare greșeală individuală, a venit și a doua reușită și ni s-a turnat plumb în picioare. Am încercat să schimbăm ceva la pauză, am crezut că vom reintra în joc, dar ei și în inferioritate ne-au dat gol. Trebuia să gestionăm altfel cele două reprize de prelungiri, mai ales că aveam avantaj numeric și mai ales că UTA a avut probleme serioase cu crampele. Am greșit mult, eu sunt primul care a greșit și îmi asum această înfrângere. Nu am reușit să îi mobilizez mai bine, dar eu am învățat multe de la acest meci. Am ratat mult în tur, am făcut-o și astăzi, dar nu dau vina pe nimeni. Sunt dezamăgit, dar nu supărat pe jucătorii mei”, a mai spus Mihalcea.

„Îi doresc UTA-ei să câștige”

În final, Adrian Mihalcea a vorbit și despre meciul UTA-ei cu Voluntariul. „Nu ar fi fair-play să vorbesc despre șansele lor, dar vă spun că dacă noi ne-am fi calificat, clar am fi plecat cu șansa a doua la al doilea baraj. Pe lângă faptul că au o echipă valoroasă ei au și zece zile de pauză. Noi ne-am luptat acum ca și chiorii, eram la un pas să se întâmple ceva grav cu jucătorii, datorită oboselii și am fi avut șanse foarte mici. Dar îi doresc UTA-ei să câștige, să demonstreze că și o echipă Liga a 2-a, după 50 de meciuri în campionat, după un baraj foarte greu, poate să obțină promovarea”, a încheiat cu multă fair-play tehnicianul Dunării.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Jun. 2016, 01:18 Actualizat: 05 Jun. 2016, 01:21 Campionat
Pe aceeași temă