UTA a acceptat să se despartă de Adrian Falub după ce acesta a făcut o donație umanitară. Caracterizarea dură făcută lui Falub și decizia „de suflet” în privința noului antrenor

Marius ANGHEL 21 Sep. 2017, 12:07 Campionat
UTA a acceptat să se despartă de Adrian Falub după ce acesta a făcut o donație umanitară.** Caracterizarea dură făcută lui Falub și decizia

Cea de-a treia experiență ca antrenor a lui Adrian Falub la Arad, la UTA, s-a încheiat, oficial, după doar două meciuri și tot atâtea înfrângeri, o aventură scurtă și care, probabil, îi va reteza în viitor orice colaborare cu „Bătrâna Doamnă”. Dejeanul a decis să plece fără să anunțe de la Arad și să meargă la Cluj Napoca pentru a negocia și prelua pe Universitatea Cluj, club care evoluează în Liga 3 și care are obiectiv promovarea în Liga 2.

Conducerea clubului UTA transmite printr-un comunicat despărțirea de Adrian Falub, își asumă strategia greșită din acest sezon în privința alegerilor pentru banca tehnică, Falub fiind al doilea antrenor de care se desparte în primele opt etape, după Adrian Mihalcea, și anunță noua lor opțiune pentru postul de antrenor principal.

Todea, Botiș și Păcurar, alegerea „de suflet” pentru noua bancă tehnică

„Pe bancă trebuie să regăsim și calități precum: caracterul, tactul, inteligența, respectul față echipă, culori sau oraș”, e scris în comunicatul clubului UTA. Cum toate aceste enumerări se pare că nu le-a întrunit Adrian Falub, conducerea echipei arădene e convinsă că le va întâlni la noul antrenor, Cristian Todea. Fostul secund din mandatele lui Roland Nagy, Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea și Adrian Falub este alegerea șefilor clubului UTA pentru postul de antrenor principal. Acestuia i se va alătura în stafful tehnic și Sorin Botiș și Cristian Păcurar.

„Suntem convinși că în acest moment o decizie „de suflet” este soluția potrivită pentru clubul nostru și ne va ajuta să readucem normalitatea din punctul de vedere al rezultatelor sportive. Ne bazăm pe antrenori dedicați total UTA-ei”, e anunțul pe care conducerea clubului UTA îl face în privința noilor antrenori al echipei, Todea, Botiș și Păcurar.

10.000 de lei donați pentru renovarea unei secții a Spitalului Județean Arad

Cât îl privește pe Adrian Falub, rezilierea dintre acesta și UTA s-a făcut după ce conducerea clubului arădean i-a solicitat să facă o donație de 10.000 de lei în contul Asociației Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad.

Iată comunicatul clubului UTA:

„Suntem în poziția de a ne asuma o greșeală de strategie în ceea ce privește conducerea tehnică a echipei, în acest campionat. Considerând că pentru a obține promovarea trebuie să ne bazăm atât pe un nucleu de jucători care să îmbine ambiția tinerilor arădeni cu experiența jucătorilor cu multe prezențe în Liga I, cât și pe o conducere tehnică experimentată și conectată la fotbalul românesc, în momentul de față admitem că, cel puțin în privința antrenorilor, nu am ales calea cea mai corectă. Dacă în teren, la fotbalul de performanță, valoarea individuală are un cuvânt greu de spus și cu greu poate fi suplinită în totalitate de ambiție, pe bancă trebuie să regăsim și calități precum: caracterul, tactul, inteligența, respectul față echipă, culori sau oraș.

Aflat sub contract ferm cu clubul UTA, domnul Adrian Falub a plecat ieri din Arad fără acordul clubului. Ulterior s-a aflat că a făcut acest lucru pentru a semna cu alt club. Noi dorim ca domnul Falub și alte persoane interesante să știe că aici este UTA și că la noi nu are deloc trecere un astfel de comportament! Dar pentru că am dorit să încheiem subiectul, în cursul zilei de astăzi, am încetat raporturile contractuale cu domnul Falub, după ce domnia sa, la solicitarea noastră, a achitat suma simbolică de 10.000 de lei în contul Asociației Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad.

UTA va merge mereu mai departe, ne anunțăm susținerea totală pentru noul antrenor principal al echipei, Cristian Todea, căruia i se alătură în stafful tehnic Sorin Botiș, Cristian Păcurar. Suntem convinși că în acest moment o decizie „de suflet” este soluția potrivită pentru clubul nostru și ne va ajuta să readucem normalitatea din punctul de vedere al rezultatelor sportive. Ne bazăm pe antrenori dedicați total UTA-ei.

Îi rugăm pe suporterii noștri să stea liniștiți: UTA este un club stabil financiar, cu datorii zero, în parteneriat cu autoritățile publice locale și cu sponsori importanți cărora le mulțumim și pe această cale pentru sprijin.

Nu dăm niciodată înapoi!”

Rezultate înregistrate de UTA cu Adrian Mihalcea antrenor, etapele 1-6:

Chindia Târgoviște – UTA Arad     0-1 / Marius Curtuiuș (89′)
UTA Arad – Metaloglobus București     0-0
Academica Clinceni – UTA Arad     0-3 / Marius Curtuiuș (28′), Mevlan Adili (72′), Sorin Strătilă (84′)
UTA Arad – CS Mioveni     1-1 / Bogdan Burlă (20′)
AFC Hermannstadt – UTA Arad     2-0
UTA Arad – CS Balotești     2-2 / Bogdan Burlă (62′ – pen.), Cristian Scutaru (69′)

Rezultate înregistrate de UTA cu Adrian Falub antrenor, etapele 7-8:

CS Afumați – UTA Arad   2-0
UTA Arad – Dunărea Călărași  0-1

După desfășurarea a opt etape din actualul sezon al Ligii 2, UTA Arad, considerată la începutul acestui campionat ca fiind principala favorită la promovare, se află tocmai pe locul 13, cu doar 9 puncte și e mai aproape de retrogradare decât de locurile care duc în Liga 1. În următoarea etapă, a 9-a, UTA joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Satu Mare, cu Olimpia.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Sep. 2017, 12:07 Campionat
Pe aceeași temă