Urmașii lui Bölöni

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Mar. 2009, 17:43 Campionat

Înființată în vara trecută, FCM Târgu Mureș a ajuns liderul Seriei a II-a din Liga secundă, după ce ieri a învins cu 1-0 pe Minerul Lupeni, dar jucători nu se consideră favoriți la promovare.

Chiar dacă ASA s-a desființat și stadionul unde impresionau Ladislau Boloni sau Florea Ispir a ajuns o ruină, fotbalul pare să reînvie în orașul de pe Mureș. Nou înființata FCM bate la porțile Ligii I, chiar dacă Târnăvean, Gongolea sau Stere, noii idoli din Târgu Mureș, se tem să spere la promovare. „Nu ne gândim că vom promova. Nu te poți gândi la așa ceva după doar 19 etape. Dacă te gândești de pe acum la promovare n-ai nicio șansă. Uitați-vă ce pățește Alba”, a declarat Călin Târnăvean, cel ce conduce colonia bistrițeană detașată de Jean Pădureanu la Târgu Mureș.

 

Atacantul recunoaște că nu visa la un sezon atât de bun cu o echipă nou înființată. „Când vi la o echipă nouă te aștepți să fie imprevizibilă. Te aștepți să cazi de tot sau să produci surprize”, a declarat căpitanul târgmureșenilor, care nu s-ar teme de confruntările cu granzii Ligii I, în cazul unei nesperate promovări. „Am jucat cu Dinamo în Cupă și am pierdut greu, cu 0-1. Am jucat un amical cu CFR și am făcut 0-0, pe terenul lor. Eu zic că avem față de promovare. Sper să fim în continuare neglijați de celelalte echipe și să jucăm fără presiune. Astfel putem produce surpriza”, a conchis Târnăvean.

„Mă bucur că am luat trei puncte astăzi. Noi sperăm să promovăm, dar vom vedea ce va fi”
Claudiu Maior, președinte FCM Târgu Mureș

„Nu mai putem vorbi de echipe slabe. Am avut un meci greu astăzi. N-am jucat strălucit, dar important e că am câștigat. Începem să sperăm la promovare”
Cosmin Bodea, antrenor FCM Târgu Mureș
 

Vlad MĂCICĂȘAN 07 Mar. 2009, 17:43 Campionat
Pe aceeași temă