Unirea Slobozia câștigă la „masa verde” meciul cu SC Popești Leordeni! Motivul pentru care jocul nu a fost lăsat să înceapă

Marius ANGHEL 30 Oct. 2016, 13:53 Campionat

Derby-ul etapei a 9-a a Seriei a 2-a a Ligii 3, dintre SC Popești Leordeni și Unirea Slobozia, nu a mai avut loc. Programat în comuna ilfoveană de lângă București, jocul dintre ocupantele locurilor 3, respectiv 5 a întâmpinat probleme înainte de start, astfel că arbitrii au dictat victorie la „masa verde” pentru oaspeți.

Se anunța un meci spectaculos între două echipe ce țintesc un loc în plutonul fruntaș în Seria a 2-a la sfârșitul sezonului. Înaintea partidei, gazdele ocupau ultima treaptă a podiumului cu 17 puncte, iar oaspeții de la Slobozia se situau pe locul 5 cu 11 puncte.

Lucrurile păreau să decurgă normal pe stadionul din Popești Leordeni. Nimeni nu anticipa deznodământul final. Cele două echipe au ieșit ca de fiecare dată la încălzire, iar spectatorii începuseră să își facă apariția la stadion. Timpul se scurgea, jucătorii își încheiau încălzirea și se îndreptau spre vestiare și urmau să primească ultimele indicații tehnico-tactice. Ora 15:00, spectacolul fotbalistic stătea să înceapă, dar, surpriză, de la cabine ies doar jucătorii gazdă, fără arbitrii partidei și jucătorii ialomițeni. În frunte cu căpitanul Fâșie, aceștia intră pe teren. Dar ce s-a întâmplat?

Conform regulamentului, gazdele partidelor de Liga 3 au obligația de a asigura la ora meciului prezența cel puțin a unei ambulanțe. Ușor de zis, greu de făcut. Timpul se scurgea și ambulanța nu mai ajungea. Delegatul gazdelor e avertizat de observatorul de joc că are un termen de maxim cincisprezece minute de întârziere, iar dacă la ora 15:15 ambulanța nu este la stadion, meciul nu se va mai juca și vor pierde partida cu 3-0 la „masa verde”. Telefoanele au început să zbârnâie, dar a fost prea târziu. Salvarea a ajuns după trecerea sfertului academic, la 15:17. Au urmat minute de parlamentări, în care oficialii celor de la Popești Leordeni au discutat cu omologii de la Slobozia, dar și cu arbitrii, în speranța de ai convinge să accepte ca meciul să aibă totuși loc. Degeaba însă, jucătorii Unirii au rămas la vestiare. Discuțiile nu au avut efectul dorit de gazde, iar arbitrul fluieră finalul meciului.

Pe lângă lipsa ambulanței, la stadion de la Popești Leordeni nu a fost prezent nici medicul delegat al gazdelor. De asemenea, lipsa doctorului a fost consemnată și de arbitrii în raportul lor. Aceștia au scris: „Jocul nu s-a mai disputat, la ora meciului, la stadion, nefiind prezent medicul delegat. O ambulanță a ajuns la stadion cu parafa medicului respectiv, dar nici atunci medicul nu a fost prezent. Slobozia câștigă cu 3-0 la masa verde”.

Cei de la SC Popești Leordeni aveau speranța că partida se va rejuca, dar optimismul le-a fost retezat de observator. Acesta le-a spus clar și răspicat că partida nu se va mai rejuca, decizia de 3-0 la „masa verde”, în favoarea Sloboziei, rămânând în vigoare.

Acestea fiind spuse, echipa ilfoveană rămâne pe locul 3, dar pierde trei puncte prețioase, iar Unirea Slobozia acumulează 14 puncte, apropiindu-se la o lungime de locul 4, ocupat de CS Tunari. Etapa următoare, Unirea Slobozia va primi vizita celor de la Înainte Modelul, în timp ce SC Popești Leordeni va juca în deplasare cu CSM Oltenița.

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 30 Oct. 2016, 13:53 Campionat
Pe aceeași temă